Cum păcălesc șoferii radarul poliției rutiere și camerele pentru rovinietă

Autor: Alina Nistor
Publicat: 25/04/2018 | 14:45

O ”mică” scăpare a Codului Rutier vine în avantajul șoferilor care folosesc diverse dispozitive de ascundere a numărului de înmatriculare. Aceștia primesc cea mai mică amendă rutieră, în valoare de 97 de lei. 

Astfel de dispozitive se găsesc pe Internet și sunt de fapt suporturi ale plăcuţei de înmatriculare care au o perdea de cauciuc. În momentul în care şoferul apasă pe unul dintre butoanele telecomenzii, perdeluța acoperă integral numărul de înmatriculare. Setul ”miraculos” se vinde la negru, cu 100 de euro și în doar 1, 8 secunde numărul de înmatriculare este acoperit complet.

Certificatul de înmatriculare nu poate fi reținut în astfel de situații

Legislația rutieră însă este concepută anapoda și asta pentru că, în astfel de situații, certificatul de înmatriculare nu poate fi reținut. Ci doar în cazul în care nu funcţionează becurile care luminează numărul sau dacă, în faţa plăcuţei, sunt afişe, reclame sau înscrisuri. Pentru situaţia în care sunt montate dispozitive sau folii care ascund numărul de înmatriculare, şoferul este sancţionat cu cea mai mică amendă prevăzută de codul rutier. Adică 97 de lei dacă este plătită în 48 de ore.

Citește și...