După epilat, riscul să apară părul crescut sub piele este mare, dacă nu acorzi mai multă atenţie îngrijirii corporale. Mai mult decât atât, poate lăsa urme inestetice pe corp, dacă nu este îndepărtat corect. O să ai nevoie de spirt, o pensetă, apa oxigenată, un prosop foarte curat şi puţină apă caldă.
Spală bine zona afectată
Înainte de a începe procedura de eliberare a firului de păr, este foarte important să cureţi bine pielea cu apă călduţă şi săpun. Astfel, porii vor fi curaţi şi se va reduce mult riscul ca atunci când scoţi părul crescut sub piele să se infecteze zona.
Sterilizează penseta
Niciunul dintre obiectele care intră în contact cu pielea curată nu trebuie să fie murdar. Sterilizează şi penseta, dacă vrei să eviţi apariţia iritaţiei. Este foarte simplu, trebuie s-o laşi câteva minute într-un recipient cu spirt.
Aplică pe piele comprese calde
În cazul în care firul nu a străpuns pielea şi nu pare că ar creea probleme, e mai bine să aştepţi să iasă singur. Dacă însă în locul afectat a apărut o mică umflătură, aplică pe margini comprese sterile înmuiate în apă călduţă şi lasă să acţioneze aproximativ două minute. În felul acesta ajuţi părul crescut sub piele să iasă prin porul pielii.
Cum eliberezi părul crescut sub piele
Atenţie! Ideal este să scoţi firul blocat sub piele doar dacă zona începe să se infecteze din cauza lui. Cu partea ascuţiţă a pensetei presează uşor firul de păr, ca să-l ajuţi să iasă din folicul. Când a ieşit cât de puţin, încearcă să-l prinzi bine din prima mişcare şi să-l tragi afară. Mai multe încercări pot duce la iritarea zonei deja cu probleme. E bine să tragi firul în direcţia creşterii firului de păr.
La final, şterge pielea cu apă oxigenată. Este posibil ca după efectuarea acestui tratament să apară o cantitate mică de puroi, sânge sau alte urme ale infecţiei foliculului de păr. Apa oxigenată va dezinfecta locul şi va închide porul, ajutând pielea să-şi revină după intervenţie.