Doliu în showbizul de peste Ocean! Un legendar star TV din SUA a murit

Publicat: 04/07/2020 | 15:04
Doliu în showbizul de peste Ocean! Un legendar star TV din SUA a murit

Showbizul de peste Ocean este în doliu, după un legendar star TV din SUA a murit. Bărbatul a deținut mai multe recorduri Guinness. 

Hugh Downs, un legendar prezentator de televiziune al posturilor NBC și ABC, precum și în cadrul unor emisiuni de divertisment precum “Concentration”, a murit, joi, la reşedința sa din Scottsdale, Arizona.

Nepoata sa a anunțat decesul printr-un comunicat în care își exprimă regretul față de moartea cunoscutului prezentator, scrie Agerpres.

Downs avea 99 de ani

Hugh Downs, care a decedat la 99 de ani, s-a născut în Ohio și a apărut pentru prima oară pe sticlă în septembrie 1945. El a deţinut timp de mai mulți ani recordul Guinness pentru cel mai longeviv prezentator de emisiuni cu cele mai mult ore de televiziune la activ.

Surprinzător, bărbatul a declarat într-un interviu că, înainte de prima sa audiție pentru un post la televiziune, „nu a văzut niciodată o emisiune” pe micile ecrane.

Downs a mărturisit că iniţial nu a vrut să lucreze în televiziune pe care o considera “nu foarte populară”, însă de-a lungul timpului şi-a dat seama că este un loc de muncă mai rentabil decât credea. Primul său contract important l-a obţinut în 1956 ca prezentator al ultimului sezon al emisiunii „Caesar’s Hour”, condusă de legendarul comediant Sid Caesar.

Printre primele emisiuni prezentate de Downs s-a numărat spectacolul cu marionete „Kukla, Fran and Ollie”.

În 1954, el s-a mutat la New York, unde a lucrat pentru o scurtă perioadă alături de Arlene Francis în cadrul emisiunii „Home”.

Un an mai târziu, el s-a alăturat echipei de la „The Tonight Show”, emisiune pe care a prezentat-o timp de cinci ani, deşi a devenit celebru pentru participarea sa la emisiunea „20/20″” a postului ABC, pe care a prezentat-o din 1978 până în 1999, anul retragerii sale.

„Hugh şi cu mine aveam personalităţi şi stiluri diferite, dar ne completam reciproc”, a scris colega lui de platou Barbara Walters, în memoriile publicate în 2008 sub titlul “Audition”, potrivit The Washington Post.