Fabuloasa viata a lui Christian Louboutin, creatorul de pantofi care face fericite mii de femei: La 16 ani a renuntat la scoala si a lucrat ca peisagist! Are in casa opt mii de perechi de pantofi!

Publicat: 05/11/2012 | 10:04
Fabuloasa viata a lui Christian Louboutin, creatorul de pantofi care face fericite mii de femei: La 16 ani a renuntat la scoala si a lucrat ca peisagist! Are in casa opt mii de perechi de pantofi!

Un interviu acordat de creatorul de pantofi Christian Loubutin pentru WSJ. Magazine si preluat de Ziarul Financiar scoate la iveala detalii putin cunoscute din viata unuia dintre cei mai apreciati designer ai momentului.

Louboutin spune ca stia de mic ce vrea sa faca: pantofi. La doar 16 ani a renuntat la scoala si a calatorit in India si Egipt, dupa cum povesteste pentru WSJ Magazine.

O perioada a lucrat ca peisagist freelancer, fiind pasionat de botanica. De altfel, el recunoaste ca sursa sa de inspiratie cea mai mare este propria gradina, gratie nuantelor de culori. Louboutin are intr-una din casele sale (cea din regiunea Vendee, Franta), opt mii de perechi de pantofi, create pe parcursul a doua decenii.

Christian Loubutin

„Arhiva” este luminată de faruri aduse din Canalul Suez si e strajuita de coloane siriene cumparate la o licitatie, de doi stalpi ce amintesc de totemuri aztece, cumparati din Mexico City si de o pereche de coloane baroce.

Christian Louboutin calatoreste frecvent in diverse locuri ale lumii si cumpara, din impuls, tot ce ii place: comori antice, printre care canapele egiptene, scaune englezesti, pene din Amazon, masti africane, nimicuri braziliene de la jumatatea secolului trecut, gresie din Damasc, etc.

Christian Loubutin

Toate sunt strânse într-un depozit din Paris pe care designerul il vizitează constant sI de unde alege cele mai potrivite piese atunci cand isI reamenajeaza una dintre cele cinci case pe care le are în Portugalia, Paris, Egipt, Los Angeles sI în regiunea Vendée.

Peretii camerei care adaposteste colectiile de pantofi sunt decoratI cu fotografii. Printre acestea – o serie de nuduri care poarta pantofi Louboutin. Pe viitor designerul vrea saaiba un angajat care sa aiba grija de pantofi sI sa faca disponibila colectia pentru studentI, cercetatori in domeniu sI public.

„Mai am spatiu pentru înca 14.000 de perechi de pantofi, ceea ce inseamna ca va trebui sa produc înca o suta de perechi pe sezon timp de zece ani de aici incolo. Apoi voi mai cumpara spatiu sau ma voi retrage din business”, spune designerul pentru WSJ. Magazine, preluat de Ziarul Financiar.

Louboutin, care acum are 48 de ani, si-a lansat propria companie în 1992 iar in scurt timp a ajuns pe harta modei internationale dupa ce un ziarist aflat in magazin a auzit-o pe printesa Caroline de Monaco laudand pantofii designerului.

De atunci brandul Louboutin a devenit o coporatie globala cu peste 55 de magazine in toata lumea, iar designerul a incaltat numeroase celebritati, de la Jennifer Lopez sau Sarah Jessica Parker, pana la Dita Von Teese care poarta pe scena doar Louboutins sI Victoria Beckham.

Sursa foto: Ziarul Financiar

Citește și...