Fac legea in Romania si intorc banii cu lopata. Ei sunt cei mai bogati politicieni

Publicat: 27/10/2013 | 12:01
Fac legea in Romania si intorc banii cu lopata. Ei sunt cei mai bogati politicieni

Au intrat in politica, au puterea si fac legea in Romania, insa banii i-au facut din afaceri. Cel mai bogat politician din Romania are 190 de milioane de euro, iar cel mai “sarac” 12.

 Cel mai bogat politician este Dinu Patriciu, care face parte din “Initiativa Romania Liberala”. Chiar daca nu mai ocupa locul al treilea in topul celor mai bogati romani, acum fiind pe locul 15, Dinu Patriciu are o avere estimata la 190 de milioane de euro si are afaceri in domeniul imobiliarelor si resurselor minerale.

Viorel Catarama, cel care a fost propus anul trecut sa candideze pe listele „Aliantei Romania Dreapta” pentru un post de senator, are o avere estimata la 130 de milioane de euro. Are afaceri in domeniul mobilei

Dan Voiculescu are 120 de milioane de euro

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, ocupa locul al treilea in topul celor mai bogati politicieni, acesta avand, potrivit Forbes Romania, o avere de 120 de milioane de euro, fiind luata bin considerarea toata familia Voiculescu. In clasamentul general al celor mai bogati romani, Dan Voiculescu se afla pe pozitia 24.

Culita Tarata, liderul UNPR Neamt, nu sta deloc rau la capitolul bani. Se poate mandri cu 110 milioane de euro, iar in clasamentul general ocupa locul 27, avand afaceri in agricultura si prelucrarea lemnului.
 

Sebastian Ghita, un politician tanar

Sebastian Ghita
Sebastian Ghita

Deputatul USL Sebastian Ghita, patronul clubului de baschet Asesoft Ploiesti, se afla pe locul cinci in topul politicienilor, si are o avere estimata la 100 de milioane de euro. In topul celor mai bogati romani, Ghita se afla pe locul 30.

Verestoy Attila
Verestoy Attila

Topul continua cu deputatul UDMR Verestoy Attila, averea politicianului fiind de aproximativ 50 de milioane de euro. Deputatul nu sta rau nici in clasamentul general al celor mai bogati romani, acolo unde ocupa locul 79.

Gigi Becali se afla pe locul sapte, insa in topul general se situeaza pe locul 85, fiind in cadere libera. Becali are o avere estimata la 49 de milioane de euro, spre deosebire de anul trecut, atunci cand avea 190 de milioane de euro.

Videanu, 25 de milioane de euro

Adriean Videanu
Adriean Videanu

Adriean Videanu (PDL) se numara printre cei cei care au “cazut” in topul general al celor mai bogati romani, acolo unde ocupa pozitia 159 , spre deosebire de anul trecut cand era pe 147, insa in clasamentul politicienilor ocupa locul opt.
Videanu are o avere estimata la 25 de milioane de euro.
Dan Radu Rusanu, care s-a autosuspendat din PNL pentru a putea ocupa functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, se numara printre politicienii bogati.  Are o avere de 15 milioane de euro si afaceri in domeniul imobiliar, dar si in turism, iar in topul general se afla pe pozitia 240.
Topul se incheie cu Marian Milut, care are “doar” 12 milioane de euro.

banner

B.G.

 

 

Citește și...