Fiul miliardarului Adamescu a ”denunţat-o” pe văduvă… Totul a ajuns pe masa judecătorilor! ”Madame Unirea” şi-a făcut singurică un salariu de 50.000 €/lună! CANCAN.ro a intrat în posesia unor documente incredibile

Publicat: 13/10/2017 | 00:00

Fiul miliardarului Dan Adamescu a descoperit o fraudă gigantică la Unirea Shopping Center, considerând-o vinovată pe fosta soţie a tatălui său, Carmen Adamescu. Alexander Adamescu i-a deschis văduvei un proces, susţinând că, prin artificii financiare de proporţii, ea a ”deturnat” din firmă mai bine de 10 milioane de lei. Alexander îşi acuză făţiş fosta ”mamă vitregă” de hoţie şi a oprit la timp o altă plată către ea, de "numai"... şase milioane de euro! CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA,a intrat în posesia unor documente incendiare, pe care vi le prezintă, în exclusivitate, în galeria de imagini. (NU RATA, AICI: VIDEO EXCLUSIV. Văduva poartă doliu după cel mai bogat român deşi erau în război. ”Madame Unirea” şi-a concediat gărzile de corp şi…)

Sume fabuloase au trecut din patrimoniul Unirea Shopping Center către fosta preşedintă a Consiliului de Administraţie, Carmen Adamescu, actualmente Palade. Totul a fost descoperit în urma unui audit cerut de fiul lui Dan Adamescu, Alexander, aflat în război cu mama sa vitregă pe averea fabuloasă rămasă în urma decesului miliardarului, în ianuarie 2017.

Este fără îndoială imoral să te numeşti printr-o firmă proprie director general al unei companii, dar este hoţie să mai reclami milioane de euro prin această metodă. Carmen Palade era numită Preşedinte CA, şi prin statutul societăţii era şi Director General. Pentru asta era remunerată de Unirea cu 10.000 de euro/ lună. Este absolut incredibil că a semnat un contract prin care se deleagă pe sine, printr-o firmă interpusă, Director General pentru alţi 50.000 de euro pe lună, încasând doar pe acest contract peste 10 MILIOANE DE LEI. Şi asta nu ajunge. Mai vrea alte şase milioane de euro. Este o practică care pune în pericol viitorul companiei”, spune Alexander Adamescu, actualul preşedinte CA al Unirea Shopping Center. (VEZI ŞI: Decizie în divorţul de un miliard de euro. Ce s-a întâmplat între văduva şi fiul miliardarului Adamescu)

Afacerea pusă la punct de Carmen Palade a început în anul 2014, aşa cum reiese din documentele senzaţionale prezentate de CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România. Fosta soţie a miliardarului a încheiat, din postura de director al Consiliului de Administraţie al Unirea Shopping Center, un contract de consultanţă şi de management cu firma SC PALL D`OR CON SA, iar aceasta a numit-o tot pe ea manager la Unirea. Pentru serviciile prestate, suma încasată lunar de Carmen Palade a ajuns, prin mai multe acte adiţionale, la suma de 50.000 de euro, la care se adaugă suma de 10.000 euro/lună plătită direct de Unirea! Iar asta nu e tot, pentru că, prin contractul de management, soţia miliardarului mai are şi alte beneficii uriaşe! Nu e de mirare, pentru că firma care tăia şi spânzura la Unirea, SC PALL D`OR CON SA, aparţine fiului, tatălui si mamei ei, potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului. Mai exact, ea centrează şi tot ea dă cu capul… pe 60.000 de euro lunar!

De unde ar fi urmat să vină „bonusul” de şase milioane de euro

 

Acestea nu sunt însă, nici pe departe, sumele pe care Carmen Palade le-ar fi obţinut de la Unirea Shopping Center dacă fiul lui Dan Adamescu, Alexander, nu ar fi preluat controlul. Carmen Palade a simţit că va pierde controlul companiei, şi a semnat un ultim act adiţional la contractul de management, cu data de 31 ianuarie 2017, fără număr de înregistrare în companie, însă cu data autentificată de un notar tocmai în 6 iulie 2017. Potrivit acestuia, va primi drept despăgubire şase milioane de euro (echivalentul a 10 ani de plăţi lunare) dacă va părăsi poziţia de director general. În condiţiile de renunţare, Palade trece inclusiv demisia din funcţie, lucru aproape de neconceput în bussiness-urile de top! (CITEŞTE AICI: Văduva şi fiul miliardarului Dan Adamescu, mare scandal – faza pe bibelouri. Poliţia a intervenit când bunurile din casă erau băgate în camion! L-au băgat în curte şi…)

Aceasta este schema ”sifonării” fondurilor de la Unirea
Aceasta este schema ”sifonării” fondurilor de la Unirea

Prin mai multe notificări adresate Unirea Shopping Center, Carmen Palade a început deja demersurile juridice pentru a-şi primi despăgubirile. Avocaţii Unirea au contraatacat, acţionând în instanţă pentru anularea contractului de management şi pentru a recupera cei 10,399 milioane de lei încasati până acum de firma PALL D’OR CON SA pentru managementul pe care l-a făcut fosta soţie a lui Adamescu!

Ca o paranteză, reprezentanţii Unirea o acuză pe Carmen Palade nu numai că şi-ar fi pus în farfurie tot ”tortul” dar a adunat chiar şi firimiturile căzute pe sub masă! Asta pentru că ex-doamna Adamescu a făcut şi o ”afacere” de o proporţie sensibil redusă, atunci când a vândut maşinile Dacia Logan aparţinând Unirea, cu 300 de euro bucata, evident către firma rudelor sale. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, din poziţia de manager la Unirea, a închiriat aceleaşi Logan-uri, pentru o sumă lunară! ”În rapoarte curente trimise la ASF si Bursa de Valori s-a prezentat cum Palade şi-a vândut la preţuri de nimic maşinile din parcul companiei, cum a cheltuit sute de mii de euro în excursii de shopping în străinătate, însă fraudele descoperite încep să capete aspecte penale”, susţin reprezentanţii Unirea. (VEZI AICI: Ultimele cuvinte ale milionarului DAN ADAMESCU! „Am fost…”)

(I.D.)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Recomandarea CIAO.RO