Grecii au cerut românilor să-l extrădeze pe temutul Passaris, iar noi avem decizia instanței!

Publicat: 21/03/2019 | 22:23

Cel mai temut criminal din România, Konstantinos Passaris, a făcut turul penitenciarelor timp de 16 ani, de când a fost condamnat pentru un dublu asasinat și un jaf, ambele comise la o casă de schimb din București, în 2001. Atunci s-a aflat că sângerosul Passaris mai avea la activ alte 18 fapte penale, dintre care cinci asasinate, toate comise în Grecia, țara natală. I-a fost greu să accepte că-și va petrece restul vieții într-o închisoare din România, așa că a încercat infinite metode de a fi extrădat. I-a mai rămas o speranță, dar și aceasta i-a fost spulberată recent! CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii în exclusivitate! (NU RATA: IMAGINI ÎN PREMIERĂ CU ”FIARA DIN BALCANI” ÎN ÎNCHISOARE) 

Konstantinos Passaris a încercat din răsputeri să demonstreze că a devenit un deținut-model. Aproape că s-a călugărit după ce și-a transformat celula în altar, nu se mai ceartă cu absolut nimeni, nu mai intră în dispute fizice și caută să-și ispășească pedeapsa. Însă nu mai vrea în România! A făcut nenumărate cereri de extrădare și toate i-au fost respinse, ca mai apoi să-i vină ideea că poate primi un regim mai permisiv dacă începe să-și ”sifoneze” colegii. Ceea ce s-a și întâmplat (DETALII AICI).

„Respinge cererea formulată de autorităţile judiciare din Republica Elenă…”

Passaris a mai avut o fărâmă de speranță, atunci când a auzit că autoritățile elene au cerut chiar ele extrădarea lui. Instanța din România a analizat cererea și a fost nevoită să-i dea o nouă veste proastă criminalului care încă se roagă să nu-și trăiască restul zilelor într-un penitenciar din România.

”( … ) respinge cererea formulată de autorităţile judiciare din Republica Elenă în vederea predării temporare a persoanei extrădabile Konstantinos Passaris. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare”, se arată în decizia instanței.

(VEZI ŞI: Passaris – ”Mă tem ca Dumnezeu să nu fie supărat pe mine! Vreau să…”)

Passaris a dat statul român în judecată

Konstantinos Passaris a dat statul român în judecată pe motiv că beneficiază de condiții inumane în Penitenciarul Gherla, și a câștigat! Grecul refuză însă despăgubirile, susținând că merită mai mult de 14.000 de euro.

Avocatul lui Konstantinos Passaris a anunțat că acesta nu poate accepta oferta statului roman, ținând cont de condițiile din Penitenciarele Jilava şi Craiova unde a stat până de curând.
Apărătorul susține că Passaris a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi şi noapte în celulă si nu a avut intimitate.

(CITEŞTE ŞI: PASSARIS, PERICULOS ŞI DIN SPATELE GRATIILOR)

Refuzul vine și din cauza faptului că trebuia să se ţină cont de faptul că Passaris este cetăţean grec, iar sumele trebuie raportate la nivelul de trai din Grecia.

Konstantinos Passaris, supranumit „Fiara din Balcani” este unul dintre cei mai sângeroşi criminali pe care i-a cunoscut România. El a fost condamnat în 2003 la închisoare pe viaţă, în urma unui dublu asasinat şi a unui jaf armat comis în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti. Anterior, el fusese condamnat şi în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...