Un aparat care sa tina loc de inima exista deja, dar avea 200 de kg si nu putea fi transportat. Noua inventie a medicilor americani va ajuta oamenii bolnavi de inima sa aiba o viata mai usoara.
La 30 ani Charles a descoperit ca un cheag de sange i-a afectat grav inima. El a fost supus unui transplant si inima lui cea noua a batut timp de 10 ani cand organismul a inceput sa o respinga.Norocul sau a fost ca medicii au gasit o noua solutie: ambele ventricule ale inimii lui Charles au fost extirpate si in locul lor au fost montate niste tuburi care sunt conectate la o masinarie de 200 de kilograme, intregul sistem reprezentand o inima artificiala.
Timp de doi ani, viata lui Charles s-a rezumat la viata de pe patul de spital, pana recent, cand specialistii au reusit comprimarea „inimii artificiale de 200 de kg” intr-o masinarie care cantareste doar 6 kg, functioneaza cu baterii si poate fi transportata. Desi aparatura costa cca 125,000 de dolari, iar intretinerea ei costa 18,000 de dolari pe an, Charles este primul posesor din lume al unei inimi artificiale portabile.