Jose Mourinho e marele favorit să îl înlocuiască pe Niko Kovac la conducerea lui Bayern Munchen!

Autor: Sabin P.
Publicat: 05/11/2019 | 09:23
Jose Mourinho e marele favorit să îl înlocuiască pe Niko Kovac la conducerea lui Bayern Munchen!

Duminică, gruparea bavareză Bayern Munchen a anunțat despărțirea de antrenorul principal Niko Kovac, după înfrângerea umilitoare suferită cu Frankfurt, scor 1-5. Hans Flick, aflat în staff-ul tehnic al croatului, a fost numit interimar pentru următoarele două meciuri, însă se lucrează intens pentru contractarea unui manager cu pedigree, în speță Jose Mourinho.

Niko Kovac a fost demis de la cârma formației Bayern Munchen, după insuccesul din acest weekend, 1-5 cu Frankfurt, ce lasă campioana Germaniei pe poziția a patra în Bundesliga. Presiunea a fost prezentă în tot sezonul, chiar dacă Kovac a obținut dubla Bundesliga – Cupa Germaniei, în stagiunea trecută. Fostul club al antrenorului croat a obținut un mare succes sâmbătă, câștigând cu 5-1 în fața gigantului bavarez. Bayern a primit gol în fiecare din ultimele 8 meciuri din toate competițiile, iar la mijlocul săptămânii a eliminat pe final în Cupa Germaniei pe Bochum, grupare din Bundesliga 2. Chiar dacă Kovac a câștigat toate cele 3 meciuri din Liga Campionilor, conducerea bavarezilor a optat pentru o schimbare de antrenor.

Conform casele de pariuri, Jose Mourinho, actual „pundit” pentru Sky Sports, este principalul favorit să preia Bayern. Portughezul este recunoscut ca un manager ce lucrează numai la cluburi de elită, iar Bayern ar însemna o mare provocare pentru „Special”. Massilimiano Allegri este o altă variantă, italianul fiind liber de contract după despărțirea de Juventus Torino, în această vara. Până la numirea unui nou antrenor, Hans Flick, fost în staff-ul lui Kovac, va pregăti echipa în următoarele două partide, cu Olympiakos în Liga Campionilor, respectiv cu Dortmund în Bundesliga. O altă varianta  „autohtonă” ar putea însemna Ralf Rangnick, fost antrenor și director sportiv la Leipzig, una dintre formațiile de top din primul eșalon al Germaniei.