Laura Stoica, 12 ani și jumătate de la deces. Declarații emoționante ale mamei artistei. “De când mă scol și până mă culc…”

Publicat: 25/10/2018 | 11:26

Laura Stoica a murit pe 9 martie 2006, într-un teribil accident rutier. Decesul artistei a șocat întreaga Românie. La 12 ani și jumătate de la trecerea în neființă a cântăreței, mama acesteia a oferit o serie de declarații emoționante.

E prezentă în permanență între noi. N-aș putea spune că… nu știu cum să vă spun. Am în casă câteva poze expuse. Și fără să vreau, de când mă scol și până mă culc le văd. Am o bucurie ca și cum este acolo.

Am văzut odată o scenă la televizor, când cineva interpreta piesa ei, şi bineînţeles că nu a rezistat să o cânte fără să lăcrimeze. Mă bucur când o aud la radio pe ea. E cu totul altceva decât atât când o pun eu să cânte…

Nu, nu am visat-o. N-am visat un vis așa… Poate e mai bine aşa. A fost ceva foarte vag, discret, am uitat imediat ce m-am trezit”, a spus mama Laurei Stoica la un post de televiziune.

Cum a murit Laura Stoica

Artista a decedat la vârsta de 38 de ani, într-un teribil accident rutier, în timp ce se întorcea de la un concert susținut la Urziceni. Ea se afla în mașină cu cel care urma să-i devină soț , bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock). Tragedia a avut loc în jurul orei 21:30, la ieșirea din Comuna Sinești, șoseaua București-Urziceni. În seara de 9 martie, Laura Stoica și orchestra sa au susținut un recital la Urziceni. Laura Stoica și Cristian Mărgescu se aflau în mașina personală, un Renault Clio, cu numărul B 21 LCR,  care era condusă de logodnicul ei.Mai aveau doar 47 de kilometri până la București.

O dacie Papuc condusă de Ion Viorel Druia, un agricultor de 22 de ani din Comuna Slobozia, a intrat pe contrasens. Potrivit anchetatorilor, Laura Stoica și Cristian Mărgescu nici n-au avut timp să reacționeze. Impactul a fost groaznic. Mașina Laurei Stoica a fost proiectată 25 de metri în câmp. A fost necesară intervenția unui tractor puternic pentru a ridica mormanul de fiare, relata presa de la acea vreme.

Când au ajuns la fața locului, polițiștii din Urziceni au putut să constante doar decesul ambilor pasageri aflați în autoturismul Renault Clio. Cel care a condus Dacia a murit și el pe loc. În mașină, se afla și tatăl lui, care a supraviețuit doar cu răni ușoare. El a fost singurul martor credibil al teribilului accident care a îndoliat două familii.