Acasă » Știri » Lună de lună, Elena i-a trimis bani iubitului ei, rămas în Iași, pentru a construi o casă. Ce s-a întâmplat după 20 de ani, când femeia s-a întors din străinătate

Lună de lună, Elena i-a trimis bani iubitului ei, rămas în Iași, pentru a construi o casă. Ce s-a întâmplat după 20 de ani, când femeia s-a întors din străinătate

De: Irina Rasoveanu 20/04/2024 | 08:37
Lună de lună, Elena i-a trimis bani iubitului ei, rămas în Iași, pentru a construi o casă. Ce s-a întâmplat după 20 de ani, când femeia s-a întors din străinătate
sursă foto: Facebook

Elena Dobrică (64 de ani) a muncit timp de 20 de ani în Spania ca să-și construiască o casă în țară, însă acum trăiește drama vieții sale. La revenirea în România, femeia și-a dat seama că toată agoniseala ei este pe mâinile unor necunoscuți. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu locuința în care a băgat mii de euro.

În anul 2003, Elena Dobrică a plecat în Spania ca să strângă bani să-și construiască o casă în România – în satul Bosia din comuna Ungheni – pe un teren primit cadou de la mătușa iubitului ei de la acea vreme. În timp ce femeia muncea în străinătate, concubinul ei a luat-o pe căi greșite și a început să aibă probleme cu consumul de alcool. Ca să fie sigură că banii pe care îi trimite în țară nu ajung pe mâna bărbatului, românca a început să redirecționeze banii mamei iubitului ei.

„Eu am plecat în anul 2003, în Spania, eram împreună cu un bărbat, dar nu eram căsătoriți. Am plecat să fac bani pentru că am primit fără acte un teren de la o mătușă de-a lui și voiam să ne facem casa noastră în care să stăm. Mătușa lui ne-a spus că ne dă terenul cadou, care este izlaz, să ne facem casă, dar nu are acte pe el.

Așa am făcut, am plecat la muncă în Spania, iar fostul meu bărbat a luat-o destul de grav pe calea băuturii. Eu îi trimiteam bani pentru a mai face ceva la casă și el bea de toți banii. Așa că am început să îi trimit bani mamei lui, pe numele Elena Ilie. Am chitanțe tocmai din acei ani și am dovada că i-am trimis bani”, a povestit femeia.

Citește și: SICRIUL CU TRUPUL NEÎNSUFLEȚIT AL LUI COSTEL CORDUNEANU A FOST DESCHIS ÎNAINTE SĂ FIE BĂGAT ÎN GROAPĂ. IREAL CE S-A ÎNTÂMPLAT IMEDIAT DUPĂ: „TOATĂ LUMEA SĂ OPREASCĂ TELEFOANELE!”

Timp de 20 de ani, Elena Dobrică a trimis bani în România pentru construcția casei sale

În anul 2007, din cauza problemei cu alcoolul pe care iubitul ei o avea, Elena a decis să se despartă de bărbatul cu care trăia. Femeia a rămas în continuare în Spania ca să facă bani, însă i-a permis fostului iubit să locuiască în casa ei, însă doar până când se va întoarce ea în România. În anul 2015, bărbatul a murit. Tot atunci a aflat că bărbatul a trecut contractul de la curent – care era pe numele ei – pe numele tatălui lui.

„Undeva prin anul 2007, parcă, m-am despărțit de el pentru că nu mai suportam faptul că a luat-o pe căi greșite, ale băuturii, dar eu am rămas în continuare în Spania, la muncă, pentru că aveam nevoie de bani, desigur. Eu i-am spus bărbatului să stea în continuare în casa pe care am ridicat-o, dar în momentul în care o să mă întorc în țară o să facem în așa fel încât să o vindem sau să stăm în ea separat.

A stat în ea timp de ani buni, iar prin anul 2015, dacă nu mă înșel, a murit. În anul 2005 am făcut racordare la curent și pe factură apare numele meu, dar, când eu eram în continuare la muncă, în Spania, fostul meu bărbat, care acum este decedat, a trecut contractul de la curent pe numele tatălui lui”, mai spune Elena.

În urmă cu 3 ani, Elena a revenit în țară, însă a avut parte de o surpriză. Mama fostului ei concubin, în vârstă de 75 de ani, vânduse casa ei – fără acte – pe aproximativ de 4.000 de euro, iar în locuința ei locuiau acum doi indivizi – o femeie și un bărbat din sat. Femeia susține că actualii proprietari fără drept se cunosc cu primarul din Ungheni.

„Eu am muncit în continuare în Spania și, când m-am hotărât să mă întorc în țară, în urmă cu trei ani, să stau și eu la casa mea, în care am băgat bani de-a lungul anilor, am avut o surpriză uriașă. Mama fostului meu bărbat a vândut casa în care eu am băgat bani și a vândut-o așa, fără acte, cu o sumă care se învârtea în jurul a 4.000 de euro.

Aceste persoane stau în casa în care am băgat eu bani, de trei ani, nu îmi pot da seama cum o femeie la vârsta de 75 de ani poate face așa ceva, dar nici pe cei doi nu îi pot înțelege cum au putut da banii pe o casă, unde știa tot satul că este a mea.

Cei doi care s-au mutat acolo, în casă, se cunosc cu primarul comunei, deci cine știe. Eu nu am primit nici măcar un leu, este o situație foarte complicată. Am fost la primărie și nu au vrut să îmi spună pe numele cui este terenul și nimeni nu mă ajută în niciun fel să îmi recuperez casa unde am băgat bani. Eu la un avocat nu mă pot duce pentru că știu că mi se cere o sumă mare de bani și nu îmi permit”, reclamă Elena

Primarul din Ungheni, Iulian Marcu, o sfâtuiește pe Elena să-și caute dreptatea pe cale legală, în instanță, aceasta fiind singura cale prin care își mai poate recupera casa la care a muncit atâția ani în străinătate – sau măcar o parte din bani.

„Domnul acesta care stă acum în acea casă a venit la primărie să întrebe cum poate să cumpere casa, a decedatului Ilie Remus, și i-am spus că se poate vinde printr-o dezbatere de moștenire cu toți autorii care sunt pe titlu, după care să facă și edificarea acelei clădiri, iar mai apoi să facă o vânzare-cumpărare cu proprietarul casei. Acum, terenul este pe titlu cu cei șase moștenitori, dintre care doar doi mai trăiesc. Dacă Elena Dobrică susține că a contribuit cu bani la acea casă, eu o sfătuiesc să meargă și să discute cu familia decedatului sau să meargă pe cale legală, în instanță”, a transmis Iulian Marcu, primarul din Ungheni.

Citește și: MOMENTUL ÎN CARE O FEMEIE CU UN MERCEDES DE ZECI DE MII DE EURO FURĂ O PUȘCULIȚĂ CU 20 DE LEI DINTR-O COFETĂRIE DIN SIBIU. VIDEO

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Rasoveanu a terminat studiile Facultății de Jurnalism și Științele Cmunicării, în cadrul Univeristății din București. A făcut primii pași în domeniul jurnalistic încă din anul doi de facultate. A început prin stagii de practică, citeste mai mult
Parteneri
Bancul de vineri | Femeile la dietă
Bancul de vineri | Femeile la dietă
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Horoscop chinezesc de weekend, 4 - 5 mai 2024: Zodia care vrea să exploreze mediul înconjurător
Horoscop chinezesc de weekend, 4 - 5 mai 2024: Zodia care vrea să exploreze mediul...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl mâncăm rar, dar avem un surplus uriaș de carne. Alte țări ne plătesc bani grei pentru el
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl mâncăm rar, dar...
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se vor bate toți străinii
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se...
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Devine obligatoriu și în România. Măsura se aplică în toate țările UE
Devine obligatoriu și în România. Măsura se aplică în toate țările UE
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Cine câștigă Survivor All Stars 2024. El ia marele premiu de 100.000 de euro, de la Pro TV
Cine câștigă Survivor All Stars 2024. El ia marele premiu de 100.000 de euro, de...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la un pas să-și piardă viața:
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
Cum arată Robert Powell la 79 de ani, actorul din Iisus din Nazareth? Ce impact a avut rolul asupra vieții sale
Cum arată Robert Powell la 79 de ani, actorul din Iisus din Nazareth? Ce impact...
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl așteptau
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl...
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc, bogății, relații noi și multe oportunități pentru acești nativi
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc,...