Acasă » Altceva Podcast » Mihai Pocorschi, fondatorul trupei Holograf, dezvăluie cum a fost înlocuit Gabriel Cotabiță de Dan Bittman

Mihai Pocorschi, fondatorul trupei Holograf, dezvăluie cum a fost înlocuit Gabriel Cotabiță de Dan Bittman

De: Loriana Dasoveanu 06/03/2024 | 19:01

Mihai Pocorschi a fost invitatul jurnalistului Adrian Artene la podcastul Altceva, iar poveștile spus de fondatorul Holograf sunt, fără doar și poate, de excepție. Cel mai recent episod difuzat din podcastul Altceva cu Adrian Artene ne introduce în povestea fondării uneia dintre cele mai de succes și longevive trupe din România, Holograf. 

Holograf este numele uneia dintre cele mai longevive și valoroase trupe rock din România. Cunoșterea fondării acesteia ar trebui să facă parte din cultura generală muzicală. Mihai Pocoschi este omul care a fondat trupa Holograf și a povestit cât de anevoios a fost drumul către succes. Artistul a dezvăluit și momentele esențiale care le-au schimbat definitiv parcursul. De la realizarea primului album Holograf și colaborarea cu Gabriel Cotabiță, până la momentul alăturării lui Dan Bittman trupei Holograf.

Care este motivul care a stat la baza separării lui Gabriel Cotabiță de trupa Holograf

Sâmbătă, 2 martie , la ora 19:00, pe canalul de Youtube pe canalul de youtube Altceva cu Adrian Artene  a fost invitat Mihai Poroschi, fondatorul trupei Holograf. Artistul a povestit cum colaborarea cu Gabriel Coabiță si Nicki Themistocle s-a transformat în realizarea primului album Holograf, apărut in 1983. Discul a fost un succes total datorită sonorității moderne, dar și a vocii de excepție a lui Gabriel Cotabiță. Din păcate, un turneu în Rusia, URSS în acele vremuri, i-a despărțit pe cei de la Holograf de Gabriel Cotabiță. Și i-a determinat pe membrii trupei să devină liber-profesionisti.

„Gabi Cotabiță nu a primit viză. Nu știm nici până în ziua de astăzi, nici eu și nici el motivul pentru care nu a primit viza. Deși tot personalul de la Aria care ne trimitea, existau niște eforturi care se făceau în aceste schimburi culturale. Pentru niște tineri ca noi erau extrem de importante aceste schimburi. Am fost tratați excepțional în Rusia. Am stat în hotelurile cele mai scumpe, cântam la fel de fel de festivaluri, cluburi. Am cântat peste tot. Aria s-a preocupat foarte tare de legătura cu securitatea, când Gabi la prima strigare nu a primit viză. Se pare că a vorbit la telefon înjurând conducerea din perioada respectivă și pentru că, deși centrul Bucureștiului a insistat către securitatea din Craiova să primească viză, el nu a primit”, a dezvăluit Mihai Pocorschi.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul

Mihai Pocorschi, fondatorul trupei s-a îmbolnăvit

Rămași fără vocalist, membrii trupei s-au trezit puși în fața unei situații cu care nu se confruntaseră până atunci. Mihai Pocorschi și-a asumat rolul de vocalist al trupei, dar și de chitarist și compozitor. Turneul în țară ce a avut loc în acel an a implicat mult stres, muncă și consum. Toate acestea l-au doborât pe artist. A ajuns să aibă imunitatea la pâmânt și să se îmbolnăvească de hepatită.

„Eu m-am trezit într-o postură poate chiar neplăcută, să fiu și chitarist, și vocalist de azi pe mâine. Poate că nu eram pregătiți, ne-am descurcat până acolo, dar efortul pe care l-am făcut s-a văzut în toamnă când imunitatea mea a fost scăzută și m-a lovit hepatita”,  a spus artistul în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.

( CITESTE ȘI: CUM A FENTAT MOARTEA LA CUTREMURUL DIN `77. POVESTEA TULBURĂTOARE SPUSĂ, ÎN PREMIERĂ, DE MIHAI POCORSCHI, FONDATORUL HOLOGRAF)

Cum a ajuns Dan Bittman vocea Holograf

Din trupa Holograf au rămas Mihai Pocorschi, Edi Petrosel, Tino Furtuna și Marti Popescu. Gabriel Cotabiță a preferat să se retragă și să se îndepărteze de ceilalți membri ai trupei. Astfel Holograf a realizat că are nevoie de un nou membru. Astfel, l-au convins pe Dan Bittman, care până atunci fusese solist la Blitz, Domino și Iris, să li se alăture. Ulterior au început să compună o muzica mai clar orientată spre rock-ul anilor ’80.

„În momentul în care Gabi nu a primit viză, el a avut o ușoară îndepărtare față de noi și atunci am decis să-l contactăm pe Dan Bittman. Am imprimat în toamna aceea „Umbre pe cer”, „Singur pe drum”, apoi am lăsat lucrurile într-un fel în aer. După șapte luni, așteptându-mă pe mine, eu am decis să opresc colaborarea cu ei. Nu am vrut să nu le aduc un prejudiciu. Aceasta a fost perioada când a venit Nuțu Olteanu și Dan Bittman

Noi am plecat în turneu în Rusia cu Marti Popescu, care a fost la Iris și care, din nefericire nu mai este printre noi. El lucrase cu Dan la Iris, aveam nevoie de un vocalist. L-am chemat la o ședință, el a fost de acord și am pornit la drum. Am imprimat în studiourile TVR, care erau un pic peste studiourile de radio, câteva piese care se regăsesc pe al doilea album, a spus Mihai Pocorschi în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.

(VEZI ȘI:PĂRINTELE HOLOGRAF ȘI VH2, MIHAI POCORSCHI, DESPRE MUZICA DICTATĂ DE DUMNEZEU: „ERAM STARURI! SE PLÂNGEA PE ADIDASUL MEU!”)

Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Loriana Dasoveanu lucrează pe zona de Lifestyle la CANCAN.RO care face parte din Grupul de Presă Gândul Media Network. A debutat ca jurnalist la Antena Stars în anul 2018, acolo unde a fost redactor, reporter și prezentator, ulterior a lucrat la citeste mai mult
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați.
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Are sau nu Anamaria Prodan planuri de căsătorie cu Ronald Gavril? Noi detalii oferite de impresară
Are sau nu Anamaria Prodan planuri de căsătorie cu Ronald Gavril? Noi detalii oferite de...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...