Neymar jr. desemnat jucătorul lunii decembrie în Franţa!

Publicat: 26/01/2018 | 13:18
Neymar jr. desemnat jucătorul lunii decembrie în Franţa!

Startul brazilian al formaţiei Paris Saint-Germain, Neymar jr.  a fost desemnat  jucătorul lunii decembrie în Ligue 1. Titlul i-a revenit atacantului puternicei PSG în urma anchetei sindicatului fotbaliştilor profesionişti care evoluează în Hexagon (UNFP).

În urma votului, Neymar jr. a strâns numai puţin de 50% din voturi, starul brazilian devansându-ipe atacantul italian al celor de la Nice, Mario Balotelli, care a stârns 26% din voturi dar şi pe coechipierul său de la PSG, starul francez Kylian Mbappe, care a adunat 24% din voturi.

În acest sezon de Ligue 1, Neymar jr. a marcat 15 goluri dar şi-a trecut în cont în dreptul său şi 1 assist-uri.

Cu aceste performormanţe Neymar jr. se află pe locul 4 în topul celor mai buni marcatori din Ligue 1 în acest sezon. Neymar este devansat de coechipierul său, Cavani, acestafiind lider în topul golgeterilor din Franţa cu 20 de goluri, Falcao şi Fekir de la Monaco şi Lyon, ambii cu 16 goluri.

Transferat în vara anului trecut de la Barcelona, Neymar jr. a devenit cel mai scump jucător din fotbalul mondial, PSG-ul plătind în schimbul său catalanilor numai puţin de 222 milioane euro, echivalentul clauzei de reziliere a contractului său cu FC Barcelona.

Internaţionalul brazilian are şanse foarte mari de a fi desemnat jucătorul lunii ianruarie având în vedere că în prima lună a acestui an a făcut show total în Hexagon. Numai în meciul cu Dijon, câştigat de PSG pe teren propriu cu 8-0, starul brazilian a marcat patru goluri! Jucătorul lunii noiembrie în Ligue 1 a fost desmenat fotbalistul lui Olympique Marseille, Florian Thauvin.

                        

Cristi P.

 

Citește și...