Nici nu te-ai gândit la asta, dar așa ne-a schimbat telefonul viețile! Încă mai crezi că ești dependent?

Publicat: 27/06/2018 | 12:43
Nici nu te-ai gândit la asta, dar așa ne-a schimbat telefonul viețile! Încă mai crezi că ești dependent?

„Deșteptofon” a fost, o vreme, un cuvânt bun să descrii un telefon modern. Din fericire, cuvântul n-a trecut, dar ne-am ales cu cel mai puternic dispozitiv pe care să îl avem cu noi mereu. Iar acestea sunt momentele care îl definesc, scriu cei de la Playtech.ro.

Într-o plajă de preț între 100 și peste 1.000 de dolari, telefonul modern este, în esență, la fel. Poți instala pe el aplicații, te poti conecta la internet și să ții legătura cu toți oamenii importanți, dar este și un asistent pentru tine. Ține undeva în măruntaiele de siliciu și circuite notițe, poze, videouri și diverse informații care te interesează.

Adopția telefonului inteligent în România este incredibilă, așa cum a fost cea a internetului de mare viteză. Totodată, sunt oameni, la noi și în lume, care descoperă tehnologia și, în special, internetul prin intermediul acestui dispozitiv. Computerul a devenit un instrument greoi, dedicat unor sarcini specifice. Și asta e încântător, pentru că astfel fiecare utilizator poate descoperi mai ușor lumea și tot ce-i nou.

Articolul acesta a început cu o discuție: „ce a dus la telefonul actual?”, apoi ne-am gândit că ar fi prea multe detalii „tehnice” care nu reprezintă, neapărat, evoluția lui. Am ajuns însă la o dezbatere despre acele lucruri care definesc un telefon inteligent. Le-am notat și aici vor fi explicate, ca să știi cum a ajuns ceea ce e în prezent.

Citește și...