Povestea primei eleve din Dăbuleni care a luat 10 la Evaluarea Națională. Secretul performanței din „patria pepenilor”

Publicat: 20/06/2018 | 15:12

Performanţă în patria pepenilor verzi. O elevă din oraşul Dăbuleni, din Dolj, a luat nota 10 la Evaluarea Naţională. (Console si accesorii gaming) Conducerea şcolii unde învaţă eleva spune că este pentru prima dată când un elev are o asemenea reușită. Elevii au fost pregătiţi suplimentar de cadrele didactice pentru a obţine rezultate bune.

Tania Vînturiş a absolvit clasa a VIII-a la Școala gimnazială nr. 1 din Dăbuleni. A fost un elev model pentru toate cadrele didactice care se aşteptau la un astfel de rezultat, deşi este pentru prima oară când un elev ajunge la o asemenea performanţă. (Cele mai bune oferte laptopuri)

„Sinceră să fiu, la matematică mă aşteptam să iau nota 10, pentru că nu am greşit nimic şi ştiam asta, dar la română nu mă aşteptam pentru că acele compuneri sunt interpretabile şi mă aşteptam la o notă mult mai mică ”, spune eleva. (VEZI ȘI: CE NOTĂ A LUAT ELIZA ILIESCU LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018)

Tania vrea să meargă la un liceu de top din Craiova, iar după absolvire își dorește să facă facultatea de medicină, însă nu vrea să profeseze în ţară.

Tania, elev-model

„Pe lângă orele de la clasă, într-adevăr, la elevii care termină clasa a VIII-a avem un program de pregătire suplimentar, care constă într-o şedinţă în care, împreună cu ei, am stabilit ziua de marţi, adică două ore în plus faţă de ce făceau la clasă”, spune Iulian Ciuciuc, profesor de limba și literatura română.

Familia şi localnicii din Dăbuleni sunt foarte mândri de performanţa elevei.

La şcoala unde învaţă Tania s-au înscris la evaluare 23 de elevi, însă trei dintre aceştia nu s-au mai prezentat. Cinci dintre ei nu au reuşit să obţină note de trecere.

Citește și...