Abia la patru zile de la moartea cutremurătoare a Alexandrei a fost întocmit un raport oficial privind intervenția Poliției, după ce adolescenta a sunat la 112. Conform celor mai noi informații din ancheta stufoasă, polițiștii au mințit în legătură cu cele trei adrese greșite pe care le-au percheziționat. Sectia Specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu contra Parchetului Judecătoriei Craiova, a DIICOT Craiova, a Curţii de Apel Craiova, precum şi a inspectoratelor de poliţie Olt și Dolj.
Polițiștii care au intervenit în cazul Alexandrei Măceșanu au comis greșeală după greșeală din momentul în care a fost raportată dispariția adolescentei, iar acțiunile lor sunt pătate cu sângele copilei de 15 ani. În plus, agenții au mințit în legătură cu cele trei adrese greșite pe care le-au percheziționat înainte de a ajunge la domiciliul lui Gheorghe Dincă. Inițial, ei au spus că adresele au fost furnizate de STS, dar, de fapt, au apărut din verificările făcute pe lista agresorilor sexuali cunoscuți din zonă. Mai mult, anchetatorii au cerut localizarea apelului abia după o oră și jumătate de la primul telefon la 112 al victimei, confirmând astfel spusele șefilor STS. Sunt câteva dintre concluziile raportului Politiei, ajuns în posesia jurnaliștilor de la Digi24.
Prima patrulă a plecat în căutarea Alexandrei pe jos, conform raportului Poliției. Acest lucru se întâmpla joi, 25 iulie, la ora 11:12, imediat după cel de-al doilea apel la 112. Adolescenta și dispecerii poliției au vorbit de cinci ori, timp în care fata a spus că a fost răpită, bătută și violată și în care a dat indicii despre casa în care era sechestrată.
– miercuri, 24 iulie, ora 20:30 – Tatăl Alexandrei reclamă dispariția acesteia la postul de Poliție Dobrosloveni.
– joi, 25 iulie, ora 08.00 – Tatăl Alexandrei revine la postul de poliție.
– ora 09:00: polițiștii vin la casa familiei Măceșanu, o audiază pe mamă și ridică fotografii ale fetei.
– ora 10:30: Mama Alexandrei este audiată. În prezența adjunctului postului de poliție Dobrosloveni, femeia este sunată de Gheorghe Dincă, care îi spune „mama soacră, eu și Alexandra plecăm la muncă în Anglia”. Polițistul sună insistent pe numărul respectiv, dar nimeni nu mai răspunde.
– ora 10:30: Șeful postului de poliție din Dobrosloveni cere Poliției Caracal ca Alexandra să fie dată în urmărire națională. Dispecerul de serviciu de la Poliția Caracal transmite solicitarea mai departe, către IPJ Olt.
– ora 10:54: Șeful postului de poliție Dobrosloveni îl anunță telefonic pe șeful Biroului de Investigații Criminale de dispariția Alexandrei.
– ora 11:04: IPJ Olt primește de la Poliția din Caracal un raport al dispariției Alexandrei.
– ora 11:05: Alexandra sună la 112 și îi spune dispecerului de la STS Olt că a fost răpită și violată, dar până la redirecționarea apelului către IPJ Olt convorbirea se întrerupe.
– ora 11:07: Dispecerul STS Olt o sună înapoi pe Alexandra și direcționează apelul către IPJ Olt. Polițistul află de la Alexandra că a fost răpită, bătută și violată. Polițistul redirecționează apelul către dispecerul Poliției Caracal.
– ora 11:12: Alexandra sună la 112, spune, din nou, ce i se întâmplă. Dispecerul STS Olt redirecționează apelul către dispeceratul Poliției Caracal și cere intervenție urgentă. Dispecerul Poliției Caracal transmite unei patrule de ordine publică adresa indicată de Alexandra de pe o carte de vizită găsită în casă. Polițiștii care erau în zona străzii Antonius Caracalla (adresa de pe cartea de vizita) pleacă, PE JOS, să caute adresa.
– ora 11.13: Un polițist din patrula pedestră o sună pe Alexandra și cere mai multe detalii despre adresă (locuința îi aparține unui inginer de cadastru). Adresa la care ajung polițiștii nu se potrivește cu cea descrisă de Alexandra, așa că agenții merg la sediul Poliției Caracal și îl anunță pe șeful Biroului de Investigații Criminale că adresa este incorectă.
– ora 11:29: șefului Biroului de Investigații Criminale o sună pe Alexandra și încearcă să o liniștească. Alexandra îi spune că a fost violată și că cel care o sechestrează a plecat la farmacie. Polițistul o întreabă dacă are conexiune la internet, fata îi spune că nu. Polițistul o întreabă dacă poate ieși din casă, Alexandra îi spune că este legată și în curte sunt câini-lup. Pe fundal, polițistul aude lătrat de câini, iar Alexandra îi spune că nu mai poate vorbi pentru că Gheorghe Dincă s-a întors. Îi mai spune șefului Biroului de Investigații Criminale că s-ar putea ca locul în care se află să fie în cartierul Protoșeni din Caracal.
– ora 11:45: Șeful Biroului de Investigații Criminale vorbește cu șeful Poliției Caracal. Patru echipe de polițiști pleacă în cartierul Protoșeni. Tot el îi cere superiorului să trimită polițiști la farmacie pentru a vedea dacă suspectul a ajuns acolo. Polițiștii verifică strada Nicolae Bălcescu și Aleea Mihai Viteazu, din cartierul Protoșeni pentru că primesc de la surse informații potrivit cărora acolo s-ar putea afla telefonul de pe care a sunat Alexandra.
– ora 11:45: O echipa operativă cu polițiști de la Investigații Criminale, Ordine Publică și de la postul de poliție Dobrosloveni încep căutările în Caracal. Tatăl Alexandrei îi însoțește pe polițiști.
– ora 12:30: Un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale cere la 112, prin intermediul dispeceratului IPJ Olt, deschiderea aplicației de localizare a apelului.
– ora 16:00: Polițiștii revin la sediul Poliției Caracal și, împreună cu superiorii lor identifică trei adrese din Caracal ale unor suspecți, care ar fi comis fapte similare celor reclamate de Alexandra. Cu sprijinul procurorului de caz, cer mandate de percheziție pentru cele trei adrese.
– ora 19:58: Polițiștii obțin mandatele și fac percheziții la cele trei adrese, dar nu găsesc nimic relevant.
– ora 22:00: Polițiștii se reîntorc la sediul Poliției Caracal. În echipă intra și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
– ora 22:00 – 01:00: La Caracal ajunge echipa DOS și împreună cu cei doi procurori rezolvă problema tehnică privind identificarea locației. Echipa operativă identifică și proprietarul mașinii care apare în imaginile de pe camera de supraveghere. Adjunctul IPJ Olt propune să intre în casă, chiar dacă nu exista mandat de percheziție, dar procurorii nu sunt de acord. Le spun polițiștilor că probele ridicate în lipsa mandatului ar putea fi anulate în instanță și dau drept argument o circulară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, conform căreia probele obținute în afara intervalului orar scris pe mandatul de percheziție sunt nule.
– ora 01:40: Telefonul suspectului este interceptat și localizat în interiorul casei. Echipa operativă cere mandate pentru locuința respectivă și alte două care aparțin familiei suspectului.
– ora 06:00: Polițiștii și procurorii intră în casă și fac percheziții. Alexandra nu este gasită acolo.