Acasă » Știri » Știri interne » Realitatea TV nu mai are voie sa emita analogic terestru in Capitala. Postul poate emite pe satelit

Realitatea TV nu mai are voie sa emita analogic terestru in Capitala. Postul poate emite pe satelit

De: Cancan 17/09/2013 | 13:18
Realitatea TV nu mai are voie sa emita analogic terestru in Capitala. Postul poate emite pe satelit

CNA a decis, in sedinta de marti, sa respinga solicitarea societatii Realitatea Media SA de prelungire a licentei audiovizuale analogice terestre din Bucuresti a televiziunii Realitatea TV.

Licenta expirase pe 19 august, insa postul detine si o licenta prin satelit pe care poate emite in continuare.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, in sedinta de marti, solicitarea societatii Realitatea Media SA de prelungire a licentei audiovizuale analogice terestre din Bucuresti a televiziunii Realitatea TV.

Consiliul a decis cu sapte voturi „impotriva” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Cristina Trepcea) si patru voturi „pentru” (Valentin Jucan, Rasvan Popescu, Christian Mititelu si Radu Calin Cristea) prelungirea licentei analogice terestre din Bucuresti a Realitatea TV.

Consiliul a analizat si in sedinta din 22 august solicitarea Realitatea Media SA, hotarand atunci sa amane discutia pentru o sedinta viitoare.

De asemenea, membrii CNA au solicitat reprezentantilor Realitatea Media sa prezinte dovada achitarii a doua amenzi pe care Consiliul le-a aplicat in 2012 televiziunii Realitatea TV.

Totodata, Realitatea Media, care este in insolventa, figura cu datorii la stat si trebuia sa faca CNA dovada aprobarii de reesalonare a datoriilor sale.

Potrivit certificatului de atestare fiscala din 13 august, Realitatea Media SA figureaza cu obligatii fiscale restante in total de 73.019.238 de lei.

In sedinta din 10 septembrie, CNA a reanalizat situatia Realitatea TV.

Potrivit reprezentantilor CNA, pe licenta analogica terestra a Realitatea TV este retransmis integral programul ridicat la satelit de Realitatea TV.

De altfel, CNA a prelungit, pe 28 octombrie 2010, cu noua ani, licenta de satelit a Realitatea TV.

In situatia analizata marti de CNA este vorba despre licenta audiovizuala analogica pe care Realitatea TV emite in Bucuresti.

Conform reprezentantilor CNA, Realitatea Media a facut dovada achitarii celor doua amenzi si a depus planul de reorganizare al societatii, insa nu a fost depusa hotararea instantei prin care a fost aprobat planul de reorganizare.

„Hotararea de aprobare a planului de reorganizare nu a fost inca redactata”, a spus Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, in sedinta din 10 septembrie a Consiliului.

Afirmatia acesteia a fost respinsa insa de Laura Georgescu, presedintele CNA.

„Din 19 august nu aveti licenta si continuati sa emiteti. Din 19 august nu mai detineti licenta audiovizuala sau de emisie (…) Licenta a incetat pe 19 august, dar am avut, ca in cazul tuturor radiodifuzorilor, deplina deschidere sa-i asteptam (pe cei de la Realitatea Media, n.r.). Ii astept si azi, pana la 16.30, cand voi face eu propunerea”, a spus atunci Laura Georgescu.

Pe de alta parte, Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a declarat, pe 10 septembrie, pentru Mediafax, ca CNA a solicitat Realitatea Media, pe 22 august, procesul verbal al Adunarii Creditorilor din 20 februarie 2013 si certificatul de grefa cu minuta din 12 iunie 2013.

Franculescu a spus ca Realitatea Media a depus certificatul de grefa, „avand in vedere ca hotararea de confirmare a planului de reorganizare nu a fost inca redactata”.

De asemenea, Mura Franculescu a spus ca CNA a cerut Realitatea Media si copie dupa contestatia pe care a facut-o ANAF la planul de reorganizare al Realitatea Media, document care, de asemenea, a fost depus.

ANAF este inscrisa la masa credala si isi va recupera datoria potrivit planului de reorganizare, chiar daca a facut aceasta contestatie, a mai spus Mura Franculescu.

„Copia dupa contestatia ANAF, din punctul de vedere al Realitatea, se refera doar la niste chestiuni de procedura care nu au legatura cu aprobarea planului solutionat deja de judecatorul sindic, definitiv si executoriu, iar contestatia ANAF nu are nicio legatura cu sumele care se vor da ANAF in baza planului de reorganizare”, a mai spus, la momentul respectiv, Mura Franculescu.

Laura Georgescu a mai spus atunci ca, desi a fost depusa copia dupa contestatia ANAF, „nu este in regula” faptul ca Realitatea Media nu a depus hotararea de confirmare a planului de reorganizare.

In schimb, Laura Georgescu a atras atentia ca: „Nu poate fi prelungit ceva ce a expirat pe 19 august. Juridic si faptic, 19 august e data decesului (licentei analogice terestre de la Bucuresti a Realitatea TV, n.r.)”.

„Cum putem noi sa permitem ca un post sa emita fara licenta? Nu mi se pare normal ca un post sa emita fara licenta”, a spus la momentul respectiv si Narcisa Iorga.

Ea a mai spus ca nu trebuie sa se sperie nimeni ca Realitatea TV nu va mai emite in cazul retragerii licentei analogice terestre, pentru ca oricum pe licenta analogica terestra a Realitatea TV este retransmis integral programul ridicat la satelit de Realitatea TV.

In sedinta de marti, 17 septembrie, membrii CNA au constatat ca Realitatea Media a mai depus la Consiliu cateva note explicative si certificatul de grefa.

Societatea Realitatea Media, care detine televiziunea de stiri Realitatea TV, se afla in insolventa din septembrie 2011.

R.N.

Banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor fetelor din viața sa că le iubește și că le ia de nevastă”
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...