Acasă » Cancan » Scandal! Menajera a furat bijuterii de 350.000 €, iar acum: ”M-a șantajat! E o mafie!”

Scandal! Menajera a furat bijuterii de 350.000 €, iar acum: ”M-a șantajat! E o mafie!”

De: Răzvan Scarlat 15/01/2023 | 23:40

Cristina Preda, o femeie înstărită din Capitală, susține că a fost jefuită de menajera ei în toamna anului trecut și că nu reușește să intre în posesia bijuteriilor care au o valoare totală de aproximativ 350.000 de euro. Asta în condițiile în care a făcut plângere la Poliție și a indicat inclusiv locul în care s-ar afla bunurile care i-au fost sustrase. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, declarații direct de la sursă. Povestea este, de departe, fabuloasă!

După ce a aflat locul în care bijuteriile au fost lăsate de către fosta menajeră, Cristina Preda s-a prezentat la ușa casei de amanet alături de polițiști. Proprietarul, Sorin Vlădan, declara că nu își mai amintește unde a înstrăinat bunurile, în condițiile în care ultima “tranșă” de bijuterii i-a fost amanetată de menajeră în data de 25 noiembrie 2022. Totodată, angajații refuză însă să-i înapoieze bunurile, în condițiile în care știu că acestea au fost furate.

(VEZI AICI: CUM A FOST JEFUITĂ MOȘTENITOAREA UNUI MILIONAR DIN TOP 300 DE BIJUTERII ÎN VALOARE DE PESTE 130.000 DE EURO)

Mi s-au furat mai multe bijuterii de valoare, printre care și o brățară din 1930 din diamante, smaralde de Columbia și platină pe care le-a dus la o casă de amanet a cărei proprietar este Sorin Vlădan. Acesta știa de la bun început că bunurile mele sunt furate. Am făcut toate demersurile legale la Poliție. Nu este doar o singură persoană implicată în această situație. Sunt mai multe. Să dau nume nu pot pentru că obstrucționez ancheta. Dar sunt oameni din spuma Bucureștiului”, ne-a declarat femeia păgubită.

Cristina Preda e revoltată: “Sorin Vlădan m-a șantajat”

Cristina Preda și-a angajat avocat, iar în prezent așteaptă soluționarea și chemarea la Poliție a persoanelor implicate. Totodată, susține că a fost șantajată! Cei care îi țin bijuteriile i-ar fi cerut o sumă de bani deloc de neglijat pentru a reintra în posesia unei brățări.

Sorin Vlădan m-a șantajat atât pe mine, cât și pe soțul meu. Inițial, pe mine și pe soț cu 30.000 de euro pentru a-mi recupera brățara ART DECO. Am certificatUL emis de Liviu Matei, chiar la cerința lui Sorin Vlădan. Ulterior, l-a șantajat pe un bun prieten cu suma de 15.000 de euro, scoțând trei pietre din această brățară. Ulterior, după ce primea banii, ar fi urmat să intru în posesia pietrelor. Una dintre pietre are valoarea de 21.590 de euro. Am dat declarații, Poliția știe despre aceste lucruri, nu aveam cum să le ascund, sunt probe la dosar”, a spus Cristina Preda pentru CANCAN.RO.

Nu se poate spune valoarea brățării. Fiind din 1930 poate ajunge pornind la o licitație de la 85.000 de euro și să se oprească nu știu, la 200-300 de mii. Ceva de acest gen, nu se poate estima o valoare concretă”, ne-a mai spus femeia.

Cristina Preda, o femeie înstărită din Capitală (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

(NU RATA: MALVINA CSERVENSCHI A DAT „TUNUL” CU BUSINESSUL SĂU! FOSTA PREZENTATOARE TV A IEȘIT DIN CONUL DE UMBRĂ LA VOLANUL UNUI BOLID DE APROAPE 200.000 EURO!)

Acuze dure: “Știa că bijuteriile sunt furate!”

Cristina Preda are anumite semne de întrebare și asupra lui Liviu Matei, cel care i-a evaluat brățara, care, în fața anchetatorilor, s-ar fi contrazis în declarații.

Sunt bunurile mele și tot eu să dau banii pe ele unei persoane care, pur și simplu, m-a prejudiciat. Știa că bijuteriile sunt furate, acest lucru este foarte important. Am și niște semne de întrebare la Liviu Matei. Potrivit certificatului, mi-a valorificat brățara la 58.000 de euro, fără smaraldele de Columbia. El, ulterior, se pare că și-a schimbat opinia, cum că brățara pornește de la 30.000 de euro. Păi, cum? Tu-mi dai un document și declari altceva?”, ne-a precizat Cristina Preda.

Sunt persoane care se cunosc între ele, care se văd și care cumpără aceste bijuterii și pe care le valorifică. Este o mafie a bijuteriilor”, a mai spus femeia.

“Poliția știe toate aceste lucruri”

Acuzele continuă! Cristina Preda este revoltată din cauza faptului că brățara i-a fost distrusă. Susține, totodată, că Poliția nu este deloc străină de situație.

În momentul în care brățara mi-a fost adusă, eu am predat-o Poliției, care a făcut un proces verbal de constatare, inclusiv cei de la criminalistică. S-a constatat lipsa celor trei pietre, faptul că era dezmembrată, că era ruptă. Poliția știe toate aceste lucruri pentru că eram cu dânșii când mi s-au cerut aceste sume de bani”, ne-a mai precizat Cristina Preda.

Cristina Preda, furată de bijuterii în valoare totală de 350.000 de euro (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

(CITEȘTE ȘI: AU CREZUT CĂ VOR SCĂPA BASMA CURATĂ, DUPĂ CE AU FURAT MAI MULTE BIJUTERII! LA PERCHEZIȚII, OBIECTELE DE VALOARE AU FOST GĂSIT ÎN SUTIENUL UNEI TINERE)

“Valoarea bunurilor mele este de 350.000 de euro”

În final, femeia trage un semnal de alarmă. Chiar dacă ancheta “se mișcă mai greu”, Cristina Preda nu și-a pierdut încrederea în oamenii legii.

Știu că nu sunt singurul caz al Poliției, dar în această situație cu cât trece timpul, cu atât este în defavoarea noastră. Tot eu sunt șantajată pentru bunurile mele. Adică să dau 30.000 de euro ca să mi se dea doar brățara și un set de cercei ținând cont că valoarea bunurile mele este de 350.000 de euro, iar proprietarul casei de amanet mi-a valorificat aceste bunuri în jur de maxim 12.000 de euro”, a încheiat femeia păgubită.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru confortul financiar”. Ce părere are despre presupusa amantă a artistului
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un...