Alimentele pe care le consumi zilnic îţi provoacă dureri şi inflamaţii! Află cu ce le poţi înlocui!

Publicat: 25/03/2016 | 18:00

 Există alimente care, atunci când sunt consumate, îţi pot provoca inflamaţii şi chiar dureri destul de intense. Acestea sunt contraindicate atât de către nutriţionişti, cât şi de către medicii generalişti.

Iată o listă a acestora şi câteva variante sănătoase cu care le poţi înlocui:
 
 Oţetul balsamic din comerţ conţine adesea foarte mult zahăr şi coloranţi pe bază de caramel, deloc benefici persoanelor care suferă de dureri şi inflamaţii. Înlocuieşte-l cu un oţet de mere crud, care conţine enzimele necesare reducerii inflamaţiilor.
 
Zahărul este contraindicat persoanelor care acuză dureri de orice fel, deoarece acesta creşte nivelul de glucoză din sânge într-un ritm foarte accelerat şi stimulează astfel inflamarea ţesuturilor. Înlocuieşte-l cu miere; aceasta conţine peroxid de hidrogen, care luptă cu bacteriile ce cauzează inflamaţii. Cea mai eficientă este mierea de Manuka, despre care se spune ca poate combate până la 80 de tipuri de bacterii diferite.
 Deşi au un conţinut bogat de vitamina B6 şi potasiu, cartofii albi sunt recunoscuţi şi pentru indicele glicemic uriaş pe care îl au. Înlocuieşte-i cu cartofi dulci care, pe lângă B6 şi potasiu, mai conţin şi alte vitamine şi minerale benefice organismului. În plus, aceştia sunt bogaţi în beta-caroten, care luptă împotriva radicalilor liberi şi stimulează absorbţia nutrienţilor în organism.
 
 Ruxandra Pătru
 
 

Citește și...