Acasă » Altceva Podcast » Și-a dat chiloții jos în fața jurnalistelor, dar nu regretă nimic. Claudiu Bleonț vorbește, în premieră, despre momentul rușinos din 2011! „Era un crez al meu că…”

Și-a dat chiloții jos în fața jurnalistelor, dar nu regretă nimic. Claudiu Bleonț vorbește, în premieră, despre momentul rușinos din 2011! „Era un crez al meu că…”

De: Ana Maria Păsat 05/09/2023 | 23:40

Claudiu Bleonț a lăsat mască asistența în urmă cu 12 ani, când a rămas fără lenjerie intimă, în cadrul unei conferințe de presă. La 12 ani distanță, el a declarat în exclusivitate pentru CANCAN.RO că nu regretă, dar nici n-ar mai repeta un astfel de gest. Actorul care poate fi văzut în cel mai nou serial al Antenei 1, „Lasă-mă, îmi place! Camera 609” nu ne-a ascuns însă faptul că după acel episod, a fost chemat să facă parte din trupa Teatrului Național din Craiova.

Claudiu Bleonț a fost tot timpul un actor non-conformist și excentric. Într-un amplu interviu pentru CANCAN.RO, acesta ne vorbește, printre altele, despre rolul său din comedia romantică difuzată pe Antena 1, dar și despre un alt rol, cel de tată, care-și ajută fiica la teme. Actorul nu s-a decis încă dacă va mai intra în politică și  nici nu ia în calcul să-i mai facă un frățior fiicei sale.

Claudiu Bleonț s-a „dezbrăcat” de secrete

„Eu sunt foarte implicat în relația cu familia”

CANCAN.RO: În cel mai recent serial al Antenei 1 jucați rolul unui personaj oarecum leneș, în care soția e cea care ia deciziile…

Claudiu Bleonț: Îmi place personajul Mircea. Lenea nu e o formă de apărare, e un echilibru între hiperactivitatea soției.

CANCAN.RO: Așa se întâmplă și-n viața reală?

Claudiu Bleonț: Nu. E diferență mare. Eu sunt foarte implicat în relația cu familia. Dar și la personajul meu există acest aspect. E foarte relativă granița asta, pentru că nu suntem roboți. Nu e ca la computer. Ca-n orice familie, există un echilibru. El e leneșul… Da, dar dacă tu reduci din încărcătură, din relația controlului, în momentul acela m-ar responsabilizat și pe mine. În film sunt multe replici în care Luminița, soția mea, îmi zice: „Tu nu gândi, tu stai și asculți ce zic eu”. Iar ca să fie armonie, cedez. Mai ales că am și replică: „Decât să fie conflict, mai bine las de la mine”. Să nu uităm că sunt două familii cu un statut social ok, care aleargă după mai mult.

CANCAN.RO: În serial, vă pregătiți pentru arhitectură. V-a plăcut acest domeniu?

Claudiu Bleonț: Întotdeauna. Și chiar sunt încântat că Matei e arhitect. Îmi e foarte drag, îmi place că e în rolul principal. Îmi sunt dragi toți tinerii din film. Pentru mine e și ca o relație de familie. De 40 de ani sunt partenerul artistic al Magdei Catone și de 35 de ani al Emiliei Popescu, pentru că toți trei am fost la Petroșani. Cu Mihai Călin joc în două spectacole, inclusiv într-o comedie de vreo opt ani.

( NU RATA: MEGA-SCANDAL AMOROS LA ANTENA 1! VEDETA POSTULUI TV, IMPLICATĂ ÎNTR-UN AMANTLÂC DE ZILE MARI! )

„N-aș mai face așa ceva”

CANCAN.RO: În urma gestului dvs de la acea conferință de presă în care ați renunțat la lenjeria intimă, ați avut parte de urmări negative? Dar pozitive?

Claudiu Bleonț: Mereu urmările negative au și ceva pozitiv. Am fost invitat de directorul de pe atunci al Teatrului Național din Craiova să vin în trupa teatrului și să joc în Ipătescu, cu o altă parteneră de zeci de ani, Cerasela Iosifescu, o extraordinară actriță, olteancă-olteancă.

CANCAN.RO: Ce v-a determinat să recurgeți la așa ceva?

Claudiu Bleonț: Nu a fost o formă de protest. Nu m-am gândit niciodată la acea expunere pe care a căpătat-o. Era un crez al meu că de pe lumea asta plecăm așa cum am venit. Nu luăm nimic cu noi, nici hectare, nici conturi bancare, nici mașini. Am venit să trăim o experiență pe această planetă și când se închide plecăm de unde am venit.

CANCAN.RO: Ați regretat vreun moment? Ați mai repeta acel gest?

Claudiu Bleonț: Nu e vorba de regret. Dar nu aș mai face lucrul acesta.

 Toată viața e originală. Fiecare e un univers, fiecare dintre noi are o pendulare, o căutare între conștient-subconștient, între întuneric și lumină.

„Am bătut la uși și s-au deschis altele”

CANCAN.RO: V-ați văzut actor încă din adolescență?

Claudiu Bleonț: Îmi place foarte mult cartea lui Andrei Pleșu, „Despre destin”. Dorința există în noi, dar sunt convins că și universul, câmpul informațional, Dumnezeu, cum vrea fiecare să-l numească, își pune amprenta. Eu consider că am bătut la uși și s-au deschis altele. Și am considerat că dacă aici trebuie să merg, am zis hai să merg.

CANCAN.RO: Dumneavoastră ce mare dorință aveați?

Claudiu Bleonț: A circulat mult timp un dialog. Un personaj în vârstă întreabă un copil: „Ce-ți dorești, când vei fi mare?” Și el îi spune: „Vreau să fiu fericit”. Maturul: „N-ai înțeles întrebarea”. Iar cel mic îi zice: „N-ai înțeles răspunsul”.

Din moment ce plecăm așa cum am venit, și cariera e un pasaj. Eu nu m-am născut actor. Toți suntem oameni întâi. Fiecare excelează în ceva anume. Eu n-am permis auto, de exemplu. Iar unii conduc foarte bine. Unii sunt foarte buni manageri, alții la fizcă, de exemplu. Am un băiat foarte drag mie, care e olimpic, cu premii naționale. Proiectează la 17 ani rachete. David Popoviciu e extraordinar la înot. Halep la tenis. Am o prietenă hair-stylist. Când am jucat în Ceaușescu, am avut această șansă să întâlnesc o doamnă care mi-a făcut acea buclă și machiajul ca eu să rezonez cu personajul.

„Cred foarte mult în echipă”

CANCAN.RO: Cum v-ați simțit în rolul unui dictator?

Claudiu Bleonț: În parcursul meu artistic, am avut personaje precum Richard al II-lea și altele, care aveau acest dat al dictaturiii, al conducătorului. Am avut foarte tare sprijinul regizorului care mi-a zis vreau să-l joci… Mi-a spus: Văd că ai potențialul extraordinar ca să-l joci. Eu n-am făcut un documentar. Acela se face cu imaginile din vremea aceea, cu el în mod real. A fost un prilej de exercițiu teatral- cinematografic.

CANCAN.RO: V-ați vedea conducând lumea? Aveți acest talent de lider?

Claudiu Bleonț: Având experiența din teatru, am fost managerul Teatrului dramaturgilor români patru luni de zile, eu cred foarte mult în echipă. Există o rezonanță între lider și echipă. Poți fi un dirijor foarte bun, dar dacă nu ai o orchestră pe măsură, talentul tău de director, regizor, conducător scade. E o relație profundă. Valabilă și-n fotbal.

CANCAN.RO: Veți mai intra în politică?

Claudiu Bleonț: Nu știu. Și-n politică, tot echipa contează. Când am candidat atunci, la Periș, am spus „am această calitate, care rezonează cu lumea politico-administrativă, cred în echipe. Sunt domenii în care nu mă pricep, ca orice om, dar știu să respect și să cultiv un om care e specialist în acel domeniu. Nu o să mă apuc să fac, de exemplu, încălzirea și canalizarea în Periș, dar știu ce înseamnă o echipă care să facă acest lucru.

Despre politică și căsnicie

CANCAN.RO: Au existat momente când echipa v-a dezamăgit?

Claudiu Bleonț: Nu există. O echipă e un organism  viu. Ea se transformă pe parcursul lucrării. Și aici, la filmări, pe mulți dintre tinerii cu care joc în „Camera 609” nu i-am cunoscut. I-am întâlnit pentru prima dată și s-a creat dorința de a parcurge împreună această aventură, acest serial, sprijinindu-ne. E vorba de nivelul de conștientizare al echipei, că depindem unul de altul și avem un rost dar și datorii. De exemplu, eu nu mă pot duce acum la filmare și să nu știu textul.

CANCAN.RO: La fel e și-n căsnicie?

Claudiu Bleonț: Acest lucru e esențial. Să fii o echipă. Suntem oameni printre oameni. Mă consider o intersecție. Nu m-am născut înțelept. Nu m-am năsut actor. Am crescut cu fiecare rol, cu fiecare întâlnire cu partenerii, cu textele pe care nu le-am ales eu, cu regizorii.

(VEZI ȘI:FOSTA SOŢIE A LUI BLEONŢ DEZVĂLUIE ADEVĂRATUL MOTIV AL DESPĂRŢIRII. VEZI DE CE AU DIVORŢAT CEI DOI, DUPĂ 12 ANI DE CĂSNICIE)

„Îmi văd copilăria artistică, lângă Dinică, Gheorghe Constantin, Florin Piersic, Marin Moraru”

CANCAN.RO: Aveți acum ocazia să jucați alături de mulți actori tineri…

Claudiu Bleonț: Mi-aș dori să fie toți copiii mei. Sunt și frumoși. Mă văd într-un fel la vârsta lor, când și eu descopeream. Îmi văd copilăria artistică, lângă Dinică, Gheorghe Constantin, Florin Piersic, Marin Moraru. Comunicarea e subtilă în echipe. O echipă care are mai multe vârste în alcătuirea ei, produsul uman al experienței e mai mare.

CANCAN.RO: Avem tineri la fel de talentați ca numele mari de actori pe care le-ați menționat?

Claudiu Bleonț: Așa cum am fost și noi, procesul e în desfășurare. Vor crește cum am crescut și noi. Vor avea pașii lor, se vor îmbogăți cu ce știe lumea în momentul acesta. Vor aplica, vor schimba, vor adapta.

CANCAN.RO: Ce părere aveți despre pensiile mici ale marilor actori?

Claudiu Bleonț: Vorbim de umanitate, și tocmai am zis că nu luăm nimic cu noi. Nu doresc să intru în astfel de subiecte.

Își ajută fiica la teme

CANCAN.RO: Va începe, în curând școala… Obișnuiți să vă ajutați fiica, la teme?

Claudiu Bleonț: Sigur că da. În creșterea noastră, ca și copii, avem nevoie de sprijinul adulților, al părinților. Eu sunt mai bun la română. Cu timpul am dezvoltat și o înțelegere vivazi de matematică, fizică. Dar în tinerețea mea am fost articulat mai mult spre uman.

CANCAN.RO: V-ați dori și un băiețel?

Claudiu Bleonț: Am un cățel, ca și prezență masculină. Între dorință, putință și rezultat e o relație.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Ana Maria Pasat este absolventă a Facultății de Litere, din cadrul Universității București A fost redactor la Cotidianul, Sportul Românesc, Ring, Libertatea, Playtech, redactor șef adjunct la Ziarul si Umbra și șef departament la Gardianul, citeste mai mult
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...