Toate vacanțele tale sunt plictisitoare? Aceste locuri din România te lasă fără cuvinte și-ți îngheață sângele în vene!

Publicat: 31/07/2018 | 11:04

De obicei, vacanțele le petreci pe plaje îndepărtate, în munți răcoroși sau în orașe cu un bogat fond cultural și istoric. Dar ce-ar fi să te desprinzi puțin de ceea ce faci de obicei și să încerci să mergi într-un loc mai bizar? 

România are suficiente locuri mai mult sau mai puțin cunoscute unde să mergi dacă vrei să îți imaginezi că ești protagonistul unui film de groază. Ele sunt, de regulă, un magnet pentru turiști – pentru aceia care reușesc să treacă de lipsa de promovare a lor și se documentează singuri. Cel mai probabil nu ți se va întâmpla nimic ciudat dacă vizitezi aceste locuri, dar cel puțin te vei distra într-un mod mai nonconformist.

Râpa Diavolului

În Poiana Trestiei, un sat din Prahova, se găsește Râpa Diavolului. Legenda spune că, în vremurile demult apuse, preoții daci obișnuiau să țină ritualuri în acest loc, în speranța că vreun spirit le va răspunde. Mai mult, locuitorii din sat sunt convinși că în această prăpastie se află o comoară ascunsă de haiduci acum mult timp, care este păzită de duhuri rele. Unii pretind chiar că în râpă se pot vedea uneori flăcări, care ar apăra presupusa comoară. Oamenii merg la Râpa Diavolului și dorm acolo o noapte, în speranța că legenda care spune că doar cei care fac acest lucru vor primi instrucțiunile de găsire a comorii este adevărată.

Balta Vrăjitoarelor

Această baltă se află în preajma Bucureștiului, în miezul Pădurii Boldu-Crețeasca. Oamenii spun că această apă nu ar avea fund și că în ea se deschid porțile spre lumea de dincolo în nopțile cu puternică încărcătură simbolistică în folclor, precum Noaptea de Sânziene și cea de Sfântul Andrei. Legendele românești spun că aici veneau vrăjitoarele pe vremuri pentru a-și duce la bună îndeplinire vrăjile și blestemele. Localnicii spun că animalele nu se adapă niciodată din această apă și că balta nici nu seacă, nici nu se extinde, indiferent dacă este secetă sau dacă plouă. Dacă te liniștește cu ceva, cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla ție este să cazi în balta care are un metru de jumătate și să fii dezamăgit să descoperi că, de fapt, are fund.

Focurile vii de la Buzău

În satul Terca, din Buzău, pe o arie de vreo patru hectare, apare un fenomen rar în Europa – din pământ ies flăcări. Acestea au și o explicație – ele apar din cauza gazelor naturale din subsol care, din pricina frecării cu solul și cu ajutorul razelor solare, se aprind odată ce ajung la suprafață.

Vezi AICI toate locurile bizare din România pe care merită sa le vizitezi!

Citește și...