Tora Vasilescu a fost la un pas sa-si piarda vocea

Publicat: 02/09/2009 | 00:00

FEMINITATE. Vasilescu, o femeie sexy si acum, si in trecut VICIU. a fost dependenta de tutun Simona Odorhean A interpretat de zeci de ori in cariera sa rolul ingrat al amantei, pentru mai toti regizorii mari ai Romaniei, care pe rand au considerat ca personajul pacatos i se potriveste manusa, dar cu toate acestea, in viata de zi cu zi, Tora este o femeie credincioasa care a avut o relatie aparte cu Dumnezeu a carui interventie am simtit-o de cateva ori in viata mea. Primul „gest din partea lui Dumnezeu” l-a primit la varsta de cinci ani, cand, la sugestia bunicii, a urcat pentru prima oara in viata sa pe scena ca sa recite o poezie. Si atat de confortabil s-a simtit in lumina reflectoarelor, incat a ramas acolo ca sa-si cladeasca o cariera demna de invidiat, in timpul careia s-a simtit protejata de „sus”. A urmat cel din anul trei de facultate cand, dupa ce a luat castingul pentru filmul Cursa, Tora Vasilescu a fost instiintata de profesoara sa de actorie, Eugenia Popovici, care era si rectorul IATC-ului, ca nu este invoita de la cursuri pentru a filma la Brasov si Transfagarasan pentru Cursa. Decizia usturatoare a fost insa schimbata brusc dupa ce studenta Tora Vasilescu s-a rugat. Ma sculam la ora cinci dimineata, filmam pana la ora unsprezece, plecam la Bucuresti ca sa ajung la ora patru pm, repetam la clasa piesa de teatru, plecam la ora opt pm, ajungeam in jur de unu noaptea la Brasov, mancam sau nu mancam, iar la clasa profesoara mea imi spunea: „Teodora draga, te-ai jegarit” de tot, (in sensul de slabit), n-o sa reusestiČ, povesteste Tora Vasilescu.

„Cea mai vizibila interventie a Divinului”

Pe plan personal, insa, cea mai vizibila interventie a Divinului in viata sa s-a petrecut in urma cu sase ani, cand, aflata cu un grup de colegi la inaugurarea unui lacas de cult, a ingenunchiat in fata altarului dorindu-si un singur lucru – sa se lase de fumat. „La scurt timp dupa aceasta, in autocar, la intoarcere, colegii m-au rugat sa cantam ceva, iar eu am simtit ca vocea imi suna in alt fel. A doua zi, cand m-am trezit, eram ragusita, dar intr-un fel cum nu mai fusesem niciodata. Raguseala a tinut vreo cateva zile si asta m-a facut sa o iau in serios si sa merg la medic. Nu imi face placere sa vorbesc despre asta! Ma emotioneaza si nu vreau sa-mi fac singura rau. Partea buna a lucrurilor este ca… am reusit sa ma las de fumat!, marturiseste, cu emotie, Tora Vasilescu, actrita care din toamna revine la Pro TV, in „State de Romania”. Cititi maine despre Sergiu Nicolaescu!

BIOGRAFIE

S-a nascut pe 22 martie 1951, in Tulcea si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, in 1976. Nu si-a cunoscut niciodata tatal biologic si pana la 14 ani s-a numit Mihai, varsta la care isi schimba numele in Vasilescu, al doilea sot al mamei ei. Activitatea sa profesionala s-a desfasurat in cadrul Teatrului „Bulandra”, de unde recent s-a si pensionat, dar si in cinematografie si televiziune, unde colaboreaza cu cei mai titrati regizori romani.

Citește și...