Tragedie in lumea filmului! A murit Richard Griffiths, cunoscut pentru rolul pe care l-a interpretat in „Harry Potter”

Publicat: 29/03/2013 | 17:40
Tragedie in lumea filmului! A murit Richard Griffiths, cunoscut pentru rolul pe care l-a interpretat in „Harry Potter”

Actorul britanic Richard Griffiths, care a interpretat rolul unchiului lui Harry Potter în filmele din această franciză cinematografică, a murit la vârsta de 65 de ani, după ce a suportat o operaţie pe cord, a anunţat, vineri, agentul său.

Richard Griffiths a murit joi, la spital, din cauza complicaţiilor apărute după acea operaţie, a precizat Simon Beresford.

La început actor de teatru, Richard Griffiths a jucat apoi în multe seriale de televiziune britanice, înterpretând în anii ’90 rolul unui inspector de poliţie blazat, Henry Crabbe, în serialul de succes „Pie in the Sky”.

În străinătate s-a făcut remarcat jucând rolul unchiului lui Harry Potter, Vernon Dursley, un bărbat brutal şi antipatic, uşor de recunoscut după fizicul său corpolent şi mustaţa impozantă, care nu suportă universul magic al vrăjitorilor. Obligat să îl primească pe tânărul Harry după moartea părinţilor acestuia, Vernon Dursley îl tratează rău pe Harry, obligându-l să doarmă sub scări.

Daniel Radcliffe, interpretul vrăjitorului Harry Potter în toate filmele din această franciză, a ţinut să îi aducă un omagiu acestui actor, „ale cărui încurajări, sprijin şi umor” făceau ca munca de actor să devină „o adevărată bucurie”, potrivit Mediafax.

Seria „Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, atrăgând încasări de peste 7 miliarde de dolari.

Ionut Vasilovici

Citește și...