Un bărbat din Iași a mers la supermarket, iar paznicul i-a luat temperatura. A urmat un dialog halucinant: ”Vii, tu, de la coada vacii, să te iei de un om în etate că nu e medic…”

Publicat: 29/05/2020 | 17:40
Un bărbat din Iași a mers la supermarket, iar paznicul i-a luat temperatura. A urmat un dialog halucinant: ”Vii, tu, de la coada vacii, să te iei de un om în etate că nu e medic…”

După ce măsurile restrictive impuse de criza coronavirusului au fost relaxate, oamenilor care merg pentru a-și face cumpărăturile și li se ia temperatura înainte de a intra. Conform regulilor stabilite de autorități, dacă o persoană are mai mult de 37, 3 grade Celsius nu va putea intra în magazin, existând riscul ca aceasta să fie infectată.

Bineînțeles, o astfel de măsură nu a fost agreată de toată lumea, ajungându-se chiar și în situații absurde în urma cărora s-a tras concluzia că toate datele de identificare ale persoanei căreia i se ia temperatura cu termoscanerul vor fi ”furate”. Un bărbat din Iași a trecut printr-o experiență care l-a marcat, așa că s-a decis să o povestească în mediul online. Din punctul său de vedere, acei paznici care iau temeperatura cumpărătorilor ar trebui să fie priviți cu alți ochi, înțeleși și apreciați, nu batjocoriți sau admonestați. (CITEȘTE ȘI: PRIMUL DEȚINUT INFECTAT CU CORONAVIRUS A FOST CONFIRMAT LA SPITALUL PENITENCIAR JILAVA ȘI…)

„Mai devreme am fost la Mall să mă-ntâlnesc cu cineva. După un timp am intrat în Mall să luăm câte-un suc. La intrare, ne-a întâmpinat un domn între două vârste, agent de securitate.

– Bună seara! Îmi permiteți să vă iau temperatura?
– Bună seara! Desigur
– 36,2 și 36,5. În regulă!
– Mulțumim!

Am luat sucurile, am ieșit afară și am discutat vrute și nevrute. A ieșit și agentul de securitate la o țigară.

– Ai un foc?
– Nu fumez! Florin, dă-i domnului un foc!
– De unde sunteți, băieți?
– Din Pitești.
– Lucrați?
– Da!
– Băieți tineri vă văd. Profitați de viață. Eu mai am un an și ies la pensie de drept…
– Cât aveți?
– 64. Am ieșit la 60 anticipat. Am lucrat în Combinat, sudor și lăcătuș mecanic. După 45 de ani de muncă, gunoiul ăsta de stat m-a scos cu 1.300 de lei pensie… Sunt nevoit să stau 12 ore în picioare, cu mizeria asta de mască pe gură, să mă cert cu toți proștii că nu vor să le iau temperatura… Șefii mă obligă să îi scanez pe toți. Dacă intră cineva, are temperatură, i se face rău din nu știu ce motiv, am dosar penal…
– De ce nu vă dați demisia?
– Nu pot… am fata la Medicina, la Cluj, anul 4. Stă la cămin și are nevoie de bani”, continuă mesajul tânărului.

Bărbatul din Iași a stat de vorbă cu paznicul: ”Nu-i mai angajează nimeni din cauza vârstei…”

Experiența ieșeanului scoate la iveală și o adevărată problemă socială legată de acești paznici care sunt angajați de supermarketuri, iar acum – fiind nevoiți să folosească resepctivele termoscanere – intră în ”vizorul” unor cumpărători care nu înțeleg, de fapt și de drept, că aceștia își fac doar meseria și nu sunt ”pioni” într-un scenariu ”conspiraționist”.

”Am mai stat vreo jumătate de oră la povești cu domnul de la pază, după care am plecat. Ok, o concluzie… Acei paznici care stau câte 12 ore în picioare, majoritatea, sunt trecuți de 50 de ani. Fie și-au pierdut locurile de muncă și nu-i mai angajează nimeni (din cauza vârstei, o imbecilitate unde doar în România mai vezi), ori au meserii care nu se mai caută pe piața muncii din țară: strungar, sculer, croitor etc… și nu are dreptul să-ți ia temperatura, că poate vine Bill Gates noaptea să i-o tragă lu nevastă-ta, că știe unde stai. Dacă ești tare-n gură, ia-tă de cineva pe măsura ta, nu de un biet paznic care stă 12 ore în picioare. Dar așa suntem noi, ne credem superiori în fața oamenilor slabi, când de fapt, suntem vai de mama noastră”, a mai scris tânărul în mediul online. (VEZI ȘI AICI: DOSAR PENAL ÎN CAZUL FOCARULUI DE LA AMBULANŢA OLT! 26 DE PERSOANE AU FOST CONFIRMATE CU NOUL CORONAVIRUS)

În urma experienței avute, bărbatul din Iași este tranșant: ”Îmi e scârbă…”

Ieșeanul a fost impresionat de povestea bărbatului cu care a stat de vorbă după ce acesta i-a luat temperatura. Și își încheie postarea într-o notă ”amară”, chiar dacă lasă loc și ironiei.

A scris că se simte scârbit de ceea ce aflat în urma acelui dialog și că nu înțelege cum unii dintre cumpărători nu înțeleg că paznicul respectiv nu face altceva decât să muncească pentru a-și întreține familia, pensia primită fiind una ”de mizerie”.

”Poate că în locul acelui paznic e chiar tatăl tau… Poate că omul ăla muncește pentru că are o pensie de mizerie și trebuie să-și ajute familia… Și vii tu, după 5 luni de sparanghel în țări străine să te iei de un om fără apărare. Îmi e scârbă de astfel de scursuri umane. Ps: Am fost și eu scanat azi. Probabil că mâine o să mă trezesc cu un ochi de Ciclop în mijlocul frunții si cu 4 urechi în loc de două. Iar Bill Gates o să-mi vadă poza din clasa a 2-a de pe birou, că știe unde stau…”, se încheie postarea publicată de pagina de Facebook a grupului ”Ești din Iași dacă…” (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUSUL „MĂTURĂ” BRAZILIA! A FOST ÎNREGISTRAT UN NOU RECORD DE CAZURI DE INFECTARE)