Spitalele din România au rămas aproape goale, în timp oamenii care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie

Autor:
Publicat: 28/05/2020 | 21:09
Spitalele din România au rămas aproape goale, în timp oamenii care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie

În ultima perioadă numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a început să scadă, la fel și cel al cazurilor care ajung în spital. Acest lucru a dus la golirea unităților medicale. Din această cauză managerii spitalelor suport cer redeschiderea acestora pentru toți bolnavii.

După o perioadă destul de lungă în care spitalele au fost pline până la refuz, acum multe dintre acestea au rămas complet gole, în timp ce oamenii care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie sau la spitale non-covid. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL AȘTEPTAT DE TOȚI ROMÂNII. CÂND SE REDESCHID SĂLILE DE FITNESS ȘI CARE SUNT REGULILE PE CARE LE VOR RESPECTA CETĂȚENII)

În acest context, managerii acestor spitale au tras un semna de alarmă, spunând că au nevoie de pacienți. Însă răspunsul autorităților a fost unul tranșant. Acestea au declarat că unitățile suport se vor deschide pentru toată lumea abia când responsabilii vor dovedi că au circuite separate și pot izola pacienții cu coronavirus, de ceilalți.

42 de unităţi sanitare de suport COVID, majoritatea goale

Spitalele goale așteaptă redeschidere. La Timişoara cele două unități suport COVID sunt în acest moment goale. În Maternitatea Bega, ultima pacienta a fost externata în urmă cu 8 zile. (VEZI ȘI: DOSAR PENAL ÎN CAZUL FOCARULUI DE LA AMBULANŢA OLT! 26 DE PERSOANE AU FOST CONFIRMATE CU NOUL CORONAVIRUS)

O situație asemănătoare este și la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale, unde din 160 de locuri, mai sunt ocupate acum doar şase. Spitalul din Bolintin, Giurgiu, este format din mai multe pavilioane, aşa că cei şase bolnavi sunt izolaţi într-un corp de clădire şi îngrijiţi de medici şi asistente care de câteva luni dorm la o pensiune din apropiere. Restul secţiilor au fost decontaminate şi sunt goale.

Deși medicii au prezentat situația și semnalează faptul că o mulțime de cadre medicale sunt libere și se pot ocupa de  pacienții obișnuiți, autoritățile încă nu au luat nicio decizie în acest sens.