Acasă » Exclusiv » Actorul Valentin Uritescu a rupt legăturile cu publicul și trăiește într-un loc șocant!

Actorul Valentin Uritescu a rupt legăturile cu publicul și trăiește într-un loc șocant!

De: Răzvan Scarlat 25/07/2021 | 23:42

Valentin Uritescu s-ar afla internat în stare gravă la un cămin, marele actor suferind de boala Parkinson. De altfel, din cauza maladiei, maestrul a decis să se retragă de pe scena teatrului românesc în urmă cu mai mulți ani. Soția lui este, pe bună dreptate, foarte îngrijorată, însă nu și-ar fi pierdut speranța. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile.

Încă de la vârsta de 33 de ani, Valentin Uritescu se luptă cu o boală necruțătoare, care l-ar fi adus în pragul sinuciderii. Între timp, maladia i-ar fi afectat serios organismul, fiind zile în care marele actor român nici nu ar putea rosti vreun cuvânt. Artistul nu se dă, însă, bătut, luptă continuu pentru propria viață, iar familia trage speranțe că totul va fi bine.

Internat la azil?!

Zilele trecute, pe celebra adresă [email protected] am primit o informaţie potrivit căruia Valentin Uritescu ar fi fost internat la un cămin, de aproximativ doi ani, unde ar primi îngrijirea corespunzătoare pentru teribila boală de care suferă. Aceasta pare să fi fost singura soluție, având în vedere că soția artistului , Valeria, este, la rândul ei, în vârstă, în timp ce fiul lor, Bogdan, la rândul lui actor, ar fi implicat în mai multe proiecte.

(VEZI AICI: DRAMA UNUI MARE ACTOR! VALENTIN URITESCU TRECE PRIN MOMENTE GROAZNICE! “SPER SĂ MĂ ȚINĂ DUMNEZEU ÎN VIAȚĂ PÂNĂ…”)

În cămin, Valentin Uritescu ar primi îngrijirea și medicația necesare, fiind tratat cu atenție maximă și respect de angajații centrului, în schimbul a 4.000 de lei pe lună. Deși s-ar afla într-o stare gravă, familia actorului trage speranțe că, la un moment dat, el va reveni acasă. Reamintim că Valentin Uritescu și-a făcut testamentul în urmă cu mai bine de un deceniu, când s-a hotărât să nu mai apară pe scena niciunui teatru din România.

Valentin Uritescu, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români

CANCAN.RO a luat legătura cu Bogdan Uritescu, fiul marelui actor român, însă acesta a refuzat să comenteze în vreun fel informația potrivit căreia tatăl lui a fost internat la un azil.

“E lucid, dar are și zile în care nu poate vorbi”

Pe 4 iunie, Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani. Cu doar câteva zile înainte, soția lui, Valeria, a vorbit despre starea de sănătate a actorului, arătându-se extrem de îngrijorată.

E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare.

Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, a declarat Valeria Uritescu, potrivit impact.ro.

Valentin Uritescu, alături de soția sa, Valeria

(CITEȘTE ȘI: ACTORUL CARE I-A CERUT LUI DUMNEZEU ÎNCĂ CINCI ANI DE VIAȚĂ SĂRBĂTOREȘTE: ”AM FUGIT REPEDE…”)

Boala l-a adus la un pas de sinucidere

Cu mai mulți ani în urmă, Valentin Uritescu mărturisea că, atunci când a aflat că suferă de Parkinson, a fost la un pas de sinucidere. Din fericire, credința în Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste depresia care îl cuprinsese.

Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!». Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!».

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit actorul în urmă cu ceva timp, pentru ziarullumina.ro.

(NU RATA: DRAMA UNUI MARE ACTOR! VALENTIN URITESCU, ÎN STARE CRITICĂ! BOLNAV DE PARKINSON, ACTORUL TRĂIEȘTE CEL MAI NEGRU COȘMAR)

Absolvent al IATC

Valentin Uritescu s-a născut pe 4 iunie 1941 în Vinerea, o localitate din județul Alba. El a studiat la Liceul “Aurel Vlaicu” din Orăștie și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1963, la clasa profesorului Constantin Moruzan.

Dupa absolvirea IATC-ului, Valentin Uritescu și-a început cariera la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, oraș în care locuit timp de cinci ani și a cunoscut-o pe soția sa, Valeria. Ulterior, el s-a mutat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, unde a jucat primul rol dintr-o dramă, în piesa “Mai înainte de a cânta cocoșul” de Ivan Bukovcan, apoi a jucat în “Răfuiala” de Phillip Massinger, “Nastratin Hogea” de Mircea Florian. În cele din urmă, actorul și soția lui s-au mutat în Capitală. Ajuns în București, Valentin Uritescu a jucat pe scena de la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra.

Valentin Uritescu, alături de Mitică Popescu, la filmări

(VEZI AICI: VALENTIN URITESCU DESPRE MOARTEA LUI JEAN CONSTANTIN: „NU SE POATE SĂ NU FI PREȚUIT UN ASEMENEA OM”)

Valentin Uritescu, carieră de succes

Cu o carieră de peste 50 de ani, Valentin Uritescu a jucat în piese de teatru precum: “Cabala bigoţilor”, de Mihail Bulgakov, “A treia ţeapă”, de Marin Sorescu, “Dimineaţa pierdută”, de Gabriela Adameşteanu, “Tartuffe”, de Molière, “Avram Iancu”, de Lucian Blaga, “Vrăjitoarele din Salem”, de Arthur Miller, “Livada de vişini”, de A. P. Cehov, “Numele trandafirului”, de Umberto Eco, “Nunta lui Krecinski”, “Take, Ianke şi Cadîr”, “Crimă pentru pământ” şi “Patimile Sfântului Tommaso D’Aquino”. Importante pentru cariera lui Valentin Uritescu sunt şi rolurile din piesele ”Ultima noapte a lui Socrate”, de Dumitru Solomon, la Teatrul Mundi, dar şi ”Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, la Teatrul Levant.

În cinema, cunoscutul actor s-a remarcat în filme precum: “Concurs” (regia Dan Piţa, 1982), “Ochi de urs” (regia Stere Gulea, 1983), “Întoarcerea din iad” (regia Nicolae Mărgineanu, 1983), “Fapt divers” (regia Andrei Blaier, 1984), “Noi, cei din linia întâi” (regia Sergiu Nicolaescu, 1985), “Flăcări pe comori” (regia Nicolae Mărgineanu, 1987), “A unsprezecea poruncă” (regia Mircea Daneliuc, 1991), “Balanţa” (regia Lucian Pintilie, 1992), “Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993) şi “Examen” (regia Titus Muntean, 2003).

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...