Share On Facebook
  


sarpe la sticla

O femeie din China a fost muscata de un sarpe extrem de veninos si a ajuns de urgenta la spital! Nimic neobisnuit pana aici, numai ca...sarpele statuse 3 luni intr-o sticla cu alcool!

 

In China, “vinul de sarpe” este o bautura traditionala, localnicii obisnuind sa prinda taratoarele, pe care le indeasa apoi in sticle cu alcool, la macerat, pentru o perioada. In mod normal, serpii nu au cum sa supravietuiasca in alcool de minimum 60 de grade si fara oxigen. Dar...exemplul de fata frizeaza logica!

Serpii la sticla sunt produse traditionale in China
Serpii la sticla sunt produse traditionale in China


Femeia se numeste Liu si este din Shuangcheng, provincia Heilongjiang. Ea le-a povestit medicilor ca pusese sarpele la sticla in urma cu trei luni, iar atunci cand a deschis recipientul, sarpele s-a ridicat si a muscat-o de mana!

Serpii pot supravietui in alcool, hibernand!
Serpii pot supravietui in alcool, hibernand!

Un caz similar s-a intamplat si in 2009, in provincia Hubei, cand un barbat a fost muscat si a ajuns la spital, in timp ce in 2001 o femeie a murit dupa ce a patit un accident asemanator intr-un alt sat.
 

Se pare ca serpii pot supravietui in astfel de conditii, atata timp cat recipientul in care sunt introdusi nu este inchis ermetic. Ei reusesc acest lucru prin incetinirea metabolismului si a batailor inimii, intrand astfel intr-o stare de hibernare, cred oamenii de stiinta.

(G.N.)

Citeste despre: sarpe, a muscat-o sarpele din sticla, vinul de sarpe sarpe la sticla, sarpe in alcool, sarpe macerat


Share On Facebook