Acasă » Știri » Știri interne » Viitoarele bone vor face cursuri de formare profesionala

Viitoarele bone vor face cursuri de formare profesionala

De: Cancan 06/04/2011 | 00:00
Viitoarele bone vor face cursuri de formare profesionala
COMPETENTE. Pe viitor, guvernantele vor putea oferi micutilor de care au grija o educatie buna, care sa le stimuleze dezvoltarea intelectuala

A venit vremea sa te intorci la munca si nu ai cu cine sa-ti lasi copilul acasa in orele in care nu poti fi alaturi de el? Daca te-ai gandit sa alegi o bona nu mai trebuie sa stai cu teama ca nu va fi pe maini bune. Ministerul Muncii in colaborare cu o fundatie vor pregati din bani europeni 2.000 de dadace.

Nu oricine va mai putea deveni bona in Romania. Pentru a evita neplacerile cu care s?au confruntat multi parinti cand si-au lasat copiii in grija unor dadace batause, mincinoase si iresponsabile, viitoarele „mamici de schimb” vor fi testate psihologic si pregatite sa exercite meseria de bona cu profesionalism. In curand, statul va tine o evidenta a dadacelor elaborand un Registru care va cuprinde datele lor. Asta numai dupa ce doritoarele vor trece testele psihologice si vor absolvi cu brio cursurile de formare profesionala. Practic, dupa testul psihologic, potentialele guvernante vor face 120 de ore de teorie si alte 240 de ore de practica, timp in care vor invata sa-i acorde micutului primul ajutor in caz de nevoie, sa cunoasca regulile de bune maniere astfel incat sa-i ofere o educatie foarte buna. In paralel cu pregatirea viitoarelor bone vor fi instruiti si 100 de supervizori care vor supraveghea activitatea dadacelor profesioniste prin vizite la domiciliu. Vezi pe www.cancan.ro cum iti poti testa potentiala dadaca astfel incat sa o alegi pe cea mai potrivita pentru copilul tau. Alte conditii care se impun „parintilor” profesionisti: – Sa aiba peste 18 ani, dar sa nu depaseasca varsta pensionarii; – Sa aiba o stare de sanatate foarte buna dovedita de medicul de familie; – Sa nu fi avut probleme cu legea.

Cum iti testezi bona

Ca sa te asiguri ca ii aduci micutului cea mai potrivita „mama de schimb” trebuie sa o supui unor teste in prealabil. Dupa parcurgerea CV-ului, trebuie sa-i ceri sa-ti detalieze experientele anterioare pe care le-a avut in ingrijirea copiilor. Iata ce intrebari ar fi bine sa-i pui la prima intalnire cu dadaca astfel incat, sa nu stai cu teama ca il cearta, il bate, il maltrateaza, il tine nemancat, il pedepseste sau pur si simplu, este neandemanatica.

De ce ai ales sa fii bona?

– Raspunsul corect la aceasta intrebare este: „din iubire fata de copii”. Daca femeia spune ca a ales aceasta meserie doar pentru ca ii ofera un trai decent, atunci este foarte probabil ca ea sa nu se implice foarte mult in educatia copilului.

Care crezi ca sunt calitatile necesare pe care ar trebui sa le ai ca sa fii o „mama de schimb” foarte buna?

– Raspunsul corect la aceasta intrebare este: „rabdarea, placerea de a comunica si de a construi jocuri interactive care sa dezvolte vizibil inteligenta copilului”. Un raspuns incorect este: „m-am nascut cu instinct matern si ma pot impune foarte bine”. Oamenii care iti pun in evidenta latura dominatoare nu pot relationa corect cu micutii.

Cum iti imaginezi o zi obisnuita petrecuta cu copilul meu?

– Raspunsul corect la aceasta intrebare este: „Hranirea copilului de cel putin trei ori pe zi, imbaiere, plimbare, ingrijire si supraveghere permanenta, program de joaca in cadrul caruia ii creez jocuri constructive, program de somn”. In cazul in care iti spune ca nu respecta programul de somn daca el nu vrea, inseamna ca iti va neglija micutul.

Cum il vei invata bunele maniere?

– Raspunsul corect la aceasta intrebare este: „Cand cineva ii da ceva, il invat sa spuna „multumesc”, il invat sa se adreseze politicos”.Daca iti spune ca il invata sa dezvolte o atitudine impunatoare, insemana ca nu-ti va invata bine copilul.

Cat conteaza pentru tine punctualitatea?

– Raspunsul corect la aceasta intrebare este: „Punctualitatea este un detaliu care conteaza foarte mult pentru ca numai asa pot sa duc la bun sfarsit misiunile si obiectivele pe care le am.” Un raspuns de genul „Nu prea reusesc sa ajung la timp, dar nu este nicio problema, am experienta suficienta cat sa fac fata cerintelor”, trebuie sa te duca cu gandul ca nu te poti baza pe o astfel de bona.

Ce ai face daca s-ar ineca cu mancare?

– Raspunsul corect la aceasta intrebare este: „ Aplec copilul cu fata-n jos. Ii aplic patru lovituri pe spate, mai jos de omoplati, iar daca imediat nu scuipa restul de mancare, ma pun in spatele lui, imi fixez mana stransa in zona sternului, iar cu cealalta apas de mai multe ori consecutiv, pana cand restul de mancare iese afara. Imediat cum am sansa, chem si o ambulanta”. Daca raspunsul ei este: „Astept sa vina salvarea pentru ca cel mai bun ajutor il poate primi de la specialist” este clar ca viata copilului tau va fi pusa in pericol sub supravegherea dadacei.

Crezi ca exista aspecte familiale care te-ar putea impiedica sa-ti desfasori foarte bine meseria de bona?

– Raspunsul corect la aceasta intrebare este: „Nimic nu ma poate impiedica sa fac ceea ce-mi place cel mai mult, adica sa lucrez cu copiii. Sotul meu are si el un serviciu care il solicita multe ore, iar copiii sunt mari, asezati la cesele lor.” Daca iti spune: „Am copiii inca mici si va trebui sa fiu alaturi de ei atunci cand se imbolnavesc”, inseamna ca oricand ai putea fi pus in situatia de a o inlocui.

Important! Cere si parerea altor persoane cand faci o asemenea alegere. Prezinta-le viitoarea dadaca si vecinilor, oricaror persoane importante din familia ta, colegilor si prietenilor de joaca ale prichindelului, profesorilor sau educatorului etc.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit într-o rochie minusculă!
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Zodiile care au numai victorii în săptămâna 3-9 iunie 2024. Ei sunt nativii care vor fi protejați de Dumnezeu
Zodiile care au numai victorii în săptămâna 3-9 iunie 2024. Ei sunt nativii care vor...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
"Hai sus, măi frumosule". Ce a pățit un șofer care a chemat un urs să...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de ce nu cânți? Să-l ucidem”
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
Este cafeaua considerată drog de Poliție? Substanțe care te lasă fără permis!
Este cafeaua considerată drog de Poliție? Substanțe care te lasă fără permis!
Ce nu s-a văzut la nunta lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. Nume cunoscute din showbiz-ul românesc au luat parte la marele eveniment. Oamenii și-au dat coate când au văzut-o
Ce nu s-a văzut la nunta lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. Nume cunoscute din...
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii...
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia în vârstă de 75 de ani culegând cireșe: „Vii și mă dai tu jos? Să vedem dacă poți!”
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ce se întâmplă cu Cleopatra Stratan și Edward Sanda, la 3 ani de la nuntă? „Deja observă lumea că ceva nu e bine”
Ce se întâmplă cu Cleopatra Stratan și Edward Sanda, la 3 ani de la nuntă?...
Turist american, şocat de ce a văzut în Timişoara.
Turist american, şocat de ce a văzut în Timişoara. "Nu fură nimeni mesele de afară?! Cred că...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă: - Bade, de ce nu are coarne vaca ta?
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
S-a aflat motivul pentru care Cristi Brancu nu o va invita niciodată pe Bianca Drăgușanu în emisiunea lui:
S-a aflat motivul pentru care Cristi Brancu nu o va invita niciodată pe Bianca Drăgușanu...
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele în Google Play Store, dar sunt extrem de periculoase
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele...
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient îngrășământ natural care promite o recoltă bogată.
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient...
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am un răspuns. După 8 ani!"
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am...
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
Devine obligatoriu în toată România de la 1 iulie. S-a dat ordin în toate statele din UE
Devine obligatoriu în toată România de la 1 iulie. S-a dat ordin în toate statele...
Trei zodii care vor avea parte de surprize plăcute în această săptămână. Soarele răsare pe strada lor
Trei zodii care vor avea parte de surprize plăcute în această săptămână. Soarele răsare pe...
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
Cât de frumoasă este soţia lui Iulian Filipescu. Nicoleta, apariţie rară alături de soţul său
Cât de frumoasă este soţia lui Iulian Filipescu. Nicoleta, apariţie rară alături de soţul său
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape decât crezi
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Gestul emoționant făcut de Vlad Gherman după nunta cu Oana Moșneagu
Gestul emoționant făcut de Vlad Gherman după nunta cu Oana Moșneagu
Cum se înțelege Lavinia Pârva cu Violeta, fiica lui Ștefan Bănică Jr. și a Andreei Marin. Imaginile virale cu ele două
Cum se înțelege Lavinia Pârva cu Violeta, fiica lui Ștefan Bănică Jr. și a Andreei...
Cum faci să păstrezi frunzele de salată crocante. Trucul genial care le menține proaspete chiar și trei săptămâni
Cum faci să păstrezi frunzele de salată crocante. Trucul genial care le menține proaspete chiar...
Ce să pui în lapte ca să nu se mai prindă de oală. Metoda genială care îl face să nu mai dea în clocot
Ce să pui în lapte ca să nu se mai prindă de oală. Metoda genială...
×