Acasă » Galerie foto » EXCLUSIV! Am intrat în posesia mesajelor ţinute până acum ”la secret”! Ce ameninţări i-a trimis jihadistul Umar Al-Amen lui Sabbagh: ”Vom ataca România şi…”

EXCLUSIV! Am intrat în posesia mesajelor ţinute până acum ”la secret”! Ce ameninţări i-a trimis jihadistul Umar Al-Amen lui Sabbagh: ”Vom ataca România şi…”

De: Cancan 21/06/2017 | 00:00
EXCLUSIV! Am intrat în posesia mesajelor ţinute până acum ”la secret”! Ce ameninţări i-a trimis jihadistul Umar Al-Amen lui Sabbagh: ”Vom ataca România şi...”
Christian Sabbagh a avut în trecut un schimb de replici halucinant cu Luigi Boicea

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia mesajelor dintre jurnalistul Christian Sabbagh şi jihadistul craiovean Luigi Boicea, ţinute până acum ”la secret”. Românul a fost de curând condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, după ce s-a demonstrat că luase legătura cu Statul Islamic şi fusese instruit despre cum să comită acte de terorism. (CITEŞTE ŞI: FLORIN MORARIU, brutarul român care i-a atacat pe terorişti cu făcăleţul, se teme pentru viaţa lui)

În urmă cu doi ani, Christian Sabbagh a fost abordat de jihadistul craiovean Luigi Boicea prin intermediul unei reţele de socializare, sub pseudonimul Umar Al-Amen Ibn Marwaan. În timpul conversaţiei, Boicea i-a dezvăluit jurnalistului o serie de informaţii care l-au pus pe gânduri şi l-au determinat să înainteze o plângere în baza căreia s-a început investigarea craioveanului.

Luigi Boicea - jihadistul din Craiova - care i-a scris lui Christian Sabbagh sub aliasul Umar Al-Amen Ibn Marwaan
Luigi Boicea – jihadistul din Craiova – care i-a scris lui Christian Sabbagh sub aliasul Umar Al-Amen Ibn Marwaan

În urmă cu câteva zile, Luigi Boicea a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare, după ce s-a demonstrat că luase legătura cu Statul Islamic şi fusese instruit despre cum să comită acte de terorism, iar CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia mesajelor care l-au determinat pe Christian Sabbagh să aducă în atenţia autorităţilor cazul. (CITEŞTE ŞI: Christian Sabbagh i-a hărăzit soarta fiicei sale, după ce a micuţa a fost extrem de bolnavă: ”Acesta îţi va fi veşmântul!”)

Jurnalistul a explicat pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, cum a ajuns să pună autorităţile pe urmele lui Boicea. În convorbirea cu Christian Sabbagh, Luigi Boicea – jihadistul din Craiova – foloseşte aliasul Umar Al-Amen Ibn Marwaan.

„Teroriştii au pus mâna pe nişte avioane, dar nu au reusit să aibă un turn de control. Informaţiile pe care mi le-a dat în timpul conversaţiei m-au făcut să cred că în spatele lui se află şi alţii, pentru că nu le putea obţine un puşti din Craiova. Scria în limba engleză ca să creeze impresia că vorbeşte în numele unui terorist arab. În această investigaţie au fost folosiţi investigatori sub acoperire”, a declarat Christian Sabbagh pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România. (VEZI ŞI: Viaţa i s-a schimbat complet! Christian Sabbagh, decizie radicală după ce a devenit tată şi i-a fost închisă emisiunea)

Iată mesajele primite de Christian Sabbagh şi depuse la DIICOT, în urma cărora s-a început investigarea lui Luigi Boicea, trimise sub numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan:

L. Boicea: Acum câteva cuvinte. Ce s-a întâmplat înainte de persani e istorie şi aşa trebuie să fie. Ai ales calea cea corectă, presupun. Eşti un bărbat cu soţie acasă, cu serviciu, un om brav, un soţ bun pentru soţia ta, cu un cămin şi copii. Tu, domnule Christian, ai o fată frumoasă. Allah să o binecuvânteze.

C. Sabbagh: Mulţumesc.

L. Boicea: Dar astea sunt doar bucuriile vieţii obişnuite. Înainte de asta, noi am ales să luptăm în numele lui Allah, să ne sigurăm că vom aduce Jannah (n.r. Paradisul în conceptul islamic) în Achira. Am văzut întregul video şi fraţii mei mi-au explicat ce se întâmplă. Allah este în întreg Statul Islamic şi noi avem oameni în toată lumea, chiar şi în România şi Moldova. Noi nu am înţeles de ce video-ul şi postările tale despre noi şi despre Dawlatul Islam fac o propagandă atât de negativă. Numai într-un video care durează 11 minute am auzit atât de multe minciuni. Majoritatea sunt imagini cu războiul purtat de alte grupuri, în special armata prezidenţială. Mai ales cele de la început. Lasă-mă să-şi explic câteva informaţii de bază despre Statul Islamic. Înainte de toate, ideologia noastră este salafistă şi noi ne concentrăm pe Ahlu Sunnah wal Jammah. Pentru a înţelege tu, noi urmăm Coranul şi Sunnah, adică tradiţia Profetului Muhammad (Pacea şi Binecuvântarea lui Allah să fie cu el). Soldaţii şi susţinătorii noştri sunt în toată lumea pentru că noi nu luptăm pentru naţionalism şi facţionalism. Am implementat Statul Islamic după metodologia Profetului. Lasă-mă să-ţi dau un exemplu. Dacă luptătorii Statului Islamic pun stăpânire pe un oraş întreg, femeile vor deveni văduve, pentru că soţii lor mor în luptă. Aceste femei şi copii lor vor deveni mâna noastră dreaptă, iar copiii lor vor fi de asemenea ai noştri. Ne vom căsători cu aceste femei şi le vom face chiar şi copii. Le vom da drepturi şi le vom asigura toate nevoile. Asta este ceea ce Profetul ne învaţă să facem.

C. Sabbagh: Sunt un om corect şi nu încerc să iau apărarea nimănui, însă e posibil ca cine a făcut traducerea pentru tine să nu fi înţeles bine.

L. Boicea: Am înţeles că lucrurile pe care omul tău le-a spus făceau referire la noi.

C. Sabbagh: Cine e Lemme? Îl tot aduci în discuţie?

L. Boicea: Îţi dezvălui ceva ”secret”. Avem arme de distrugere în masă, iar cele mai multe dintre ele vizează Iranul. Avem chiar şi avioane pe care le păstrăm pentru Europa.

C. Sabbagh: În orice caz, România se află în afara acestui război. Noi ducem o politică pacifistă.

L. Boicea: Referitor la încredere. Înainte de a adera la ISIS, ei deja ştiu totul despre tine. Este suficient să le spui numele tău o singură dată.

C. Sabbagh: Să înţeleg că ei mă ştiu şi pe mine.

L. Boicea: Nu vreau să spun nimic care te-ar putea supăra, dar România nu e chiar inocentă.

C. Sabbagh: Sper că nu te-am supărat prea tare, încât fraţii tăi să mă pună pe lista neagră.

L. Boicea: România este implicată în coaliţie. Lună de lună, statul tău dă bani coaliţiei. Chiar mai mult decât atât, în România s-a spus oamenilor că noi atacăm Islamul şi pe Profet. Doi jurnalişti au făcut asta.

C. Sabbagh: Nu e adevărat.

L. Boicea: Unul e slab şi celălalt gras. O să-mi întreb prietenii şi o să-ţi spun numele celor doi jurnalişti.
 
Christian Sabbagh a depus plângere către DIICOT şi SRI în urmă cu doi ani

Christian Sabbagh a sesizat autorităţile în urmă cu doi ani despre ameninţările lansate de Luigi Boicea: ”Către  Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism
 

În atenţia domnului procuror şef

În datele de 6, 7 şi 13 iulie, am prezentat pe postul Kanal D trei reportaje filmate în timpul unei operaţiuni de evacuare întreprinse în Liban şi Siria. Curajoasa acţiune făcută de Ministerul de Externe al României şi OIM a vizat repatrierea unei familii mixte, româno-siriene.

La scurtă vreme după apariţia primului reportaj, am fost contactat pe pagina oficială de un anume Umar Al-Amen Ibn Marwaan, care mi-a spus că este un lider al mişcării teroriste ISIS şi că a fost autorizat de superiorii săi  să poarte o discuţie cu mine. Mi-a dat de înţeles că materialele i-au fost traduse de «fraţii lui români», şi, de asemenea,  că ştie despre activitatea mea foarte multe, întrucât aici în România are «foarte mulţi fraţi».
Într-una dintre discuţii, m-a felicitat că am o fetiţă foarte frumoasă şi că speră ca Dumnezeu să aibă grijă de ea, mesaj pe care eu l-am perceput drept o ameninţare. În plus, mi-a spus că va veni şi ziua în care România va fi atacată, întrucât face parte din NATO.  I-am cerut să-mi confirme dacă sunt pe lista neagră a celor din ISIS, dar nu mi-a dat niciun răspuns concret.
Având în vedere că ameninţările sunt venite din partea celei mai sângeroase organizaţii teroriste din lume, vă solicit, domnule procuror şef, să luaţi măsurile legale care se impun. Nu mă tem pentru viaţa mea, ci pentru siguranţa copiilor mei şi a colegilor de la postul de televiziune Kanal D!
La îndrumarea ofiţerilor din cadrul  Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismumului din cadrul SRI, vă trimit ataşat, câteva dintre mesajele primite”, a scris jurnalistul în sesizarea către autorităţi. (VEZI ŞI: au plecat cu trenul din Bucureşti au fost arestaţi în Bulgaria pentru terorism)
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea