Acasă » LIFE STYLE » Utile » Vara si vergeturile! SoluTii pentru inestetica problema

Vara si vergeturile! SoluTii pentru inestetica problema

De: Cancan 22/07/2012 | 00:00
Vara si vergeturile! SoluTii pentru inestetica problema

Vergeturile au fost Si continua sa ramana o preocupare estetica de care sunt afectate majoritatea persoanelor de sex feminin Si nu numai. Acestea ne dau batai de cap mai ales in sezonul calduros, cand, inevitabil, ne expunem corpul in costum de baie. Din nefericire, soarele nu face altceva decat sa agraveze aceasta problema, chiar daca pe moment, pe o piele bronzata, ele devin mai puTin vizibile. Iata care sunt cele mai noi tehnici de tratament.

De ce apar ?Vergeturile sunt rezultatul deteriorarii Si ruperii fibrelor elastice, a distrugerii colagenului in anumite zone, urmand liniile de rezistenTa ale pielii. Ele apar de obicei ca niSte cicatrici liniare, iniTial mai fine, dar care cu timpul se laTesc. Astfel pielea capata un aspect specific: subTiata Si cu transparenTa crescuta. Cele nou aparute au o culoare violacee, care cu timpul devine alb-sidefie.

Factori agravanTiSarcina, schimbarile hormonale, utilizarea corticoizilor Si activitatea fizica intensa afecteaza calitatea pielii. Prin acTiunea acestor factori, pielea se destinde, iar fibrele elastice se rup. Ereditatea are un rol important in apariTia vergeturilor. Persoanele ale caror rude s-au confruntat cu vergeturi in diferite parTi ale corpului moStenesc o piele nu de buna calitate Si au toate Sansele ca Si pielea lor sa sufere modificari structurale dupa o sarcina sau la variaTii ale greutaTii corporale.

Soarele le agraveaza!Expunerea la soare sau, Si mai grav, la solar provoaca ruperea fibrelor elastice Si degradarea colagenului din derm, astfel incat vergeturile vor cunoaSte un fenomen de agravare, chiar daca bronzul pielii le face mai puTin vizibile.

Masajele nu ajutaFibrele conjunctive care se rup Si care cauzeaza apariTia vergeturilor se gasesc sub stratul superficial al pielii. De aceea, cremele Si masajele nu pot avea vreun efect in dispariTia lor.Cremele antivergeturi sunt indicate pentru a preveni cat de cat apariTia vergeturilor. In schimb, aplicarea acestora pe o piele afectata de vergeturi nu are niciun efect asupra ameliorarii acestora. Pentru a estoma vergeturile trebuie ca Tesutul „destramat” din interiorul pielii sa fie eliminat (prin laser) Si in locul lui sa se stimuleze producerea de Tesut nou (prin laser Si prin tratamente injectabile).

Laserul Si radiaTiile infraroSiiO metoda eficienta in indepartarea vergeturilor s-a dovedit a fi peelingul cu laser care indeparteaza, prin vaporizare, un strat extrem de subTire din piele. Prin regenerarea acestuia se stimuleaza producTia locala a colagenului, urmata de o imbunataTire a texturii pielii. Recent insa s-a demonstrat ca radiaTiile infraroSii cu o anumita lungime de unda, daca ajung in dermul profund, produc incalzirea acestuia, urmata de creSterea sintezei de colagen. Tehnologia Skin Tyte este o descoperire noua in cadrul luminii pulsate Si este destinata, in principal, pentru tratamentul non-invaziv al laxitaTii pielii.

Remedii non-chirurgicalePrin remodelarea colagenului din piele se obTine, in cateva SedinTe, aspectul unui lifting non-chirurgical. Acest fenomen este util insa Si in cazul vergeturilor, prin umplerea golurilor ramase in urma ruperii fibrelor din structura pielii. Peelingul superficial efectuat pe zonele cu vergeturi urmat de aplicarea luminii infraroSii prin Skin Tyte stimuleaza producTia locala de colagen Si imbunataTeSte textura pielii. Astfel, in cateva SedinTe, vergeturile vor fi foarte mult estompate. Procedura este nedureroasa, deoarece Skin Tyte este prevazut cu un sofisticat sistem de racire a epidermului Si dermului atat inainte de aplicare, cat Si dupa.

Exista rezultate definitive?Oricare ar fi ameliorarea obTinuta prin laser, apariTia altor vergeturi nu poate fi prevenita.Pentru dispariTia lor completa nu exista soluTii. Doar indepartarea lor chirurgicala, prin excizii strict limitate la zonele afectate, urmate de sutura fina a tegumentului, poate fi considerata singura metoda de eliminare a vergeturilor. Insa, in urma intervenTiei chirurgicale, vor ramane cicatrici.

IntervenTiile dupa naStereDupa naStere, momentul cand pielea este expusa cel mai mult la apariTia vergeturilor, mamicile se pot supune unei intervenTii antivergeturi cu laser doar dupa ce nu mai alapteaza.

Cum sa le prevenimPractic, vergeturile reprezinta un Tesut rupt Si apar atunci cand pielea nu mai este suficient de elastica. Vestea buna este ca putem mari elasticitatea pielii prin sport, dieta Si anumite suplimente nutritive. Elementele de care pielea noastra are nevoie sunt: Omega 3, seleniul, siliciul Si cromul. De asemenea, foarte important este sa prevenim deshidratarea pielii prin aplicarea cremelor nutritive Si antivergeturi.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva diferit ...”
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva...
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în uciderea soțului, împușcat de iubitul ei de 15 ani
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune maximă, se apropie de dezastru
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai bun produs
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în...
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe o pajişte plină de vaci.
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe o pajişte...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au...
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și câștiguri, care durează până-n iulie
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și...
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e tot. Unde urmează să plece săptămâna viitoare! GALERIE FOTO!
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis...
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de 100.000 de euro
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de...
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om...
Stere, tatăl Simonei Halep, în lacrimi la Cluj. Momentul care l-a făcut să plângă
Stere, tatăl Simonei Halep, în lacrimi la Cluj. Momentul care l-a făcut să plângă
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani de muncă
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani...
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe soția infidelă
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt, relația dintre cei doi: ”Ne întâlnim”
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
Drama din viața Ilincăi Vandici. Prezentatoarea a trecut prin momente teribile: „A murit lângă mine. L-am întors și am început să țip”
Drama din viața Ilincăi Vandici. Prezentatoarea a trecut prin momente teribile: „A murit lângă mine....
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect similar cu cafeaua
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect...
Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce
Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce
×