Acasă » Știri » 400 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor supraveghea zilnic Neversea, festivalul care începe joi

400 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor supraveghea zilnic Neversea, festivalul care începe joi

De: Răzvan Scarlat 02/07/2018 | 20:25
400 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor supraveghea zilnic Neversea, festivalul care începe joi

400 de lucrători ai Ministerului de Interne vor veghea zilnic la siguranța festivalului Neversea, care începe joi. The Script, Armin van Buuren, Aloe Blacc, Axwell&Ingrosso, Hardwell, John Newman, Steve Angello, Steve Aoki și alții vor urca pe una din cele șapte scene.

Zilnic, în jur de 400 de lucrători ai Ministerului de Interne, indiferent de arma din care fac parte, vor veghea la siguranța festivalului, pe diverse linii de muncă. Vorbim și de ordinea publică, asigurată de jandarmi, de poliție rutieră, combaterea crimei organizate ș.a.m.d. Colegii de la ISU ne sunt aproape și dânșii, sunt incluși în acest număr. (…) Anul trecut, din punct de vedere al Jandarmeriei Române, am avut undeva la 15 – 20 de contravenții sancționate și aproximativ 25 de infracțiuni constatate, care au fost trecute mai departe în competența Poliției. Am vrea să micșorăm cât de poate de mult numărul acestora. Facem un apel la festivalieri să respecte normele legale”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, colonelul Liviu Uzlău, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, coordonator pe partea de ordine publică al festivalului.

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți, inclusiv umbrele, în caz de ploaie recomandându-se folosirea pelerinelor. Se poate intra cu poșetă sau borsetă, dar cu o dimensiune maximă permisă de 21cm x 29cm, medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm.

În perimetrul festivalului vor fi amplasate și două spitale de campanie SMURD și trei puncte de prim ajutor.

Anul trecut paleta de intervenții nu a fost una deosebită, nu am avut cazuri grave, am avut peste 500 de prezentări, dar nu situații deosebite. Anul acesta ne-am pregătit folosind și experiența anilor trecuți. Avem în sprijin din țară colegi, inclusiv autospeciale transport victime multiple de la București. Vom asigura pe timpul festivalului două spitale, două puncte medicale avansate și trei corturi de prim ajutor. Vom avea 10 patrule care se vor deplasa, sprijiniți de forțele de securitate, să extragă din mulțime persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale. Vor fi și trei șenilate, o mașină de stingere a incendiilor, motopompă etc. Bineînțeles, pe timp de zi vom avea asigurată prezența la un nivel mai redus, pe timp de noaptea vom avea 10 medici care vor deservi punctele medicale avansate. Vom lucra aproximativ 80 de oameni permanent, 15 voluntari – noaptea și 27 ziua”, a declarat și șeful ISU Constanța, Daniel Popa, conform Mediafax.

Inspectorul șef adjunct al IPJ Constanța, Ciprian Sobaru, a precizat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că, pe lângă patrulele obișnuite, polițiști în civil se vor afla în zona delimitată a festivalului.

Ne-am organizat cu efective atât în interiorul zonei, pentru că astfel trebuie să prevenim săvârșirea de infracțiuni în rândul festivalierilor, și avem patrule de poliție de ordine publică la vedere, în proximitatea evenimentului, pentru păstrarea ordinii și liniștii publice și descurajarea oricăror fapte sau comportament antisociale. (…)Avem și polițiști în civil printre festivalieri”, a spus el.

Potrivit lui Ciprian Sobaru, cea mai mare provocare pe care o are Poliția Română la acest eveniment rămâne traficul rutier. „Se vor institui restricții de trafic la fel ca anul trecut, nu apar noutăți”, a mai declarat inspectorul șef adjunct al IPJ Constanța.

Pentru ca circulația în oraș și în stațiunea Mamaia să nu se blocheze pe perioada celor patru zile în care se va desfășura evenimentul, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanța va suplimenta oferta de transport cu o linie specială de autobuz, ”Neversea” cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis.

Organizatorii au pregătit un program prelungit pentru corturile de check-in, acestea fiind deschise și în zilele pre-festival, în 3 și 4 iulie, în intervalul orar 14.00 – 23.00, urmând ca în zilele de festival intervalul să fie 12.00 – 08.00.

Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Pentru acest lucru este obligatoriu să aibă un bilet valid și un act de identitate valabil. În cazul în care fanii au finalizat procesul de check-in online, aceștia se vor putea îndrepta spre fast lane-urile dedicate, cu biletul pentru care s-a făcut deja check-in online. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților care poate fi găsit pe neversea.com. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte”, au precizat organizatorii.

Vom avea peste 200.000 de participanți în cele patru zile de festival, o creștere față de anul trecut, evident avem și o zi în plus față de prima ediție. Vor fi peste 200 de artiști în cele patru zile de festival”, a spus Edy Chereji, director de marketing și comunicare Neversea.

La rândul lui, directorul general al festivalului, Bogdan Buta, a declarat în conferința de presă că cei peste 200 de artiști vor locui în hotelurile de 4 și 5 stele din Constanța, cei mai renumiți dintre ei urmând să ajungă pe litoralul românesc cu avioane private.

Neversea 2018 va avea loc în perioada 5 – 8 iulie, The Script, Armin van Buuren, Aloe Blacc, Axwell&Ingrosso, Hardwell, John Newman, Steve Angello, Steve Aoki și mulți alții urmând să urce pe una din cele șapte scene, toate orientate către mare.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la milionarul român
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu cumpere așa ceva”
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai făcut bogat”
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de liderul AUR
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...