Acasă » Știri » Știri interne » Povestea afaceristului roman prieten cu Vladimir Putin

Povestea afaceristului roman prieten cu Vladimir Putin

De: Cancan 29/11/2007 | 00:00
Povestea afaceristului roman prieten cu Vladimir Putin

CONFIRMARE. Sef al Federatiei Internationale de Judo, Marius Vizer urmeaza sa-l numeasca presedinte onorific al forului pe care il conduce pe camaradul sau, Vladimir Putin CUPLU. Ajutat de iubita sa, Irina, Marius Vizer isi coordoneaza afacerile dintr-un birou situat la etajul 7 al unui hotel de lux din Budapesta Culise. Marius Vizer, cel care a renuntat la cetatenia romana pentru cea austriaca, s-a destainuit, in exclusivitate, reporterilor CANCAN Adrian Artene Unul dintre cei mai puternici afaceristi romani la aceasta ora are o poveste incredibila, pe care, pana acum, n-a dezvaluit-o niciodata public. Omul de afaceri Marius Vizer a acceptat, insa, sa vorbeasca, in exclusivitate pentru CANCAN, despre trecutul lui, despre iubirea care il leaga de Irina Nicolae (fosta componenta a trupei A.S.I.A.) sau despre relatia exceptionala pe care o are cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Pe Vizer l-am intalnit la Budapesta, la biroul lui situat la etajul 7 al unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din capitala Ungariei. Ne-a avertizat inca de la inceput ca nu va pronunta sume si va pastra discretia in ceea ce priveste anumite segmente ale afacerilor lui. „Eu sunt mai sobru. M-au solicitat si alte publicatii din Romania pentru interviuri, dar le-am refuzat politicos. Nu-mi place sa epatez prin banii pe care ii am. Ca fost judoka, am crescut intr-un spirit al demnitatii si al fair-play-ului”, a tinut sa sublinieze afaceristul, care, azi, ocupa functia de presedinte al Federatiei Internationale de Judo (FIJ). Este rangul suprem al acestui sport olimpic, un soi de „Papa de la Roma” pentru judo.

Primii bani i-a facut din mere si banane

Inainte de ?89, Marius Vizer era antrenor de judo. „Ca sa practici acest sport, trebuia sa faci sacrificii uriase. Ma ocupam de pregatirea unor copii foarte buni. Pe trei dintre ei i-am luat acasa, i-am crescut doar ca sa nu-si abandoneze pasiunea. Unul dintre ei, Alexandru Lungu, a devenit mai apoi campion mondial la categoria grea. Mi-a rasplatit astfel toate eforturile. Traiam modest in acea vreme, dar lor nu le lipsea nimic”, ne-a povestit afaceristul. In septembrie ?88 a plecat din tara. „Eram antrenor. M-am stabilit in Ungaria si Austria. Dupa ?90 am inceput sa import in Austria legume si fructe din Romania. Am adus sute de vagoane de mere industriale. In schimb, in Romania exportam vagoane de banane si portocale. Apoi am organizat, in colaborare cu TVR, concursul Telebingo, pana cand Loteria a interzis jocul”. Aceasta a fost „piatra de temelie” a unui imperiu financiar, patronat acum de catre presedintele FIJ, care, din 2008, va fi si singurul roman membru in Comitetul International Olimpic (CIO). Despre averea lui, Vizer declara ca „e intr-atat incat imi permit sa-i ajut si pe altii!” Investeste enorm in constructii in Europa sau in Africa de Sud si centrala, unde este implicat si in proiecte miniere. Iubita lui, Irina Nicolae, il sprijina indeaproape. „Ea este avocat de profesie si are grija de contracte”, ne-a declarat Vizer. Irina, care a asistat sporadic la discutie, a tinut sa-si completeze iubitul: „Il ajut in special in amenajari, pentru ca in Budapesta avem multe apartamente. Dar imi fac timp si pentru proiectele mele sau pentru gatit. Cu toate ca avem femei in casa, Marius mananca, de exemplu, carne de miel, doar cand o prepar eu!”. In ciuda faptului ca are amintiri neplacute despre Romania, el simte ca „tot acolo e casa mea”. „Mi-e dor de Romania, dar am biroul la Budapesta, atat cel de presedinte al Federatiei Internationale de Judo, cat si cel de afaceri si nu ma pot desprinde de aici”, a adaugat omul de afaceri.

Cum a devenit camaradul lui Putin?

In 2004, ziarele dezvaluiau ca Vizer a renuntat la cetatenia romana, dupa ce guvernarea PSD ar fi ordonat condamnarea lui intr-un dosar cu implicatii politice. „Nu vreau sa-mi amintesc despre acel episod, pentru ca a fost o inscenare. Cazul a fost solutionat in favoarea mea de catre autoritatile austriece. Eu n-am renuntat, insa, la cetatenie atunci, ci mai devreme, cand am luat-o pe cea austriaca si am fost obligat sa nu mai fiu cetateanul unei alte tari. Eram stabilit la Viena si imi era mai usor sa coordonez afacerile de acolo, daca eram si austriac. Eu, insa, ma simt tot roman”, ne-a marturisit afaceristul. Despre relatia lui cu Vladimir Putin, Vizer a evitat dintotdeauna sa vorbeasca. Acum ne-a povestit ca s-au cunoscut in ?99. „La acea data, Vladimir Putin era premier. Am fost invitat la Moscova, la o competitie de judo, unde ne-am intalnit prima data. Il stiam pentru ca fusese un judoka foarte bun. De atunci, prietenia noastra a evoluat. Il consider in prezent un adevarat camarad”. Intre timp, Putin a fost declarat presedinte onorific al Federatiei Europene si urmeaza sa primeasca acelasi titlu onorific si la FIJ, forul patronat de catre Vizer. In 7 noiembrie, de ziua de nastere a omului de afaceri, Putin l-a sunat personal ca sa-i ureze „La multi ani!”. CANCAN V-a sunat pe mobil? Vizer … mmm… am vorbit! CANCAN Nu v-a trimis si cadou? Ce anume? Vizer Nu pot sa va spun! CANCAN Prin cine vi l-a trimis? Cumva prin ambasadorul Rusiei in Ungaria? Vizer (rade)… nu va spun nimic! (rade din nou) Marius Vizer ascunde, insa, si alte secrete, iar CANCAN le va dezvalui in numerele urmatoare.

Are 151 de copii!

La 49 de ani, Marius Vizer este tatal unui baiat de 23 de ani (foto medalion), care este student si, in plus, il ajuta in afaceri, dar, in afara acestuia, el afirma ca mai are 150 de copii! „Cred ca atunci cand in viata te ajuta Dumnezeu si tu trebuie sa ajuti pe altii. Chiar daca nu am afaceri in Romania, iar familia mea s-a stabilit in Ungaria, am decis sa sustin inca din ’92 o casa de copii nevoiasi in localitatea mea natala. Acolo se afla 150 de copii, toti minori, dintre care 50 au probleme grave de sanatate. Pentru mine, ei sunt ca si copiii mei”, ne-a declarat Vizer. Irina, ex-A.S.I.A., petrece cu Cristi Borcea la Monte Carlo – CANCAN, 21-08-2007 Irina Nicolae se relanseaza cu ajutorul lui Duta – CANCAN, 11-07-2007 Irina, ex-A.S.I.A., fara bagaje in jurul lumii – CANCAN, 03-05-2007

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz contrar, veți avea nevoie de serviciul de urgență”
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz...
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot restul anului
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot...
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost atât de incredibil...
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să alerg un miel”
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să...
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală din București
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală...
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până la final de lună
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până...