Acasă » Politica » Antonescu a dat dispozitie directorului STS sa intrerupa linia speciala de la Basescu

Antonescu a dat dispozitie directorului STS sa intrerupa linia speciala de la Basescu

De: Cancan 20/07/2012 | 00:00
Antonescu a dat dispozitie directorului STS sa intrerupa linia speciala de la Basescu

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a anuntat, vineri, ca a dat dispozitie directorului STS, Marcel Opris, sa intrerupa "de indata" linia speciala de la sediul de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu.

„Am adresat astazi o dispozitie directorului STS, domnul Marcel Opris, in care i-am cerut sa ia de indata masurile pentru a se reintra in deplina legalitate, adica intreruperea functionarii acestui serviciu special pentru o persoana privata”, a spus Crin Antonescu, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni.

„Cred ca directorul STS va lua masurile necesare si, o data cu luarea acestor masuri, cazul, din punctul meu de vedere, este inchis”, a spus Antonescu.

El a aratat ca legea este lege si se aplica, „nu dupa cum crede Traian Basescu, nu dupa cum da ordine verbale din masina, de pe gard sau din alta parte, Traian Basescu, ci in conformitate si litera si spiritul acesteia”.

Antonescu a aratat ca pe el personal nu il intereseaza cate telefoane speciale au la dispozitie Traian Basescu sau oamenii din jurul sau si ca „poate sa aiba si o mie”.

„Problema este ca in tara asta exista legi, ca legile trebuie respectate si ca in tara asta sunt oameni care au obligatia de a face ca legile sa fie respectate. Nu puteam sa ma sustrag de la a lua o anumita atitudine si masuri, la fel ca si Comisia de aparare din Senat. (…) Lucrurile sunt foarte clare, echipamentele instalate acolo, au fost instalate in virtutea unei legislatii care prevede strict si exclusiv beneficiarii unor astfel de instalatii si au fost instalate printr-o interpretare mai larga decat permitea legea notiunii de presedinte al Romaniei”, a mentionat Crin Antonescu.

El a precizat ca este o singura persoana care exercita, efectiv, atributiile acestei functii si ca nu exista in legislatie notiunea de presedinte suspendat, nici in Constitutie, nici in legea specifica de functionare a STS, nici in alte documente cu caracter secret.

Antonescu a adaugat ca aceasta instalare s-a facut, din cate a inteles, pe baza unei dispozitii verbale a celui care era inca in exercitiu la data la care a dat aceasta dispozitie.

Crin Antonescu l-a acuzat pe Traian Basescu ca a folosit acest prilej, „in care nu putea sa raspunda decat in mod ridicol, si anume ca foloseste acele telecomunicatii speciale pentru a comunica cu SPP, pentru a extinde plaja de discurs si a delira intr-un mod jalnic despre noi lovituri de stat, despre destructurarea serviciilor si amenintarea sigurantei nationale”.

Presedintele interimar a explicat ca protectia la care are dreptul Traian Basescu, pe deplin, prin lege, este „deplin asigurata”.

„In prima zi a mandatului meu interimar, l-am chemat pe directorul SPP, domnul Pahontu, si primul lucru pe care i l-am spus si de care m-am interesat este privitor la repsecgtarea legii in aceasta privinta. I-am cerut sa se asigura ca tot ce trebuie sa faca prin lege Serviciul de Protectie si Paza pentru Traian Basescu, in aceasta perioada, trebuie facut si este foarte important. Am toate garantiile ca SPP isi face datoria si in acest caz si nu exista nicio problema, chiar daca nu exista telefoane speciale”, a mai declarat Antonescu.

Intrebat daca i-a dat un termen sefului STS, Marcel Opris, pentru ridicarea acestor echipamente, Antonescu a spus: „Nu am nicio indoiala ca directorul STS intelege exact ce si de ce trebuie sa faca, in raport cu legea. Eu nu i-am ordonat acest lucru, ca nu sunt la armata, nu fortez legea si nu am dorit sa fortez sau sa incalc deloc legea”.

Crin Antonescu a mai precizat ca este convins de faptul ca, in urma discutiei si adresei trimise, vineri, seful STS se va conforma.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca are nevoie de liniile STS instalate la sediul sau de campanie pentru a comunica cu SPP despre protectia sa si ca s-ar bucura daca l-ar suna si presedintele interimar Crin Antonescu sa ii ceara opinia in probleme care „ard”, cum ar fi Siria.

„Este una din marile gogosi ale unor oameni pur si simplu disperati. Trebuie sa il am, in primul rand pentru legatura cu SPP. Sunt, oricat ar vrea sa recunoasca sau nu Crin Antonescu, presedintele ales, care nu poate fi lasat neprotejat”, a afirmat Basescu intr-un interviu la RRA.

De asemenea, el a aratat ca protectia sa de catre SPP se impune nu pentru ca ar vrea el personal, ci pentru ca „angajatii SPP risca ani grei de puscarie” daca nu ii asigura nivelul de protectie prevazut de lege.

„Eu trebuie sa comunic cu SPP, altfel nu am nicio treaba cu nimeni. Sau poate vrea presedintele interimar, poate are nevoie de un punct de vedere intr-o problema care arde. As fi bucuros daca l-ar interesa parerea mea intr-o problema cum ar fi Siria”, a spus Basescu.

Totodata, el a precizat ca la sediul sau de campanie nu dispune de telefonul secretizat, „cel negru cu butoane”, ci de telefonul operativ. „Am telefonul operativ si telefonul scurt”, a mai spus presedintele suspendat.

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, dupa audierea sefului STS, Marcel Opris, ca membrii comisiei au ajuns la concluzia ca instalarea si functionarea liniei speciale la sediul de campanie al presedintelui suspendat Traian Basescu se situeaza in afara prevederilor si normelor legale.

Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, a declarat, joi, dupa audierea in Comisia de aparare a Senatului, ca a prezentat toate documentele, hotarari ale CSAT, care arata ca instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Basescu s-a facut in mod legal.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Bancul zilei | Cum miroase femeia perfectă, de fapt
Bancul zilei | Cum miroase femeia perfectă, de fapt
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în vârstă de 21 de ani ar fi petrecut împreună înainte de tragedie: „Ar fi avut un conflict acolo”
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă. Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Finalistul Zannidache, acuzat că a trișat la Survivor All Stars: „Ai rupt contractul și vin clauzele peste tine!”
Finalistul Zannidache, acuzat că a trișat la Survivor All Stars: „Ai rupt contractul și vin...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Câți bani cere Maria Cârneci pentru a cânta la un eveniment. Suma este surprinzătoare
Câți bani cere Maria Cârneci pentru a cânta la un eveniment. Suma este surprinzătoare
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...