Acasă » Știri » Știri interne » Vine VARA, dar nu scapam de PLOI! Prognoza meteo pe doua saptamani

Vine VARA, dar nu scapam de PLOI! Prognoza meteo pe doua saptamani

De: Cancan 19/05/2014 | 14:26
Vine VARA, dar nu scapam de PLOI! Prognoza meteo pe doua saptamani

Zilele acestea ne putem bucura ca vine vara, mai ales ca temperaturile vor creste de la o zi la alta. Cu toate acestea, insa, dupa data de 25 mai, in mai multe regiuni ale tarii vor reveni ploile.

Conform prognozei publicata de Romania TV, vara va debuta cu ploi, anul acesta. Chiar daca vremea se incalzeste in toate regiunile tarii, aversele nu ne vor lasa sa ne bucuram gradele in plus asa cum se cuvine.

_____

CITESTE SI:

Vesti bune de la meteorologi: vine vara! Vezi ce temperaturi se anunta pana pe 25 mai

Dezastru dupa ploile din ultimele zile! Sute de oameni izolati, drumuri inchise si gospodarii inundate

_____

Dupa data de 27 mai, tendinta va fi, insa, de usoara scadere a temperaturilor, iar vara va veni cu temperaturi potrivite pentru aceasta perioada, cu medii de 25 de grade Celsius pentru toata tara.

Prognoza

Precipitatiile in prima parte a intervalului 19 mai – 1 iunie nu vor mai fi insemnate, urmand sa se inregistreze doar cateva averse dupa-amiaza, in special in zonele montane si submontane.

PROGNOZA METEO. Dupa data de 27 mai se schimba, insa, lucrurile. Instabilitatea atmosferica se accentueaza, aversele vor fi prezente in toate zonele tarii, dar nu vor fi insemnate cantitativ. „Doar la munte vor fi cantitati mai importante”, a explicat meteorologul Viorica Dima.

PROGNOZA METEO in BANAT. In primele zile ale intervalului de prognoza, vremea se va incalzi treptat, de la aproximativ 24 de grade in prima zi, pana la valori medii de 28…29 de grade in intervalul 23-26 mai. Ulterior, temperatura aerului va scadea usor de la o zi la alta, spre 25 de grade in ultimele zile ale prognozei, cand regimul termic va reveni la normal. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, fiind in crestere de la 8 grade Celsius in prima zi, pana la 15 grade pe 27 mai, apoi in scadere usoara, spre 13 grade la sfarsitul celor doua saptamani.

Probabilitatea pentru ploi slabe, de scurta durata, va creste dupa data de 24 mai, insa averse pe arii mai extinse se vor semnala dupa 27 mai.

Prognoza

PROGNOZA METEO in CRISANA. Tendinta generala a vremii pana joi, 22 mai, este de incalzire treptata. In acest interval mediile termice diurne vor creste de la 23 de grade la 28…29 de grade, vremea devenind calda pentru aceasta data calendaristica. Abia dupa 27 mai se va resimti o scadere usoara, de la o zi la alta, astfel incat, in ultimele zile ale intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor fi, in medie, de 25 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi si ele in crestere in prima saptamana, de la o medie de 8 grade in prima dimineata, pana la aproximativ 15 grade in jurul datei de 27 mai, dupa care vor marca o scadere usoara, spre 13 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani.

In primele zile nu se vor semnala precipitatii, iar ploile, in general slabe cantitativ, isi vor face aparitia, la nivel local, dupa data de 27 mai.

PROGNOZA METEO in TRANSILVANIA. In prima saptamana temperaturile maxime vor creste, in medie, de la valori de aproximativ 21 de grade la inceputul intervalului, pana la 26…27 de grade intre 25 si 27 mai. Apoi valorile diurne vor marca o scadere treptata, spre 24 de grade in jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor marca si ele o crestere, de la 7 grade in prima dimineata, pana la 11…12 grade pe data de 26 mai, dupa care se vor mentine relativ constante in jurul acestei valori medii, pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza.

Pana pe 27 mai, doar izolat si trecator vor fi ploi slabe, de scurta durata, iar apoi va creste probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse.

PROGNOZA METEO in MARAMURES. In prima saptamana mediile temperaturilor maxime vor creste, de la 21 de grade luni pana la 27…28 de grade, in medie, in intervalul 23-26 mai, cand vremea va deveni calda pentru aceasta perioada a anului. O usoara scadere a regimului termic diurn va avea loc dupa data de 27 mai, pana spre medii de 24…25 de grade la 1 iunie. Temperaturile nocturne vor fi si ele

in crestere, de la aproximativ 8 grade Celsius la inceputul intervalului, pana la 12…14 grade intre 22 si 31 mai.

Probabilitatea pentru averse va fi foarte redusa in prima saptamana de prognoza, iar ploile, ce se vor semnala pe arii relativ extinse dupa data de 27 mai, vor fi in general slabe cantitativ.

PROGNOZA METEO in MOLDOVA. Pana pe 27 mai, vremea se va incalzi treptat, iar valorile maxime vor ajunge, in medie, la 27…28 de grade, pornind de la 23 de grade pe 19 mai. Dupa aceasta data, temperaturile vor marca o scadere usoara, treptata, spre 25 de grade in jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor creste si ele pe parcursul primei saptamani de prognoza, de la medii de 9…10 grade luni, pana la 14 grade duminica, valoare in jurul careia se vor mentine pe tot parcursul celei de a doua saptamani de prognoza.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creste in jurul datei de 20 – 21 mai si, din nou, dupa 27 mai, in rest fiind posibile doar izolat ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ, cu precadere in cursul dupa-amiezelor.

Prognoza

PROGNOZA METEO in DOBROGEA. Valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative pe parcursul intervalului de prognoza, astfel incat mediile maximelor se vor situa intre 24 si 27 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 25 – 26 mai. Regimul termic nocturn se va mentine, de asemenea, relativ constant, la valori medii situate intre 14 si 16 grade Celsius, exceptand primele nopti, mai racoroase, in care temperatura aerului va scadea spre 11…12 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine redusa atat in prima, cat si in a doua saptamana a perioadei de prognoza.

PROGNOZA METEO in MUNTENIA. In decursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic diurn nu va avea variatii importante, mediile temperaturilor maxime urmand a se situa, in general, intre 26 si 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori intre 25 si 27 mai si cele mai scazute in prima si ultima zi de prognoza. Temperaturile minime vor marca o crestere, de la 9 grade in prima dimineata, spre 13…14 grade in intervalul 25 mai – 1 iunie.

In prima saptamana doar izolat si trecator, mai ales in orele amiezelor, va ploua slab, iar dupa data de 27 mai creste probabilitatea pentru averse la nivel local.

PROGNOZA METEO in OLTENIA. Vremea se va incalzi treptat pana pe 22 mai, cand va deveni calda pentru aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 27…28 de grade, pornind de la 23 de grade in prima zi a intervalului de prognoza. Abia dupa 27 mai regimul termic va marca o usoara scadere, maximele diurne ajungand la valori normale pentru inceput de iunie, de 24…25 de grade Celsius, in ultima zi de prognoza. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere treptata, de la 9 grade la 14 grade in prima parte a perioadei de prognoza, pentru ca dupa data de 25 mai sa nu mai apara variatii semnificative.

In primele zile probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa, iar dupa 24 mai vor fi ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ, dar care in intervalul 27-31 mai vor fi pe arii relativ extinse.

PROGNOZA METEO LA MUNTE. La inceputul primei saptamani de prognoza vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ

14 grade si ale minimelor nocturne de 3 grade Celsius, pentru ca dupa data de 22 mai, treptat, temperaturile sa creasca, spre 17…18 grade ziua, iar noaptea spre valori situate, in general, intre 8 si 10 grade, vremea urmand sa devina calda.

Aproape zilnic, mai ales in orele amiezelor, se vor semnala ploi slabe, de scurta durata, izolate in primele zile, insa in extindere dupa data de 24 mai. In intervalul 28-31 mai, pe arii restranse, acestea pot fi moderate cantitativ.

R.O.
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Facturi mai mari la curent. Cu cât se SCUMPEȘTE energia electrică în noua ofertă a Hidroelectrica și de ce
Facturi mai mari la curent. Cu cât se SCUMPEȘTE energia electrică în noua ofertă a...
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a dispărut
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă în epoca romană
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă în epoca...
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis unei prietene un mesaj bizar, însă poliția are altă pistă
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Regină a frumuseții, ucisă în stil mafiot. Tânăra în vârstă de 23 de ani ar fi fost împușcată  la comanda soției unui fost baron al drogurilor din America de Sud
Regină a frumuseții, ucisă în stil mafiot. Tânăra în vârstă de 23 de ani ar...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va stinge din viață „Nu a fost nici măcar un semn, absolut nimic.”
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală:...
Emailul pe care trebuie să îl ștergi neapărat dacă l-ai primit. Utilizatorii nu trebuie să îl deschidă, pentru că pot fi în pericol
Emailul pe care trebuie să îl ștergi neapărat dacă l-ai primit. Utilizatorii nu trebuie să...
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la bază alte ingrediente
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la...
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Vladimir Putin ordonă exerciţii nucleare ca răspuns la
Vladimir Putin ordonă exerciţii nucleare ca răspuns la "ameninţările" lui Emmanuel Macron
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să raportezi la stat
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie care este alimentul de pe masa de Paște care ne face mai INTELIGENȚI
Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie care este alimentul de pe masa de Paște care ne face...
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la...
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj: ”La 7 dimineața m-am pus la somn”
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Cum se simte marele actor. A petrecut Paștele în spital
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Cum se simte marele actor....
Locul din România care a renăscut cu fonduri europene. Gradul de absorbție a depășit 140% aici
Locul din România care a renăscut cu fonduri europene. Gradul de absorbție a depășit 140%...
Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de la UE
Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de...