Acasă » Știri » Știri interne » Vestile nu sunt deloc bune! Vezi cum va fi vremea pana pe 29 iunie!

Vestile nu sunt deloc bune! Vezi cum va fi vremea pana pe 29 iunie!

De: Cancan 17/06/2014 | 11:01
Vestile nu sunt deloc bune! Vezi cum va fi vremea pana pe 29 iunie!

ANM a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 16 - 29 iunie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia sila munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Pana in data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada, in medie in jurul valorii de 23 de grade, apoi vor creste pana la medii cuprinse intre 26 si 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori intre 23 si 25 iunie. In prima saptamana minimele termice se vor situa in jurul unei medii de 13 grade, urmand ca pana la sfarsitul intervalului sa se situeze in jurul a 14…15 grade.

In intervalul 16 – 20 iunie, pe arii extinse vor fi averse, in general moderate cantitativ, in timp ce ploi slabe mai pot aparea si in perioada 24 – 29 iunie.

CRISANA

In prima saptamana a intervalului, temperaturile medii diurne se vor situa in jurul valorii de 24 de grade, in timp ce in perioada 23 – 29 iunie maximele termice cresc usor si se vor situa, in medie, intre 25 si 27 de grade Celsius. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie, intre 11 si 14 grade.

Vreme

Temporar va ploua in perioadele 17 – 20 iunie si 23 – 29 iunie, ploi care pot fi moderate cantitativ in jurul datelor de 17 si 24 iunie.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime se vor situa, pana in data de 21 iunie, la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade, apoi vor creste usor si se vor incadra, pana la sfarsitul intervalului, intre 23 si 26 de grade Celsius. Valorii termice nocturne nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie, intre 10 si 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi redusa in perioada 21 – 23 iunie, dar in restul intervalului va ploua, chiar moderat cantitativ in zilele de 18, 19 si 24 iunie.

MARAMURES

Pe tot parcursul intervalului de doua saptamani, regimul termic nu va avea variatii importante si va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 23 si 25 de grade si minime, in medie, intre 10 si 13 grade Celsius.

Vreme

Temporar va ploua, in general slab.

MOLDOVA

Pana in data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada, in medie la 21…22 de grade, apoi vor creste pana la medii cuprinse intre 24 si 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori intre 23 si 25 iunie. Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie,
intre 12 si 14 grade.

Vreme

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata indeosebi in perioada 16-20 iunie cand, local, se vor putea acumula cantitati mai importante de apa.

DOBROGEA

Temperaturile maxime se vor situa, pana in data de 21 iunie, la valori medii cuprinse intre 22 si 24 de grade, apoi vor creste si se vor mentine la valori normale pentru aceasta perioada a anului, in medie 26 de grade, pana la sfarsitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea variatii mici de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie, intre 15 si 17 grade.

Vreme

In primele 5 zile ale perioadei de prognoza se vor semnala averse, in general moderate cantitativ, iar probabilitatea de aparitie a ploilor se mentine ridicata si in jurul datei de 24 iunie.

MUNTENIA

In intervalul 16 – 20 iunie maximele termice vor avea oscilatii de la o zi la alta si se vor situa in medie intre 21 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru aceasta perioada. Incepand cu data de 21 iunie, temperaturile diurne vor creste si vor ajunge la medii intre 26 si 28 de grade, cu cele mai ridicate valori intre 23 si 25 iunie. Minimele nocturne se vor incadra, de-a
lungul intregului interval, in medie, intre 13 si 15 grade.

In primele 5 zile ale intervalului temporar va ploua, iar in zilele de 16, 18, 19 si 20 iunie se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Dupa data de 21 iunie, probabilitatea de ploi va fi scazuta.

OLTENIA

In primele 5 zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea oscilatii de la o zi la alta si se vor situa, in medie, intre 20 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru aceasta perioada. Din data de 21 iunie, valorile diurne vor creste si vor ajunge la medii intre 25 si 28 de grade. Temperaturile minime se vor incadra, pe tot parcursul intervalului, intre 13 si 15 grade.

In perioada 16 – 20 iunie va ploua temporar, iar in zilele de 18 si 19 iunie se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Dupa data de 21 iunie probabilitatea de ploi se va reduce.

LA MUNTE

Regimul termic, atat cel diurn cat si cel nocturn, va fi constant in prima saptamana si se va situa sub cel normal pentru aceasta perioada, cu maxime medii intre 13 si 15 grade si minime in medie in jurul valorii de 6 grade Celsius. In a doua saptamana valorile termice vor fi in crestere si se vor inregistra temperaturi medii diurne intre 16 si 18 grade si minime in medie de 8…9 grade.

Probabilitate de ploi va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, cu mentiunea ca, in perioada 16 – 20 iunie, aversele vor fi in general moderate cantitativ.

R.O.
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic în România”
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Victor Cornea și Andreea Bălan NU se căsătoresc: „Acest obiectiv nu mai este de atins”! Declarația artistei schimbă tot
Victor Cornea și Andreea Bălan NU se căsătoresc: „Acest obiectiv nu mai este de atins”!...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe covorul roșu
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin ce intervenție urmează să treacă fosta concurentă de la „Puterea dragostei”
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Program supermarketuri de 1 mai 2024. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega Image
Program supermarketuri de 1 mai 2024. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega...
Băutura care te scapă de constipație. E delicioasă și plină de vitamine
Băutura care te scapă de constipație. E delicioasă și plină de vitamine
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe alb în lege
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Două asistente medicale, bănuite că au „profitat” de un bolnav psihic! Situația a scăpat de sub control!
Două asistente medicale, bănuite că au „profitat” de un bolnav psihic! Situația a scăpat de...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul unui spectacol. Ce i-au descoperit medicii
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
Care este secretul relației de 8 ani a lui Mario Fresh cu Alexia. Ce spune artistul despre iubita lui
Care este secretul relației de 8 ani a lui Mario Fresh cu Alexia. Ce spune...
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea...
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor