Acasă » Știri » Știri interne » Afla ce poti sa gatesti de Paste daca nu ai bani de miel! Un MasterChef ofera alternative de maximum 50 de lei!

Afla ce poti sa gatesti de Paste daca nu ai bani de miel! Un MasterChef ofera alternative de maximum 50 de lei!

De: Cancan 09/04/2015 | 00:24
Afla ce poti sa gatesti de Paste daca nu ai bani de miel! Un MasterChef ofera alternative de maximum 50 de lei!

Sarbatorile ar trebuie sa fie o ocazie de bucurie pentru intreaga familie, dar din pacate lipsa banilor sau un job prost platit ne face sa fim deprimati. Ca sa iesim din depresie un masterchef ne prezinta cateva retete extrem de ieftine.

Pentru multi romani a fost mereu o problema mare cand a venit vorba de sarbatori, deoarece au ajuns sa constientizeze ca nu au ce sa puna pe masa. “Va propun un meniu de paste delicios, ieftin si care o sa faca sa va simtiti bine si usori pentru ca va aveea multe calorii in minus fata de faimosul miel gatit in toate formele posibile, si ce credeti? Studiul de anul trecut a aratat ca doar o treime din romani si-au permis luxul de aveea carne de miel la masa de paste”, ne-a spus Anca Socoliuc, concurenta la cea mai tare emisiune culinara, MasterChef.

Tanara a explicat cu lux de amanunte cum trebuie facut baitul pentru miel
Tanara a explicat cu lux de amanunte cum trebuie facut baitul pentru miel

Cele mai ieftine alimente sunt cele congelate, iar studiile realizate de-a lungul anilor au aratat ca sunt si cele mai proaspete alimente. Spre exemplu pestele oceanic este congelat de viu pe vapor la cateva minute dupa ce a fost prins, legumele se congeleaza chiar in ziua recoltarii ceea ce le face sa-si pastereze nutrientii, singura problema cu carnea fiind decongelarea. “Atunci cand cumperi o carne congelata trebuie sa-ti asumul riscul ca va dura ceva timp pregatirea carnii. Atentie, nu trebuie sa fortam procesul de decongelare, carnea nu trebuie sa fie supusa nici unui soc termic atata timp cat nu este total decongelata pentru ca apar microbi ce ne pot imbolnavi”, a mai explicat Anca.

Fosta concurenta MasterChef, Anca Socoliuc ne-a spus cum trebuie sa pregatim mielul de Paste
Fosta concurenta MasterChef, Anca Socoliuc ne-a spus cum trebuie sa pregatim mielul de Paste

O masa pentru patru persoane cu 40 de lei

Va recomand sa alegeti ceva usor,cum ar fi pestele, iar reteta urmatoare puteti sa o faceti cu orice peste, iar specialistul CANCAN.ro ne ofera ca alternativa la miel, macroul. Nici un alt peste nu se compara cu macroul, carnea lui fiind de culoare rosie maronie, puternic aromata, frageda, foarte suculenta si plina de vitamine si minerale iar oasele fiind mari si nu foarte dese,se scot usor.

Talentata concurenta a scapat ca prin minune
Talentata concurenta a scapat ca prin minune

“Luati patru pesti (2,2 kg), dupa ce ii decongelam ii curatam bine in interior, dupa care ii impartim in doua fileuri si apoi fileul in cate doua parti. Fiecare bucata de peste, (sunt 12 bucati) o asezonam cu sare, piper, oregano. Pregatim cuptorul la 160 grade Celsius, in tava asezam bucatile de peste, care vor fi puse intr-o baie de ulei care o vom aromatiza cu morcov, pastarnac, rosii taiate rondele, ceapa taiata pestisor, piper boabe, foi de dafin si putin vin alb. Bucatile de peste trebuiesc sa fie putin acoperite de ulei. Se lasa la cuptor 45 min maximum”, a spus Anca. Cat ne costa acest preparat pentru patru persoane? Undeva la maximum 40 lei si putem servi cu orce garnitura vrem, la peste merge orice.

Pulpe de curcan cu cartofi cu rozmarin la cuptor

Alegem pulpe superioare de curcan, trei bucati cantaresc cam 1,5 kg, care ajung pentru patru persoane. Le spalam bine, le uscam cu un prosop pana se absoarbe toata apa, le ungem cu ulei, asezonam cu sare si piper, facem niste buzunare mici in care punem catei de usturoi sau usturoi verde, apoi presaram cu rozmarin, putem pune si uscat(fiind mai econom) si optional putem pune costita taiata subtire peste pulpe, care aromatizeaza pulpa si nici nu-i permite sa se usuce.

Blonda a dat si cateva retete usor de preparat
Blonda a dat si cateva retete usor de preparat

“Trebuie sa avem grija ca in timpul coacerii sa ungem mereu carnea cu uleiul din tava, dar cel mai recomandat ar fi separat sa avem unt topit cu sare piper si putin vin alb cu care vom hidrata pulpele de curcan in permanenta. Alegeti cartofii mai mici daca vreti sa-i lasati intregi sau mai mari taiati in doua, punem si pe ei ulei sare piper rozmarin, optional putem pune si unt. Incalzim cuptorul la 160 grade Celsius, punem pulpele de curcan primele, dupa ce sau gatit timp de 45 minute punem si cartofii. Mai lasam o vreme pana pana se fac si cartofii dupa care la sfarsit marim temperatura pentru a rumeni si pulpele si cartofii. Costul acestei fripturi este de 50 lei cu tot cu condimente cu tot cu garnitura„, a mai explicat Anca Socoliuc.

Pasca la desert

Pentru aluat vom ave anevoie de un cub drojdie, 600 gr faina alba tip 000, un pachet unt (200 gr) maxim 65 la suta grasime, cu cat untul e mai gras ingreuneaza afinarea aluatului, trei oua intregi, praf de sare, trei linguri de zahar. Untul trebuie inmuiat la abur sau il lasam un timp la temperatura camerei, drojdia inmuiata in apa calda o facem ca o pasta. Punem faina in trun bol, untul inmuiat, ouale, zaharul, paful de sare, iar la urma punem drojdia, amestecam cu mana, pana se va face un aluat fraged.

––––––––––––––––––––––––––––

CITESTE SI

Drama greu de descris in cuvinte pentru o concurenta de la MasterChef! A fost la un pas de moarte din cauza extenuarii!

Stii ce sa pregatesti de Paste sau cum sa alegi mielul perfect? Afla tot despre aceasta masa!

Ultima castigatoare de la MasterChef si-a investit toti banii intr-o afacere! Vezi cu ce se ocupa acum Jesica Zamfir!

––––––––––––––––––––––––––––-

Lasam la dospit 30 minute. Facem o foaie subtire de jumatate de centimetru pentru ca acest aluat va creste si isi va mari volumul! Pentru compozitie vom avea nevoie de 1,2 kg branza grasa de vaci stoarsa bine de zer, zahar dupa gust, 200 gr stafide albe, in loc de amidon sau grisul care leaga compozitia am ales sa pun doua pungi de praf de budinca de vanilie, pentru ca dau aroma de vanilie si fac textura fina, coaja rasa de la o lamaie mai mare, optional se poate pune pune si coaja de la portocala, trei oua intregi si cinci galbenusuri. Toata compozitia se amesteca cu mana usor, nu folosim mixer in nici un caz. Asezam aluatul in tava si avem grija sa se intinda doi cm in sus pe peretele tavi. Usor rasturnam compozitia de branza, o nivelam cu o lingura si avem grija sa nu fie plina varf in tava, sa mai ramana doi cm distanta. Peste compozitie punem doua oua batute cu putin zahar ca sa fie frumos rumenita. Cuptorul la 150 grade timp de o ora, o ora si, dupa care in ultimile 10 minute dupa ce ne-am dat seama ca s-a copt marim gradele la 180 doar ca sa se rumeneasca.Va iesi o pasca mare de 10 portii, iar costul maximum va fi de 30 lei. (Alex Saulea)
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Actorul celebru care riscă să rămână pe DRUMURI. Serialul său a fost anulat! „Oare sunt asigurat...?”
Actorul celebru care riscă să rămână pe DRUMURI. Serialul său a fost anulat! „Oare sunt...
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care îi face din sport ar fi muritoare de foame
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Numerele care atrag banii în viața ta. Cât de norocos ești în funcție de data nașterii și cum calculăm cifra banilor
Numerele care atrag banii în viața ta. Cât de norocos ești în funcție de data...
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis unei prietene un mesaj bizar, însă poliția are altă pistă
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Ce se întâmplă cu fiica Oanei Roman după divorțul părinților și moartea bunicii sale: ,,Mă rog la Dumnezeu”. Oana Roman face tot posibilul să o ajute pe micuța Isa
Ce se întâmplă cu fiica Oanei Roman după divorțul părinților și moartea bunicii sale: ,,Mă...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va stinge din viață „Nu a fost nici măcar un semn, absolut nimic.”
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Meteorologii anunţă o
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală:...
Serialul Netflix care a făcut România celebră peste hotare revine cu sezonul 2. Unde se filmează
Serialul Netflix care a făcut România celebră peste hotare revine cu sezonul 2. Unde se...
Lidl bagă la raft produsele pe care toți românii le caută după Paște. Se vor da repede, oferta durează până la finalul săptămânii
Lidl bagă la raft produsele pe care toți românii le caută după Paște. Se vor...
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a făcut liderul rus în timpul ceremoniei
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el răbdarea lui
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
BANC | „Bulă, ce ai vrea să scrie pe crucea ta, după ce mori?
BANC | „Bulă, ce ai vrea să scrie pe crucea ta, după ce mori?
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din...
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de noapte”
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
Câți bani cere Mirela Vaida pentru a cânta la nunți sau botezuri. Sumele sunt surprinzătoare
Câți bani cere Mirela Vaida pentru a cânta la nunți sau botezuri. Sumele sunt surprinzătoare
Când se poate spăla și se pot face treburi casnice în Săptămâna Luminată 2024. Doar în aceste zile ai voie, conform tradiției ortodoxe
Când se poate spăla și se pot face treburi casnice în Săptămâna Luminată 2024. Doar...
Afacerea care l-a îmbogățit pe un român. A cultivat un fruct banal care a ajuns să fie considerat o adevărată comoară. Se vinde cu 20 de lei kilogramul, iar oamenii vin de la zeci de kilometri distanță să cumpere
Afacerea care l-a îmbogățit pe un român. A cultivat un fruct banal care a ajuns...