Acasă » Dezvaluiri » Primarul General, şeful lui şi gaşca vor s-o trosnească joi! Cum vor să şutească legal “Satul Francez”!

Primarul General, şeful lui şi gaşca vor s-o trosnească joi! Cum vor să şutească legal “Satul Francez”!

De: Cancan 30/03/2016 | 00:00
Primarul General, şeful lui şi gaşca vor s-o trosnească joi! Cum vor să şutească legal “Satul Francez”!
Transferul Satului Francez de la ALPAB către AFI pare să fie una dintre ultimele ”lovituri” pe care băieţii dibaci din jurul lui Răzvan Sava vor să o dea înainte de alegeri

De parcă n-ar avea DNA-ul atâta treabă pe cap prin Primăria Capitalei, căci un grup de băieţi dibaci din jurul interimarului Răzvan Sava se pregăteşte să ”coacă” o Hotărâre de Consiliul General prin care să pună mâna pe multe zeci de milioane de euro. Poate chiar o sută şi ceva de milioane.

La mijloc e Satul Francez, unde, nu cu mult timp în urmă, un metru pătrat de teren era evaluat (în dosarele Curţii de Apel) la 6.000 de euro! Acum, cu puţin înainte de alegeri, gaşca despre care vă vorbeam (primarul general şi acoliţii săi) a plănuit să dea un ”mega-tun” chiar pe sub nasul procurorilor Anticorupţie.

Reţeta e simplă. Nu sunt decât 2 paşi de urmat şi gata: doi consilieri generali au iniţiat deja o Hotărâre de Consiliu prin care vor să obţină transferul Satului Francez (de pe Şoseaua Nordului nr. 114-140) de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) la Administraţia Fondului Imobiliar (AFI). Apoi, sub pretextul că AFI nu ar avea suficiente fonduri pentru amenajarea şi recondiţionarea imobilelor, complexul se vinde unui privat! De ce nu s-a făcut această ”combinaţie” prin intermediul ALPAB şi a fost nevoie de preluarea Satului Francez de către AFI? E uşor de răspuns. Întrucât ALPAB nu avea în obiectul de activitate decât închirierea, pe când AFI poate şi înstrăina.

CANCAN.ro, site-ul citit zilnic de peste 500.000 de români, a primit un pont cu privire la grupul de băieţi dibaci care se găseşte în spatele acestei mega-afaceri, iar reporterii noştri s-au pus imediat pe verificat. Ceea ce am aflat dezvăluim în rândurile următoare, căci vorba aceea ”Pont din pont se face rai”, aşa că dăm şi noi pontul mai departe către DNA.

Informaţia iniţială (ajunsă la noi pe celebra adresă [email protected]) spunea că planul ar fi fost gândit în detaliu de un om de afaceri, fosta mâna dreaptă a lui Sorin Oprescu în trecuta campanie electorală pentru Primăria Generală. El ar fi găsit şi clientul final pentru Satul Francez, aranjând lucrurile în aşa fel încât Consiliul General să ridice mână ”în turmă”. Asta era informaţia primară.

Alte lucruri aveam să descoperim noi. Să o luăm însă cu pasul 1 despre care scriam mai sus. Hotărârea despre care tot amintim ar urma să intre în dezbaterile consilierilor în şedinţa de joi, 31 martie 2016. Ea priveşte ”majorarea numărului total de posturi la unele instituţii publice de interes local al municipiului Bucureşti de la 816 la… 817 de posturi”. Adică ”vacs albina”, cum ar fi zis Constantin Tănase în scheciurile lui de revistă din perioada interbelică.

În umbra acestei chestiuni de o… neimportanţă epocală (importantă în schimb pentru un membru de partid PNL probabil, căruia i s-a făcut astfel loc), iniţiatorii Hotărârii au inclus, la articolul II (în subsidiar deci), următorul paragraf: ”Se transferă activităţile împreuă cu bunurile în vederea administrării, exploatării, întreţinerii şi protejării imobilului situate în Bucureşti, Şoseaua Nordului nr. 114-140 scetor 1 (Complexul Sat Francez) de la A.L.P.A.B. la A.F.I.”. Asta se urmăreşte în realitate şi nimic mai mult!

”Consilierii-săgeată”

În acest paragraf se ascunde, de fapt, ”tunul” premeditat de gaşca interimară de la Primărie şi pe care consilierii generali ar trebui să o voteze joi, în majoritate, fără să adulmece manevra de zeci de milioane de euro! Dacă vă întrebaţi cine a iniţiat Hotărârea, vă spunem numaidecât. Practic, propunerea poartă semnătura consilierilor Andrei Nicolae şi Adrian Gheorghe. Numele celui dintâi vi l-aţi putea aminti dintr-un articol publicat de CANCAN.ro la mijlocul acestei luni. Atunci, vă dezvăluiam că Andrei Nicolae este omul de combinaţii despre care se spune că rezolvă absolut orice în PMB, fiind un fel de şef al Primarului General (AFLAŢI AICI MAI MULTE).

Echipa de şoc care controlează Primăria Capitalei s-a întâlnit, la mijlocul acestei luni, la un restaurant de fiţe din Herăstrău
Echipa de şoc care controlează Primăria Capitalei s-a întâlnit, la mijlocul acestei luni, la un restaurant de fiţe din Herăstrău

Despre al doilea iniţiator, noi am aflat că este finul… (sigur nu ghiciţi!) omului de afaceri despre care primisem informaţia pe [email protected]! Exact cel care ar fi făcut întreaga schemă. Ţinând cont însă că o probă evidentă, negru pe alb nu avem, am considerat că nu este corect să-i publicăm numele.

CANCAN.ro a mers însă cu ancheta mai departe şi a aflat că în expunerea de motive (prin care tandemul Andrei NicolaeAdrian Gheorghe va încerca joi să-şi convingă colegii consilieri că Hotărârea trebuie să ”treacă”) se invocă un mare neadevăr. Astfel, se precizează că ALPAB ar avea probleme cu repararea şi întreţinerea imobilelor din Complexul Sat Francez, cu toate aceste cheltuieli revin în prezent exclusiv chiriaşilor care ocupă imobilele! Deci n-ar exista niciun inconvenient ca ALPAB să aibă în continuare în custodie Satul Francez. Numai că, în acest caz, n-ar mai putea fi vorba de nicio vânzare a Complexului, pentru că, legal, Administraţia nu are acest atribut.

Afaceristul Costică Constanda s-a luptat ani în şir prin instanţe cu Primăria Generală pentru Satul Francez, dar, în cele din urmă, complexul pare că va ajunge la altcineva
Afaceristul Costică Constanda s-a luptat ani în şir prin instanţe cu Primăria Generală pentru Satul Francez, dar, în cele din urmă, complexul pare că va ajunge la altcineva

Pasul 2, după votarea acestui transfer de la ALPAB către AFI, ar fi ca Satul Francez (care şi azi se află într-un interminabil litigiu cu omul de afaceri Costică Constanda) să ajungă în posesia unui client, pe care omul de afaceri (umbla vorba pe holurile PMB) l-ar fi identificat deja şi care este un mare proprietar de spaţii comerciale din Bucureşti şi nu numai. Totul se va întâmpla sub ”motivaţia” că AFI nu dispune de fonduri bugetate pentru amenajarea şi recondiţionarea Satului Francez, aşa încât singura soluţie este vânzarea sau asocierea cu un privat! Asta ar urma să aibă loc, pas cu pas, dacă joi Hotărârea de Consiliu General va fi votată în forma actuală. Dar cine ştie! Poate măcar frica de DNA să păzească Satul Francez, dacă, altfel, pe consilierii nu-i interesează de soarta complexului.

Adrian Nicolae

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic în România”
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin ce intervenție urmează să treacă fosta concurentă de la „Puterea dragostei”
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Uluitor! Daniela Nane, prima apariție cu iubitul ei mai tânăr, Octavian Ene, la Gala Premiilor Gopo 2024: „E mai bine așa. Mă simt...” / EXCLUSIV
Uluitor! Daniela Nane, prima apariție cu iubitul ei mai tânăr, Octavian Ene, la Gala Premiilor...
Care este diferența dintre hotel și motel. Mulți nu o știu și își iau țeapă la cazare
Care este diferența dintre hotel și motel. Mulți nu o știu și își iau țeapă...
S-a stins din viață Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera. În perioada regimului comunist, a fost una dintre cele mai îndrăgite artiste
S-a stins din viață Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera. În perioada regimului comunist, a...
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Vreme schimbătoare în luna mai cu temperaturi plăcute şi cu precipitaţii
Vreme schimbătoare în luna mai cu temperaturi plăcute şi cu precipitaţii
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A început aplicarea noii legi
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Regele Charles revine la îndatoririle publice. Vizită la un spital specializat în cancer
Regele Charles revine la îndatoririle publice. Vizită la un spital specializat în cancer
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic în România”
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
Carmen Brumă, sfaturi despre cum să nu ne îngrășăm de Paști: ”Mi se pare rezonabil”
Carmen Brumă, sfaturi despre cum să nu ne îngrășăm de Paști: ”Mi se pare rezonabil”
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se bucure de liniște și pace
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se...
Ce să pui în mâncarea de fasole verde ca să-i dai un gust senzațional. Adaugi doar acest ingredient și nu te mai poți opri din mâncat
Ce să pui în mâncarea de fasole verde ca să-i dai un gust senzațional. Adaugi...