Acasă » Știri » Știri interne » Jurnalistul Octavian Hoandră, scrisoare acidă la adresa secretarului de stat în MAI: „Domnului Arafat, cu dragoste! Şi multă silă”

Jurnalistul Octavian Hoandră, scrisoare acidă la adresa secretarului de stat în MAI: „Domnului Arafat, cu dragoste! Şi multă silă”

De: Cancan 02/04/2018 | 15:37
Jurnalistul Octavian Hoandră, scrisoare acidă la adresa secretarului de stat în MAI: Domnului Arafat, cu dragoste! Şi multă silă

Octavian Hoandră a transmis mai multe critici la adresa lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Toate acestea au pornit după ce, recent, cunoscutul medic a spus în cadrul unui interviu că trebuie oprită promovarea țigărilor electronice, pe care le-a numit: „noi aparate ale morții”.

„Sunt doar cateva zile de cand Parlamentul austriac a votat legea prin care se anuleaza interdictia fumatului in localuri/spatii publice. Motivul este simplu, si chiar de bun simt. Mai intai , ca o interdictie de a fuma in spatii publice incalca grosolan «libertatea de alegere» a cetatenilor si apoi, acela ca patronii de astfel de localuri sunt grav afectati de o astfel de masura. O fi Austria in alta situatie decat Romania? Probabil ca nu. Orice s-ar spune, cand politicienii unei tari « isi permit» sa se gandeasca la libertatea de a alege al cetatenilor, (caci DOAR cetatenii au dreptul sa aleaga!), subiectul trebuie abordat”, scrie jurnalistul Realitatea TV Octavian Hoandră.

„Nu am sa reiau aici argumentele fumatorilor, care, ca niste cetateni ai Romaniei ce se afla, considera ca au, si ei, dreptul de a se bucura de libertatea propriile spatii, cafenele, restaurante unde sa poata fuma. Acest drept li s a incalcat flagrant in multe tari. Pentru un timp, insa. Iata ca incet, incet, iesind de sub valul de populism al unor politicieni si oameni din administratie, in continua goana dupa voturi si imagine, natiunile incep sa se trezeasca. Intr-o lume in care s a permis eutanasierea, consumul de droguri, casatoriile homosexuale si alte asemenea, a interzice fumatorilor dreptul la spatiul public incepe de se vada ca un atac clar, nu la fumat in sine, ci la omul fumator. Un om ca si ceilalti, care nu si a propus niciodata sa intre cu forta si sa fumeze in spatiile pentru nefumatori.

Am fost mirat, inca de la lansarea legii antifumatorilor (caci nu e o lege impotriva fumatului!), de rautatea si agresivitatea cu care ea a fost impusa. O alta impartire in buni si rai, facuta cu rapacitate, ura si cu acea bucurie a invingatorului, – nefumatorul – inexplicabila pentru mine. Sunt si fumatorii oameni, au si ei drepturi, platesc si ei taxe. Si sunt vreo cinci milioane…

M-am mirat (vorba vine!), cand mai marele peste licitatiile de salvari si cautatorul fara succes al avioanelor prabusite, #MareleArafat, a simtit nevoia sa incrimineze si amaratele de tigari electronice (despre care s au pronuntat aproape toate institutiile medicale din Europa afirmand ca ar fi cu 90% mai putin nocive decat tigarile clasice!) intr o iesire la TV.

Drept care, vinerea trecuta am pus, si eu, subiectul in dezbatere, la «Realitatea romaneasca», impreuna cu cativa dintre cei mai cunoscuti ziaristi de presa scrisa: Florian Bichir, Bogdan Comaroni, Mihai Belu, Nicolas Don. Urmarea? Acelasi domn Arafat, care se ocupa cu salvari, si masini, si oameni -, sub mai toate guvernarile, ofuscat, a scris pe Fbook (unde altundeva?), ca ne reclama la CNA. Probabil ca s a votat vreo lege conform careia subiectul „fumat” e exclus de pe lista dezbaterilor, sau fumatorii nu mai au voie in dezbateri publice. Asa o fi, dar nici macar nu m am amuzat., asa cum fac de obicei cand devin tinta agresivitatii vreunui „atoatestiutor” de pa Fbook, sau alte spatii, in care prostia umana se manifesta cel mai plenar.

Invingatorii nu ma atrag, iar dintre toate mentalitatile, rapacitatea imi este cea mai departe. Admir victoria numai ca efect al unei vocatii.A nu voi sa te impui celuilalt, a nu te bucura de infrangerea lui. Zice atat de frumos-uman, Livius Ciocarlie… Si imi dau seama ca sunt, cu siguranta prea multi, mult prea multi astfel de invingatori. Cei care au reusit sa invinga absolut totul si pe toti care nu sunt in acord cu ei, in viata. Si cum Romania nu mai are probleme, totul fiind rezolvat, de la spitale, medicamente, asistenta medicala de urgenta si pana la autostrazi, a mai ramas doar lupta impotriva fumatorilor. In care, cred, ar fi mai simplu sa fie impuscati fumatorii. Sau, poate, eutanasiati, pentru ca nu mai e loc sub soare pentru ei. Austriecii, cat ar fi ei de umani si omenosi, nu ne pot primi pe toti. Iar domnul Arafat si alti eroi ai luptei impotriva fumatorilor vor mai primi inca o medalie si poate se vor eterniza in functiile lor, pornind alte si alte razboaie, intotdeauna luptand vasnic sa i apere pe cei buni, de pegra celor rai…

Bucurati-va, domnule Arafat, deci, dumneavoastra si altii ca dvs., de infrangerea noastra, niste bieti oameni vinovati ca suntem fumatori. Poate reusiti si interzicerea subiectului despre drepturile omului (care poate fi si fumator), in dezbateri publice. Pana atunci, eu, umil fumator sub vremi, va salut pe dvs, #preacorectulArafat, «cu dragoste» si multa sila…”, a mai notat pe Internet Octavian Hoandră.

Raed Arafat, despre fumat: „Este un pericol pentru sănătatea publică şi este pericol pentru orice persoană care îl practică precum şi pentru persoanele din jurul ei”

„Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor, iar comercianţii de tutun pretind că acest mod ar fi mai ‘sănătos’ decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi aşa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge şi copiii şi tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică şi este pericol pentru orice persoană care îl practică precum şi pentru persoanele din jurul ei. Cu alte cuvinte, asistăm neputincioşi la revenire la o ofensivă similară cu cea din anii 90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca ţintă tinerii şi copiii care reprezentau viitoarea clientelă a comercianţilor de tutun”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a lui Arafat pe 18 martie.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz contrar, veți avea nevoie de serviciul de urgență”
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz...
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot restul anului
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot...
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost atât de incredibil...
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să alerg un miel”
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să...
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală din București
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală...
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până la final de lună
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până...