Acasă » Știri » Știri interne » Polițiștii din Vaslui au descoperit arme și sute de cartușe în mașinile unui american de origine română. Detalii uluitoare din anchetă

Polițiștii din Vaslui au descoperit arme și sute de cartușe în mașinile unui american de origine română. Detalii uluitoare din anchetă

De: Laura Miron 19/09/2018 | 12:36
Polițiștii din Vaslui au descoperit arme și sute de cartușe în mașinile unui american de origine română. Detalii uluitoare din anchetă
În mașinile americanului, polițiștii au găsit un adevărat arsenal

Polițiștii din Vaslui au făcut o captură impresionantă, în urma unor percheziții pe care le-au efectuat în autoturismele unui american de origine română, întors în țară după 31 de ani petrecuți peste Ocean. Oamenii legii au descoperit, astfel, un adevărat arsenal, compus din sute de cartușe pentru diferite arme, dar și o armă de foc și una cu electroșocuri. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă detalii uluitoare din anchetă.

Perchezițiile efectuate în patru autoturisme și o rulotă aparținând americanului de origine română Florin Olaru au scos la iveală un întreg arsenal. Bărbatul părea pregătit de război dacă ținem cont de faptul că au fost descoperite un pistol de 9 mm, o armă cu electroșocuri, peste 150 de cartușe de pistol calibrul 9 mm și alte 380 de cartușe pentru diferite arme automate și semiautomate, de diferite calibre.

Anchetatorii trebuie să afle cum a reușit Olaru să introducă în țară armele și o asemenea cantitate de muniție și în ce scop. Mai mult, în autoturismele americanului, oamenii legii au descoperit și două cutii goale pentru arme automate, cuțite de luptă și două veste militare. Dar și o importantă sumă de bani.

A fugit în America înainte de 1989

Ancheta este condusă de subinspectorul de poliție Silvia Manta. Până acum, pe lângă captura-record de muniție, ea a reușit să adune destule dovezi pentru ca un judecător de drepturi și libertăți să-l trimită după gratii pe americanul de origine română.

Cât despre venirea lui Olaru pe meleagurile vasluiene, după trei decenii petrecute în Statele Unite, se pare că acesta fugea de răspundere penală. Bărbatul de 51 de ani era pasibil de o pedeapsă maximă de cinci ani închisoare și o amendă de 250.000 de dolari pentru fraudă în declararea falimentului. Peste Ocean, Florin Olaru folosea și un alt nume: Nathaniel Florin Noble. (VEZI ȘI: UN BĂRBAT DIN VASLUI S-A PREZENTAT CU O GRENADĂ LA SEDIUL POLIȚIEI)

Născut la Bârlad, Olaru a fugit în America încă dinainte de Revoluție. În 2017, a avut probleme cu autoritățile americane și a revenit în țară, după 31 de ani. S-a stabilit prima dată în județul Arad. Deocamdată nimeni nu știe motivul pentru care a renunțat la acea zonă a țării și a preferat să-și caute un loc retras în județul Vaslui.

Mașinile și rulota, trimise în România cu vaporul

Mai precis, în satul Lacul Babei, din comuna Bogdana. Aici, americanul de origine română i-a povestit unui bărbat din localitate, cu care se împrietenise, cum i-a ajuns mica avere în România. Olaru ar fi spus că cele patru autoturisme, rulota și alte bunuri personale au fost trimise pe vapor către țara noastră. În schimb, el a ajuns în România cu avionul.

Ancheta polițișților, care este abia la început, trebuie să stabilească acum cum a reușit Olaru să introducă în țară o asemenea cantitate de muniție, plus o armă de foc și una cu electroșocuri. De asemenea, polițiștii vor trebui să afle dacă cele două cutii pentru arme au fost dintotdeauna goale sau americanul a reușit să le ascundă înainte de a fi capturat de polițiști.

Ceea ce se știe până acum, din declarațiile martorilor, este faptul că Olaru și-a trimis mică avere peste ocean cu ajutorul transportului maritim. Și-a urcat în containere cele patru autoturisme, rulota și alte bunuri personale și le-a trimis în România. În schimb, el a făcut călătoria cu avionul. Ancheta polițiștilor va trebui să scoată la iveală dacă muniția a călătorit tot cu vaporul până în țară sau dacă a fost achiziționată pe altă filieră. (NU RATA, AICI: SHOW EROTIC LIVE ÎN FAȚA POLIȚIEI JUDEȚENE DIN VASLUI! TRECĂTORILOR NU LE-A VENIT SĂ CREADĂ)

Olaru riscă ani grei de închisoare în America, dar și în România

În cazul în care se va stabili că muniția și armele au sosit cu vaporul, atunci cazul se poate complica, în condițiile în care containerele sunt verificate și scanate atât la îmbarcare, cât și la debarcare. Asta ar însemna că Olaru a avut complici pentru a reuși să introducă în țară asemenea cantitate de cartușe. De asemenea, oamenii legii vor trebui să afle ce voia acesta să facă cu muniția.

La o verificare a site-urilor de specialitate din Stele Unite ale Americii, numele lui Florin Olaru este asociat cu un dosar penal în care acesta este cercetat pentru fraudă, declarații false și sfidarea instanței. Conform Federal Grand Jury Indictments, Natahniel Florin Noble, alias Florin David Olaru, a fost acuzat de faptul că a făcut declarații false în momentul în care a introdus o schemă de faliment și nu a respectat o ordonanță anterioară emisă de Districtul de Nord al Tribunalului de Faliment din Georgia, în care instanța l-a obligat pe bărbat să nu declare falimentul pe o perioadă de cinci ani. Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Olaru riscă o pedeaspă de 5 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

Prins cu un întreg arsenal asupra sa, Florinel Olaru riscă ani grei de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și pentru contrabandă.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă etapă. Le așteaptă bogăție și succes
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă...
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște. E gustos, se gătește ușor și are un preț accesibil
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște. E gustos, se gătește...
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie conroversată
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum arată apartamentul de lux în care locuiește Raluca Bădulescu în chirie: „Plătesc 1.300 de euro pe lună”
Cum arată apartamentul de lux în care locuiește Raluca Bădulescu în chirie: „Plătesc 1.300 de...
De ce scârțâie, de fapt, metroul când ajunge în Gara de Nord. Are legătura cu Nicolae Ceaușescu
De ce scârțâie, de fapt, metroul când ajunge în Gara de Nord. Are legătura cu...
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită