PROFESIONIST. Experienta in domeniu de peste 30 de ani l-a ajutat pe celebrul sommelier sa poata eticheta dupa miros un sortiment de bere REGULI. Ben Vinken spune ca, pentru a i se pastra intacta aroma, berea trebuie degustata rece si dintr-un pahar foarte curat, cu forma conica Precizie. Belgianul Ben Vinken, un renumit sommelier, se foloseste de miros pentru a identifica cu ce preparat culinar se potriveste cel mai bine un sortiment din aceasta bautura Alexandra Nastase La inceput a lucrat ca avocat, profesie pe care a ocupat-o, ce-i drept, la o companie producatoare de bere. In urma cu 30 de ani, Ben Vinken a invatat sa deguste aceasta bautura, iar de atunci berea a devenit un mod de viata. „In fiecare zi sunt inconjurat de cateva tipuri de bere, pentru ca aceasta este slujba mea. Este foarte important ca atunci cand te pregatesti sa incerci o bautura, aceasta sa fie rece si turnata intr-un pahar foarte curat, cu forma conica, pentru a i se pastra intacta aroma. Ca berea sa iti incante toate simturile, este suficienta o singura inghititura”, a povestit Ben Vinken din tainele degustarii acestei licori. Sommelierul a spus ca berea este potrivita oricarui fel de mancare. In proportie de 70%, gustul acesteia este recunoscut si asociat dupa miros cu un preparat culinar numai. Astfel, pentru peste este recomandata berea blonda, in timp ce pentru alte tipuri de carne, indicata este cea bruna. Indiferent ce bere alegem, degustatorul spune ca cel mai bine este ca aceasta sa fie consumata cu moderatie. Cel mai bun exemplu in acest sens este chiar Ben Vinken, care a baut in trei decenii de cariera aproximativ cinci mii de sticle ce contin uimitoarea combinatie de orz, hamei, apa si drojdie.