Acasă » Fotbal extern » A dormit in patul Nadiei

A dormit in patul Nadiei

De: Cancan 18/08/2008 | 00:00
A dormit in patul Nadiei

TALENT. Bucuresteanca a dat cu tifla tuturor contestatarilor gimnasticii romanesti Minune. Sandra Izbasa, fata care n-are idol, a adus primul aur al gimnasticii „tricolore” la Beijing George-Mihail Parvan De Ziua Marinei romanesti, Georgeta Damian Andrunache si Viorica Susanu au castigat aurul in proba de doi rame fara carmaci. Pastrandu-si titlul cucerit cu patru ani in urma, la Atena. Duminica, dis-de-dimineata, Constantina Dita-Tomescu a castigat chinuitoarea proba de maraton, dupa ce a condus peste 20 de kilometri, din cei 42.195 ai cursei. Dupa-amiaza, cea de-a treia minune pentru Romania. De-abia ajunsa la majorat, Sandra Izbasa a castigat concursul la sol, aducand tarii noastre primul aur la gimnastica la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cel mai frumos final de saptamana de cand a inceput intrecerea din capitala Chinei. Cu o gratie fara de seaman, agila si delicata deopotriva, stapana pe sine, permanent cu capul sus, Sandra si-a pus autograful in cartea de aur a gimnasticii. Octavian Belu, celebrul antrenor de gimnastica, acum presedinte al Agentiei Nationale de Sport, spunea inainte de competitie. „Sandra Izbasa la sol, Marian Dragulescu la sol si la sarituri, daca nu greseste. Acestea sunt medalii sigre de aur”. „Fabrica de medalii de la Deva” si-a facut treaba. Ca toate gimnastele care se pregatesc in micuta localitate hunedoreana, bucuresteanca Izbasa a locuit si ea in camera in care, la un moment dat, a stat Nadia Comaneci. Acelasi Belu, dar si Forminte, chestionati care dintre fete sta in camera celei mai valoroase gimnaste din toate timpurile, au stat putin, apoi au raspuns, scurt, la unison: „Toate”. Un sistem al rotatiei, prin care gimnastele locuiesc peste tot, pana isi stabilesc singure coltul de intimitate. Ei bine, Sandra Izbasa, care acum trei ani era o necunoscuta, a spus, atunci, simplu: „N-am idol. Eu sunt Sandra Izbasa si vreau sa concurez si sa castig ca mine”. La Beijing a aratat ca e constienta de propria valoare, ca vorbele ei aveau acoperire. Sa nu ne intristam ca echipajul de 8A1 a luat doar bronzul. E o dinastie, cea romaneasca, asezata pe tronul olimpic de 12 ani. Patru medalii de aur, una de argint, trei de bronz, la jumatatea Jocurilor Olimpice de la Beijing, locul 14 pe natiuni pentru Romania.

Phelps, nepamanteanul care castiga tot

Inotatorul american e genul de persoana care face toti banii. Figura sobra, cu maxilarele calcand perfect, zambeste doar la comanda, pentru fotografi si cameramani. In rest, inoata. Asa a ajuns sa colectioneze cele mai multe medalii de aur la jocurile olimpice, 14. Opt doar la Beijing, doborand un record vechi de 36 de ani, Mark Spitz, sapte titluri la JO Munchen 1972. Contributia lui la ultima cursa castigata, 4×100 m mixt, a fost determinanta. Supranumit „glontul din Baltimore, Michael Phelps are doar 23 de ani. Mai poate concura si la JO Londra 2012. (G.M.P.)

Usain Bolt canta si danseaza in timpul cursei

Senzationala cursa a facut sprinterul jamaican in proba regina a atletismului, cea de 100 metri plat. Usain Bolt a plecat doar al doilea, dar era primul dupa 10 metri. La 80 de metri, avea deja cinci-sase lungimi avans. Moment in care a inceput sa faca semn celor din tribune sa-l aplaude, s-a batut cu pumnul peste inima, pentru a-si arata dragostea fata de tara. Plus cateva miscari reggae. Dar a stabilit un nou record mondial si olimpic, 9,69 secunde. Alergand descheiat la pantoful stang. A continuat sa faca spectacol inca 20 de minute dupa incheierea cursei, semn ca poate sa alerge si mai repede. Dar isi calculeaza bine pasii, pentru a scoate, de fiecare data, bani. (G.M.P.)

PROGRAMUL DE Concurs PE TVR AL SPORTIVILOR ROMANI

TENIS DE MASA, turneul de simplu, preliminarii, 04.00-07.45: Daniela Dodean si Elisabeta Samara ATLETISM, aruncarea ciocanului, calificari grupele A si B, 04.10-06.40: Bianca Perie ATLETISM, triplusalt, calificari grupele A si B, 05.00-06.15: Marian Oprea ATLETISM, aruncarea discului, finala, 14.00-15.30: Nicoleta Grasu KAIAC-CANOE, canoe simplu 1.000 m, preliminarii, 11.00-11.24: Florin Mironcic KAIAC-CANOE, canoe dublu 1.000 m, preliminarii, 12.10-12.24: Nicolae Flocea si Ciprian Popa GIMNASTICA, paralele, finala, 13.43-14.16: Steliana Nistor GIMNASTICA, sarituri, finala, 14.29-15.02: Marian Dragulescu si Flavius Koczi

Dubla de argint la 41 de ani.

Americanca Dara Torres s-a situat pe locul doi cu stafeta de 4×100 m liber a tarii sale, dar si-n cursa de 50 m liber. Unde a fost depasita de nemtoaica Britta Steffen, care avea doar un an pe cand Torres concura prima oara la jocurile olimpice, la Los Angeles 1984. (G.M.P.)

Furata ca-n codru!

Estera Dobre, luptatoarea romanca de la categoria 48 de kilograme, la greco-romane, a fost eliminata din optimile de finala ale competitiei de catre arbitri, desi fusese anuntata, oficial, invingatoare la finalul partidei. (G.M.P.)

Patru pe loc.

Argentina – Brazilia si Nigeria – Belgia sunt semifinalele turneului de fotbal. Favorita, echipa condusa de starul Lionel Messi, care-l va avea adversar pe fostul coechipier de la FC Barcelona, Ronaldinho. (G.M.P.)

Federer ciuguleste.

Fost lider mondial, Roger Federer a castigat aurul la dublu, alaturi de compatriotul sau Stanislas Wawricka. Surorile Venus si Serena Williams i-au imitat, rusoaica Elena Dementieva a invins la simplu, iar spaniolul Rafael Nadal a devenit campion olimpic, 6-3, 7-6 (2), 6-3, cu chilianul Fernando Gonzalez, (G.M.P.)

S-a dus prima medaliata olimpica a gimnasticii romanesti.

Elena Leustean, cea care a reusit sa se claseze pe locul 3 la sol, la JO Melbourne 1956, a incetat din viata, la 73 de ani, fiind bolnava de cancer. A adunat noua medalii la jocurile olimpice, la mondiale si la europene, a fost de sapte ori campioana nationala. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Test de inteligență | Alegeți varianta corectă: Cât face 6+6×6-6?
Test de inteligență | Alegeți varianta corectă: Cât face 6+6×6-6?
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut: e pe drumul spre călugărie și a ajuns să arate așa la 52 de ani!
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
GALERIE FOTO  Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
GALERIE FOTO Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Vești bune despre Florin Piersic! Gestul făcut de marele actor după ce starea lui s-a îmbunătățit: „S-a ridicat în picioare la marginea patului”
Vești bune despre Florin Piersic! Gestul făcut de marele actor după ce starea lui s-a...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă la Fundeni
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează de 40 de ani. „Mie nu mi-au plăcut niciodată bărbații mici de statură.”
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Comoara uriașă pe care stă cel mai mare și important oraș din România. Puțin orașe din lume au așa ceva
Comoara uriașă pe care stă cel mai mare și important oraș din România. Puțin orașe...
Planta pe care e bine s-o ai în casă pentru că elimină cu succes umiditatea. Se vinde cu doar 25 de lei la Dedeman
Planta pe care e bine s-o ai în casă pentru că elimină cu succes umiditatea....
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat...
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Cum arată clasamentul
Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Cum arată clasamentul
TAXA MAJORATĂ prin lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii vor plăti de 3 ori mai mult
TAXA MAJORATĂ prin lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii vor plăti de 3 ori mai...
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Bancul de duminică | „Paula, am înțeles că te-ai certat cu soția mea”
Bancul de duminică | „Paula, am înțeles că te-ai certat cu soția mea”
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș...
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică. Ce este vietatea înspăimântătoare
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Nemo, câștigătorul Eurovision 2024, a spart trofeul pe scenă. Cum a explicat gestul
Nemo, câștigătorul Eurovision 2024, a spart trofeul pe scenă. Cum a explicat gestul
Legătura nebănuită dintre Adela Popescu și Elena Gheorghe. Durează de peste două decenii
Legătura nebănuită dintre Adela Popescu și Elena Gheorghe. Durează de peste două decenii
Sfatul zilei de luni, 13 mai 2024. Schimbare mare în viața Balanțelor, veste bună pentru Pești
Sfatul zilei de luni, 13 mai 2024. Schimbare mare în viața Balanțelor, veste bună pentru...
Orașul mic din România unde se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani. Investiția gigant pune țara pe harta Europei
Orașul mic din România unde se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci...
×