A furat bijuterii de 5 mil. €, dar pedeapsa e pe măsură! Breaking news. Cel mai cunoscut hoţ român a fost condamnat, iar noi dezvăluim în premieră sentinţa lui Calu Machedonu

Publicat: 12/12/2017 | 00:00

George Ploscaru, devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a furat bijuterii în valoare de cinci milioane de euro de la Paris, a primit o pedeapsă pe măsură. Cel mai cunoscut hoţ român a fost condamnat la ani grei de închisoare şi trebuie să plătească despăgubiri uriaşe. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie, în exclusivitate, sentinţa lui Calu Machedonu. (CITEŞTE ŞI: A furat bijuterii de 5 mil. € dintr-un magazin din Paris. Ultima oră: l-au plasat în arest la domiciliu pe cel mai faimos hoţ român!)

George Ploscaru a devenit personaj de primă pagină la nivel mondial după ce a reuşit să dea o lovitură de proporţii, pe care presa internaţională a considerat-o ”jaful secolului”. Românul care a furat bijuterii în valoare de cinci milioane de euro de la Paris a fost arestat şi, recent, magistraţii au ajuns la un verdict. Unul crunt, din păcate pentru Calu Machedonu. (VEZI AICI: Adevărata poveste a românului care a furat diamantele de 5 milioane de euro la Paris. Cu ce multi-milionar juca table Calu Machedonu)

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat că George Ploscaru a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu. O lovitură teribilă pentru cel mai cunoscut hoţ român.

De asemenea, instanţa a luat act de faptul că partea civilă S.C. De Grisogono S.A., magazinul pe care l-a jefuit George Ploscaru, şi-a recuperat integral prejudiciul întrucât a fost despăgubită de societatea de asigurare. Însă Calu Machedonu este bun de plată. Pentru că magistraţii îl obligă, acum, la plata sumei de 2.700.000 de euro către compania de asigurări. Bani de care, logic, nu dispune. Deocamdată, George Ploscaru a rămas fără o eşarfă, o pereche de cizme de damă, o pereche de pantofi sport bărbăteşti şi o geantă de damă, toate marca “Louis Vuitton”.

Calu Machedonu, care în trecut juca table cu Gigi Becali, are dreptul să facă apel la decizia iniţială a magistraţilor. Mai are o speranţă, însă este conştient că nu poate scăpa fără să facă închisoare.

Complicii celui mai cunoscut hoţ român au primit, la rândul lor, condamnări. Ce-i drept, cu suspendare. Gigi-Dănuţ Neguţ s-a ales cu un an pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, în timp ce Andrei Munteanu a primit o pedeapsă de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. (NU RATA: Inelul de 5,2 milioane de euro pe care CALU MACHEDONU l-a furat de la „De Grisogono“ a fost înapoiat proprietarilor!)

Înainte de a ajunge pe teritoriul României, în perioada 05.01.2017 – 09.01.2017, George Ploscaru i-a cerut lui Andrei Munteanu, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei “Aeroport Henri Coandă”, să efectueze verificări în bazele de date pentru a se stabili dacă figurează ca urmărit internaţional, în condiţiile în care fusese identificat de autorităţile franceze ca fiind autorul furtului de la Paris.

De partea cealaltă, Gigi-Dănuţ Neguţ a acceptat să primească spre păstrare, în noaptea de 12/13.01.2017, de la George Ploscaru un inel placat cu pietre preţioase în valoare de 1.734.200 de euro, deşi cunoştea că acesta provine din infracţiunea de furt comisă de către acesta, în Paris, Franţa.

Povestea “jafului secolului”

În vârstă de 43 de ani, George Ploscaru a fost arestat în România, în 14 ianuarie, după ce ofiţeri sub acoperire au aflat că el este autorul mega-loviturii date la casa de bijuterii ”De Grisogono”. Spectaculosul jaf a fost comis în penultima zi a anului trecut, iar românul a plecat din magazin cu bijuterii în valoare de cinci milioane de euro. Pontul cu privire la diamantele de furat ar fi fost dat de câţiva cetăţeni sârbi încă din 2015.

Bijuteriile au fost sustrase dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elveţiene de bijuterii “De Grisogono”, inculpatul recomandându-se drept evaluator interesat de achiziţionarea bunurilor. Românul şi-a luat identitate israeliană şi s-a prezentat cu numele ”Mizrahi” şi a părut interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante. (VEZI AICI: Imagini în exclusivitate cu autorul mega-loviturii de la PARIS. CALU MACHEDONU a plănuit pe-o plajă furtul de 5 miloane €!)

Într-un moment de neatenţie a angajaţilor, a înlocuit obiectele de valoare cu imitaţii ieftine şi a plecat cu prada. Românul nu a dat nimic de bănuit, pentru că a venit îmbrăcat într-un costum de la o casă de modă celebră, purtând un ceas Rolex extrem de scump. Lovitura aproape perfectă a fost însă spulberată de iubita lui, care l-a denunţat din răzbunare, iar românul a fost arestat şi bunurile de valoare au fost restituite proprietarilor. (I.D.)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...