A lasat celebrul Cirque du Soleil pentru a fonda unul in Berceni!

Publicat: 11/03/2014 | 00:19

Doru Mois este un roman ambitios, care a avut lumea la picioare. La cei 39 de ani el a ales sa se desparta de coregrafa Cirque du Soleil, Debra Brown, pentru a veni in tara si a pune bazele unui nou circ, in Berceni 

Dupa ce si-a incheiat cariera sportiva, la cei 39 de ani Doru se poate lauda cu palmares bogat. El este campion european si mondial la gimnastica aerobica. Cand a incheiat socotelile cu sportul, acrobatul a fost cooptat de celebra coregrafa Cirque du Soleil, Debra Brown, alaturi de care a stat patru ani.

Acrobatul alaturi de Debra Brown
Acrobatul alaturi de Debra Brown

Campion mondial la gimnastica aerobica

Doru Mois este un sportiv de aur al Romaniei, el a reusit in 2000 sa obtina si titlul de campion mondial la gimnastica aerobica. Cand a decis sa renunte la sport, el a optat pentru o cariera alaturi de cei de la Cirque du Soleil.

Doru este unul dintre fondatorii Circ Etoile
Doru este unul dintre fondatorii Circ Etoile

“In 2000 eram membru al lotului national de gimnastica aerobica, atunci am castigat campionatul mondial, iar pe Debra Brown o cunosteam dinainte, am avut doua spectacole in Italia si Spania. In momentul in care am decis sa pun capat carierei sportive, am luat legatura cu ea si m-a invitat in Canada sa lucrez alaturi de ea”, ne-a spus Doru.

Acrobatii din Berceni se antreneaza sase zile pe saptamana
Acrobatii din Berceni se antreneaza sase zile pe saptamana

A “furat” meserie de la cei mai mari artisti ai circului

Doru ne-a spus ca a fost foarte grea trecerea de la sportul de performanta la spectacol, iar faptul ca nu era strain de scena l-a ajutat foarte mult.

“La circ Etoile ne dorim sa facem un spectacol intr-o maniera noua. Combinam dansul cu arta circului, acrobatie, toti acrobatii au facut gimnastica de mare performanta. La noi lumea nu prea e obisnuita cu genul acesta de spectacol. In ultimii doi ani cand au venit cei de la Cirque du Soleil sa tina spectacole la noi, parca s-a creat o deschidere si spre genul acesta de activitate”, ne-a spus acrobatul.

Sportivul spera ca acest tip de spectacol sa prinda si la noi
Sportivul spera ca acest tip de spectacol sa prinda si la noi

Doru ne-a mai spus ca antrenamentul este unul istovitor, acrobatii fiind prezenti in sala de repetitii sase zile din sapte. “Eu stau de la 11 dimineata ana la 11 seara. Sunt multe ore!”, ne-a spus gimanstul. (Sursa foto arhiva personala)(A.S.)
 

„Toti acrobatii au facut gimnastica de mare performanta”, Doru Mois

 

Citește și...