A murit Sergiu Nicolaescu! Lumea cinematografică este în doliu!

Publicat: 03/01/2013 | 09:43
A murit Sergiu Nicolaescu! Lumea cinematografică este în doliu!

Celebrul şi iubitul regizor s-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani. Sergiu Nicolaescu fusese internat la Spitalul de Urgenţă Elias din data de 27 decembrie pentru o afecţiune digestivă cronică.

Ulterior medicii l-au diagnosticat cu totul o altă boală şi regizorul a fost operat aparoscopic în data de 28 decembrie.

Intraoperator a fost descoperita o peritonită localizata cu punct de plecare apendicular, care a fost rezolvată laparoscopic. Intervenţia chirurgicala a decurs fără incidente.

Sergiu a fost operat la Spitalul Elias din Capitală.

„Evoluţia postoperatorie a domnului Sergiu Nicolaescu este lent favorabilă, cu persistenţa unor probleme respiratorii care necesită supraveghere şi continuarea îngrijilor medicale”, a explicat conducerea spitalului Elias, în urmă cu câteva zile.

Cu toate astea, se pare că astăzi regizorul nu a mai avut putere să lupte şi s-a alăturat celorlalte nume mari din teatru şi film, aflate în Ceruri.

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, în data de 13 aprilie 1930. El a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti ca inginer mecanic, iar după absolvire a început să lucreze la filmări combinate în cadrul Studioului cinematografic Alexandru Sahia.