A trecut un an de la disparitia maestrului Temistocle Popa! Vezi ce se intampla la mormantul marelui artist!

Publicat: 27/11/2014 | 00:04

Anul trecut, pe 26 noiembrie, unul dintre cei mai mari artisti romani se stingea din viata intr-o saracie crunta. Este vorba de Temistocle Popa, cunoscut de o tara intreaga ca “Stapanul Slagarelor”.

Marele artist s-a stins din viata la venerabila varsta de 92 de ani, iar la inmormnatarea sa a fost un adevarat pelerinaj de nume mari din muzica usoara romaneasca.

Pe 26 noiembrie s-a implinit un an de la disparitia maestrului
Pe 26 noiembrie s-a implinit un an de la disparitia maestrului

Acum, la un an distanta, doar cateva lumanari mai stau de veghe la capataiul artistului si cateva flori puse intr-o sticla de plastic pe lespedea mormantului.

temistocle popa

Uitat de lume

Chiar daca a ajutat multi artisti in cariera si a fost unul dintre cei mai cunoscuti compozitori romani, lumea l-a dat repede uitarii pe marele artist. Mormantul este ingrijit, dar dupa cele cateva lumanari si doar o mana de flori, ne dam seama ca nu multe persoane mai vin la capataiul acestuia.

Temistocle Popa, alaturi de sotia sa in iarna lui 2012
Temistocle Popa, alaturi de sotia sa in iarna lui 2012

Putini stiu ca Temistocle Popa avea multe rude din randurile artistilor romani, iar printre acestia se numara si Keo, fostul iubit Andreei Balan.

Doar cateva flori stateau zilele trecute pe mormantul artistului
Doar cateva flori stateau zilele trecute pe mormantul artistului

In ultima parte a vietii a fost dat afara din casa

Reporterii CANCAN.ro au fost ultimii care au reusit iarna trecuta sa mai vorbeasca cu „Muschetarul muzicii usoare romanesti”. In februarie 2012, pe un ger napraznic si pe niste zapezi uriase, il gaseam pe Temistocle Popa facand fata cu greu frigului din casa de unde urma sa fie evacuat alaturi de sotia sa, Cornelia Teodosiu in varsta si ea de 90 de ani.

Mormantul maestrului este destul de ingrijit
Mormantul maestrului este destul de ingrijit

Langa el, cea care i-a fost alaturi pana in ultima clipa, se plangea cu o voce stinsa: „Ne este tare frig!”. Acum, dupa tragica veste primita astazi, femeia alaturi de care a trait o viata, a ramas singura, departe de sufletul ei pereche, intr-un apartament strain, data afara din casa unde a trait cu sotul ei, mai bine de 10 ani.

Maestrul a fost inmormantat cu onoruri militare
Maestrul a fost inmormantat cu onoruri militare

Cine a fost Temistocle Popa

Temistocle Popa a fost unul dintre cei mai apreciati compozitori si actori de film ai tarii. Laureat cu Premiul Festivalului de la Mamaia, cu Premiul ACIN pentru muzica de film (Un oaspete la cina), iar in anul 2004 a primit Ordinul National Serviciu Contencios, in grad de Cavaler.

CITESTE SI

A MURIT! Cel mai mare compozitor din Romania a incetat din viata in urma cu cateva minute! – VIDEO

Marius Teicu, socat de moartea lui Temistocle Popa: ”Nu pot sa cred ce aud! Era singurul supravietuitor din generatia lui!”

Pe asta sigur nu o stiai! Temistocle Popa era naşul unul celebru cantaret: „Sunt foarte indurerat”

A debutat cu melodia „Vantule din zarea albastra”, iar dintre compozitiile sale mai cunoscute pot fi mentionionate „Gabriela”, „In randul patru”, „In targul mosilor”, „Mereu canta o serenada” sau „Trecea fanfara militara”. La 20 octombrie 2011 s-a lansat cartea biografica dedicata compozitorului. Maestrul a fost casatorit cu actriţa Cornelia Teodosiu, care a fost alaturi de le pana in ultima clipa. (A.S.)

 

Citește și...