Judecătotii au respins candidatura lui PIEDONE la Primăria Sectorului 4, decizia este definitivă

Publicat: 28/04/2016 | 23:28
Judecătotii au respins candidatura lui PIEDONE la Primăria Sectorului 4, decizia este definitivă

Tribunalul Bucureşti a respins, joi seară, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, decizia instanţei fiind definitivă. Judecătorii au hotărât să menţină hotărârea de miercuri a Judecătoriei Sectorului 4, respingând, ca nefondat, apelul lui Piedone.
 

Potrivit motivării instanţei, a fost încălcată legea alegerilor locale, propunerea de candidatură fiind formulată de preşedintele unei filiale de sector a partidului, în loc să fie avizată de filiala municipală.

Analizând dosarul de candidatură depus de intimat (Cristian Popescu Piedone, n.r.) reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al partidului Puterii Umaniste (social-liberal), domnul Mititelu Cristinel Vlad, fiind aplicată ştampila Filialei sectorului 4 Bucureşti a partidului, şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti condusă de domnul Alfred-Laurenţiu-Antonio Mihai, în calitatea sa de conducător al Filialei municipale care să îşi fi asumat în numele partidului propunerea de candidatură a intimatului„, se arată în motivarea dată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4.

În măsura în care Cristian Popescu Piedone a candidat la funcţia de primar din partea unui partid politic, „propunerea de candidatură care însoţea dosarul electoral trebuia să provină de la conducerea filialei anterior arătate (…), nefiind suficientă propunerea provenită de la o filială locală a partidului, în speţă filiala de sector„, precizează judecătorii.

În sală, contestatarii au susţinut că sunt nule de drept candidaturile depuse atât pe liste de partid, cât şi ca independent. În replică, avocatul lui Piedone a susţinut că legiutorul se referă la candidaturi concomitente.

La un moment dat s-a vorbit despre faptul că, imediat după ce tribunalul i-a respins candidatura ca independent, Piedone s-a reapucat de strâns semnături şi a adunat două zile tot din postura de independent, până când s-a înscris în partidul Mariei Grapini. În acest context, avocatul Gheorghe Piperea a cerut să se înlăture listele adunate ca independent.
 

Citește și...