VICTOR PONTA vrea ca IOHANNIS să dea cu subsemnatul la DNA!

Publicat: 08/04/2016 | 20:36
VICTOR PONTA vrea ca IOHANNIS să dea cu subsemnatul la DNA!

Fostul premier Victor Ponta şi-a încordat muşchii la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis, chiar dacă, pentru început, numai virtual. Într-un mesaj adresat fanilor, Ponta cere public ca Iohannis să fie anchetat la DNA!

Victor Ponta spune că, într-un stat în care toţi oamenii sunt egali în faţa legii, procurorii anticorupţie ar trebui să înceapă urmărirea penală a preşedintelui. Klaus Iohannis s-ar face vinovat de conflict de interese, a scris fostul premier pa pagina sa de Facebook. Acesta se referă la propunerea ca ambasador în Danemarca a lui Mihai Alexandru Grădinar, al cărui tată se declară „bun prieten de familie” cu Klaus Iohannis.Plecând de la nominalizările pentru ambasadori făcute de preşedintele Klaus Iohannis, Victor Ponta scrie că, în condiţii normale, ar urma un lanţ de evenimente care ar duce la cercetarea penală şi la demisia preşedintelui, arată digi 24.

„DNA să ceara începerea urmăririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru săvârşirea infracţiunii de „Conflict de interese” prevăzuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece: În exercitarea atribuţiilor de serviciu … a participat la luarea unei decizii … prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani”, scrie fostul premier pe contul său de Facebook.

Victor Ponta consideră şi că ar fi normal ca românii să demonstreze în stradă împotriva preşedintelui, aşa cum au făcut după tragedia din Clubul Colectiv. Manifestaţiile de la începutul lunii noiembrie 2015 au provocat demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

„Tinerii frumoşi şi liberi care au cerut „un alt fel de politică” vor ieşi diseară în stradă să ceara demisia Preşedintelui vinovat (aşa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franţa etc.)”, mai spune Victor Ponta.

„Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal şi pentru fals şi uz de fals, fapte comise în vederea obţinerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, aşa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Braşov. Şi sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca şi chirie pentru casa obţinută în mod fraudulos”, crede fostul premier că ar fi următoare etapă.

„Eu cred că România este un stat de drept în care toţi suntem egali în faţa legii şi răspundem pentru faptele noastre – sau NU?!”, spune Victor Ponta în încheierea mesajului său.

(Gabriel Niculescu)

Citește și...