Ruxandra Popescu a fost audiată la DNA. Judecătoarea de la Sinaia ar fi dat o hotărâre nelegală

Publicat: 22/03/2016 | 09:37
Ruxandra Popescu a fost audiată la DNA. Judecătoarea de la Sinaia ar fi dat o hotărâre nelegală

Ruxandra Popescu este judecătoare la Judecătoria Sinaia şi a fost adusă cu mandat la DNA Ploieşti, marţi dimineaţă, ea fiind acuzată că ar fi dat o hotărâre nelegală, al cărei beneficiar a fost fostul şef al Poliţiei Sinaia Marin Tudorică, cercetat şi el pentru fapte de corupţie.

Ruxandra a fost adusă de procurori pentru a fi audiată într-un dosar în care este acuzată că, în calitate de magistrat, a dat o hotărâre judecătoarească nelegală, al cărei beneficiar a fost Marin Tudorică, fost şef al Poliţiei Sinaia, conform news.ro.

Marin Tudorică a fost urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi operaţiuni comerciale incompatibile cu funcţia, astfel doamna Popescu a intrat în atenţia DNA.

Potrivit DNA, începând cu 18 iulie 2013, Marin Tudorică a pretins şi primit în mod direct pentru sine, de la Cristian Simion, administrator al unei societăţi comerciale, un folos material constând în folosinţa unui autoturism Mercedes, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urmă o administra. Folosinţa autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

În schimbul acestui folos, Tudorică a lăsat să se creadă faţă de omul de afaceri că are influenţă asupra unor funcţionari publici şi i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcţionari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri.

Ruxandra este al doilea magistrat din Sinaia, care a fost audiată la DNA, luni, procurorul Daniel Bucur, de la Parchetul Judecătoriei Sinaia, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Potrivit procurorilor Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Daniel Bucur este acuzat că, în luna februarie 2015, a pretins de la două persoane, martori denunţători, şi a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deţine în oraşul Comarnic.

 

Citește și...