În cadrul unei ceremonii fastuoasă, desfăşurată sâmbătă după-amiază la Curtea de Argeş, Regina Ana a fost înmormântată în prezenţa familiei şi a apropiaţilor. Prezenţa fostului Principe la înmormântarea bunicii sale este surpinzătoare, mai ales după excluderea sa din linia de succesiune a Casei Regale. Imediat după moartea Reginei Ana, s-a vehiculat ideea conform căreia lui Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills i s-ar fi interzis prezenţa la funeralii. În ciuda controverselor , Nicolae a venit la ceremonia de înmormântare.
UPDATE 16:45 – Slujba de înmormântare a Reginei Ana, oficiată de înalţi ierarhi ortodocşi, în frunte cu IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a încheiat, sâmbătă, în jurul orei 16.30, iar sicriul cu trupul neînsufleţit a fost introdus în noua Catedrală Arhiepiscopală, urmând să fie aşezat într-una din criptele regale din interior.
UPDATE
Slujba s-a încheiat cu un marş funebru intonat de Orchestra Reprezentativă a MapN, după care sicriul a fost depus în maşina mortuară. Flancat de 12 jandarmi călare, autoturismul a părăsit piaţa din faţa Palatului Regal, în timp ce bisericile din zonă au tras clopotele preţ de câteva minute.
UPDATE
Un semnal funerar de trompetă a marcat începerea slujbei religioase oficiate de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, având alături ierarhi şi un sobor de preoţi catolici. Sicriul este încadrat la cele patru colţuri de 4 militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi la dreapta şi la stânga lui, pe mijloc, de doi Cavaleri ai Ordinului de Malta, care ţin două lumânări aprinse.
Acesta a postat pe Facebook un mesaj în memoria bunicii sale, Regina Ana, la numai câteva ore după vestea morţii acesteia.
„Astăzi este o zi foarte tristă pentru noi toţi. Zilele acestea, m-am gândit mereu la bunicii mei, dar astăzi, mult mai mult la bunica mea. Am o poză cu ea pe pervazul ferestrei de când eram copil. În fiecare dimineaţă, această fotografie îmi reaminteşte, de fiecare dată, că mi-a fost cea mai mai apropiată persoană în copilăria mea. Bunica mea, o Mare Doamnă, pe care mereu am admirat-o pentru inima ei imensă, pentru opiniile sale puternice, pentru personalitatea şi încăpăţânarea care i-au dat puterea de a-şi spune opiniile şi de a fi sprijinul de care bunicul meu a avut atât de multă nevoie. Bunica mea iubita, prietenă mea dragă, nu vei fi niciodată uitată şi mulţi te vor regretă. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris Nicolae Medforth-Mills pe Facebook.
Ulterior, nepotul Reginei şi-a schimbat poza de profil cu una a bunicii sale, care pare că îşi ia rămas bun.
Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985, Meyrin, Elveţia) este nepotul cel mai vârstnic al fostului suveran al României, Mihai I. Născut şi crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948. La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală. Ulterior a participat la diverse activităţi publice ale familiei sale şi a fost implicat în acţiuni caritative. Printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat, i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.