Ai treabă în centrul Capitalei? Astăzi, traficul va fi restricţionat pe cele mai importante artere! Află motivul

Publicat: 18/09/2013 | 08:40
Ai treabă în centrul Capitalei? Astăzi, traficul va fi restricţionat pe cele mai importante artere! Află motivul

Traficul rutier va fi restricţionat miercuri în centrul Capitalei, din cauza protestului sindicaliştilor din transporturi şi servicii publice, care vor merge în marş din Piaţa Victoriei până în Piaţa Constituţiei.

Protestul organizat de Federaţia Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice „ATU – România”, la care sunt anunţaţi aproximativ 4.000 de sindicalişti, va începe la ora 12:30, în Piaţa Victoriei, de unde sindicaliştii vor pleca în marş, în jurul orei 14:00, spre Piaţa Constituţiei.

Protestatarii vor merge în marş pe traseul Calea Victoriei – Podul Naţiunile Unite – Bulevardul Naţiunile Unite – Bulevardul Libertăţii, până în Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne să protesteze până la ora 15:30.

În timpul marşului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul de deplasare a manifestanţilor şi pe străzile adiacente. De asemenea, în timpul mitingului din Piaţa Constituţiei va fi restricţionat traficul pe bulevardele Unirii şi Libertăţii, informează Mediafax.

Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea şi siguranţa publică în zona de desfăşurare a acţiunii de protest, precum şi pe traseul marşului.

Mitingul de protest are loc la o zi după greva de avertisment de la metrou. Angajaţii de la metrou au oprit activitatea, marţi dimineaţă, între orele 04.00 şi 06.00.

Potrivit preşedintelui federaţiei sindicale, Ion Rădoi, sindicaliştii cer modificarea legislaţiei sociale în vigoare şi reclamă imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Sindicaliştii ameninţă că dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate, în 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atât la metrou, cât şi la RATB.

Ion Rădoi a spus că greva de avertisment a fost organizată din cauza eşecului înregistrat în urma negocierilor din 12 septembrie cu administraţia Metrorex.

„În cazul nesoluţionării prezentului conflict colectiv de muncă, în data de 30 septembrie va fi declanşată greva propriu-zisă, pe termen nelimitat”, a precizat Ion Rădoi, care este şi preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou.

Conducerea Metrorex a solicitat, luni, salariaţilor să renunţe la grevă, precizând că administraţia a dat dovadă în permanenţă de disponibilitate şi deschidere în ceea ce priveşte negocierea Contractului Colectiv de Muncă.

Ministerul Transporturilor a anunţat, în 5 septembrie, că dezaprobă intenţia sindicatelor de la metrou de a intra în grevă generală şi a cerut Metrorex soluţii de rezolvare imediată a revendicărilor angajaţilor.

Ion Rădoi anunţa în 4 septembrie, că după greva de avertisment de la metrou, din 16 septembrie, protestele sindicaliştilor vor continua în 18 septembrie cu un miting organizate de federaţie, inclusiv de sindicatele Metrorex şi RATB, iar în 30 septembrie va fi greva generală.

Liderul sindical preciza că la greva generală de la metrou se vor solidariza şi sindicatele de la RATB, astfel că în 30 septembrie traficul public în Capitală va fi blocat până la ora 16.00.

Sindicaliştii reclamă lipsa de comunicare a Guvernului, susţinând că din ianuarie şi până în prezent au fost trimise lunar premierului Victor Ponta adrese în care era explicată situaţia transportatorilor.

Banner

G.C.

Citește și...